Cüneyt Arcayürek

Madalyaya Hak Kazananlar

03 Mayıs 2013 Cuma

\n

Yasaklanan cadde ve sokaklardan gaz dumanından geçilmeyen İstanbulun Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayısı bayram olmaktan\nçıkaran karar ve uygulamaları özlü içerikte özetledi:

\n

Taksim Meydanına yürüyüşe geçenlere, bu yıl cop kullanmadık. Fevkalade orantılı müdahalede bulunduk dedi.

\n

Bayram kutlamaları bile ancak benim vereceğim izin çerçevesinde kutlanabilir anlayışındaki RTE, o sırada parti genel merkezinde, yanında eski İstanbul Valisi ve şimdilerde İçişleri Bakanı olan Muammer Bey, hık deyicilerinden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ vs. ile Vali Mutlunun özetini dinledikten sonra….

\n

..hiç kuşkum yok Aferin valiye diye mırıldanmışve çevresine de, İşte, iktidarımızın ülkemize, muhalefete karşın üstün gayretlerle getirdiği AKP modeli ileri demokrasi döneminin vazgeçilmez önkoşulu yasakları, biber gazı ve tazyikli su ile uygulayıp savunan yasakçı vali Diğerlerine örnek olmalıdiye övmüştür.

\n

***

\n

Yalakalara, yandaşlara, bu kıvamdaki bakanlara, elbette başta Başbakana göre zaten Taksimde emekçi bayramını kutlamakta ısrar edenler AKP iktidarının başarılarını kıskanan, gözlerden uzak tutmayı, ünü cihana yayılmış, örnek gösterilen iktidar partisini başarısız göstermeyi görev edinmiş; üstelik oy bazında önemsiz marjinal gruplar!

\n

Yakında parti grubunda mı olur, bir meydanda mı ya da örneğin Türkiyede, AKP sayesinde balıklar artık kavağa çıkıyorkonulu yalaka bir derneğin düzenleyeceği bir toplantıda mı olur; yer ve zaman hiç fark etmez.

\n

Muhterem halkımız, sayıları 18-20, belki de daha fazla TVlerin önce naklen sonra sabah akşam haber bültenlerinde yineleyecekleri, Taksimi kapatma nedenlerini RTEnin sıtma görmemiş sesiyle yapacağı konuşmadan öğrenmeye zorlanacak!..

\n

Halkımıza seslenirken RTEnin, Burası yol geçen hanı değil. Üstelik meydanı kapatan nedenleri de anlattık bu gruplara’. Ammma...lafla uslanmayanın hakkı kötektir.

\n

Üstüne üstlük polis, bu atasözüne uygun davranmadı.

\n

Cop kullanmadı. Biber gazını da meydana girmeye çabalayanlara müdahalede fevkalade orantılı kullandı içeriğinde konuşacağına kalıbımı basarım.

\n

Bu tablo karşısında İstanbulu yasak kente çevirerek Başbakanı fevkalade mutlu ve gururlu kılan Vali Mutluyu ödüllendirmek için ne yapmalı?

\n

Bir madalya! Üzerinde 2013 yılının yasak rekortmeni yazan bir madalya!

\n

Başbakanın elinden alacağı bu madalya, Vali Mutluyu kuşkusuz mutlu eder!

\n

Tabii gün gelip yasakçı uygulamaların hesabını verinceye kadar!

\n

***

\n

Şu sıralar Türkiyenin geleceğini saptayacak bir konu ya kapandı ya da kapanmak üzere.

\n

Bir yıl önce kurulan yeni anayasayı yapmakla görevli 4 partinin katıldığı uzlaşma komisyonunun akıbeti, önümüzdeki günlerde belli olacak.

\n

Komisyon üç beş ay öncesine kadar ağır aksak yeni anayasayı hazırlarken RTEnin siyasal ihtiraslarını içeren başkanlık sistemi önerisiyle sarsıldı.

\n

Öneri de değil, tam anlamıyla dayatma!

\n

Şu tarihe kadar ya yeni anayasayı hazırlarsınız; hazırlayamazsanız AKPnin başkanlık sistemi getiren anayasa taslağını Meclis gündemine alırım, dedi.

\n

CHP ve MHP, hukuk, siyasal çevreler, tabii RTEnin bu sistemle her alana; yürütmeye, yasamaya, yargıya tek başına egemen olma amacını reddetti.

\n

Reddettiler çünkü Meclis Başkanı Cemil Çiçek; komisyon kurulurken dört partinin her konuda mutabık kalacakları bir anayasa çalışması yapacağını ilan etti.

\n

Başkanlık sistemi Demoklesin kılıcı gibi komisyonun üzerinde sallanırken yeni bir anayasa yapmak olanaksızdı elbette.

\n

Meclis Başkanı Çiçek; komisyon üyeleriyle yaptığı son toplantıda komisyonun başarılı olamadığını belirtti. Çok uğraştık olmadı. (RTEnin rıza gösterdiği nisan sonu) Süreyi bitirdik, ne yapacağız, siz söyleyin diye çözümü partilere bıraktı.

\n

***

\n

Oysa Cemil Çiçek, AKPnin değil, TBMMnin başkanı olduğunu anımsamalı ve….

\n

.yazılı bir açıklamayla; önceden başkanlık sisteminin uzlaşma komisyonun çalışmalarını sekteye uğrattığını, parlamenter sistemi temel alan bir anayasa yapılırken, genelde kabul görmeyen başkanlık sistemi önerisini AKPnin geri çekmesi gerektiğini ilgilisine duyurmalıydı..

\n

Ne çare Çiçek, tarafsız kalan, partiler üstü Meclis başkanı gibi değil, AKPnin Meclis başkanı izlenimi veren bir dizi davranış sergiledi.

\n

Bu nedenle AKPnin Meclis Başkanı yazılı madalyaya çoktan hak kazandı!

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları