Cüneyt Arcayürek

Terör Politikasının İflasının Kanıtı: 24 Şehit!..

21 Ekim 2011 Cuma
\n

24 şehit olayı 7.9’luk bir deprem gibi sarstı ülkeyi.

\n

Depremin ardından gelen gelişmeler ise hayal kırıklığı ile izlendi.

\n\n\n

Soruna yeni bir bakış getirmeyen, toplum vicdanını rahatlatacak çözüm içermeyen Rus salatasına benzer bir yığın laf dinledik!

\n

Başbakanlıkta terör zirvesi Genelkurmay Başkanı ve komutanlar Hakkâride operasyonları izliyor, kumanda ediyorlar...

\n

Bu klasik gelişmelerden sonra bu kez eskilere oranla daha heyecan verici şu haber, beklentileri elbet kışkırttı; terör zirvesinden sonra Başbakan RTE, basın toplantısı yapacak!

\n

Oysa, azgın terör saldırılarından sonra bıçağın kemiğedayandığını, örgüte dünyanın kaç bucak olduğunu göstereceğini ilan eden Başbakanın, bu hedefe varılacağını kanıtlayan yeni önlemler açıklayacağı umuduyla ekran başına koşanlar; bir de baktılar ki karşılarında eski tas eski hamam bir RTE!

\n

Şehit sayısı 26 değil, 24; 18i ağır yaralı ve Uluslararası hukukun dahiline sıcak takip dahil, operasyonlar devam ediyordiyen bir Başbakan!

\n

O kadar!

\n

***

\n

PKKyi hava ve karadan, ama uzaktan dövmenin yerine teröristleri inlerinde vurmaya hazırlanan veİranı fazla kolluyorsunuzdiyen Başkan Obamaya, Siz de İsrailin avukatlığını yapıyorsunuz diye diklenen, babayiğit, Kasımpaşalının yerinde yeller esiyor.

\n

Girişte bir cümle içine sığdırdığı bilgi notundan sonra vatan ve bayrak üzerine hamasi, halkın milliyetçi duygularını tahrike çalışan bir nutuk çekti Başbakan.

\n

Oysa aynaya baksa şu gerçeği görecekti:

\n

Ne yapacağını bilen, kendine güvenen RTE gitmiş; karşımızda 24 şehit haberinin altında ezilmiş, terör bataklığından bir türlü kurtulamayan, çırpındıkça batan, kararsız bir insan izlenimi veren RTE duruyor.

\n

***

\n

RTE, terör belasını ulusal birlik ve beraberlikle defedeceğimizi yineledi. Arkadan Haydi ey muhalefet; gelin çözüm yollarını birlikte açalım önerisi gelecek diye bekliyorsunuz ama; RTEnin birden eski tas eski hamam, şiddet ve hiddetli bilinen yüzü beliriveriyor ekranda.

\n

Gereksiz yere, Sorumluluğu sürekli iktidara yüklüyorsunuz. Çare nedir söylemiyorsunuz diye ana muhalefete yükleniyor.

\n

Muhalefetten somut öneriler bekleyen Başbakana; kapsamlı kara harekâtına ek olarak bölgede olağanüstü hal ilan edilsin ve sınır ötesinde güven kuşağı oluşturulsun, diyor MHP lideri Bahçeli!

\n

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Yavu bu nasıl Başbakan? Hem 9 yıldır iktidarda, sorunu çözemiyor. Hem önlem bulup söylemiyorsunuz diye sorumluluğu, sorumsuz muhalefete yüklüyor diye kara mizah denemesi yapıyor.

\n

CHP Genel Başkanı, Başbakana, çözüm önerisi mi istiyorsun? Sınır ötesine harekât izni veren tezkere görüşülürken; parti adına emekli büyükelçi Faruk Loğoğlunun akıllarda kalmayan, işte çözüm önerimiz diye söylediği 6 madde. Buyur, tepe tepe kullan: Her partiden eşit sayıda milletvekilinin katılacağı bir komisyona ek, bir de ikinci, partilerin üye vereceği akil adamlar komisyonu!

\n

Kılıçdaroğlu, herhalde bu önerilerin pratikte, günübirlik yeni ivmeler gösteren teröre çare bulacağından kuşku duymuyor olmalı ki; Meclis Başkanı Cemil Çiçekin, terör sorununa Meclisin el koymasını istiyor, pekâlâ ve amma velakin; başarısızlıkların faturası Meclise çıkmayacak mı sorusunu yanıtlamadan.

\n

Ya, Mecliste teröre tek taraflı bakılmamasınıisteyen, böylece PKKyi suçlayan tek sözcük söylemeyen BDPnin, olaydan duyduğu üzüntüyü beyan buyuran açıklaması, tipik timsahın gözyaşları değil mi?

\n

***

\n

24 şehit olayı: (1)- Hükümetin terörle mücadele üzerine kurguladığı ve bıçak kemiğe dayandı diyerek PKKnin kökünü kazıyacağını ilan ettiği önlemlerle, (2)- Hükümetin İmralıdaki baş cani ve teröristlerle görüşmelere, ancak PKKnin silahı bırakması koşuluyla başlanabileceğini aklının ucundan bile geçirmediğini, (3)- Bu aşamada terörle mücadelenin ve teröristlerle pazarlık içerikli görüşmelerin iflas ettiğini kanıtladı.

\n

Son olaylar hayırlara vesile olur mu acaba?

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları