Cüneyt Arcayürek

Tuzağa Düşmek!

15 Ağustos 2012 Çarşamba
\n

\n

PKK’nin Hüseyin Aygün’ü kaçırması her çevrede tepkiyle karşılandı.

\n

Medyamızın medarı iftiharı gazetelerimizden biri; sonucu dün, Tek yürek, tek tepkidiye özetledi manşetinde.

\n

\n\n\n

Bu kıvanç, bu övgü güzel ama, PKK terörünü sonlandırmıyor.

\n

Bir üyesini kaçırarak, ulusal iradenin kalbinin attığı yer diye övegeldiğimiz TBMM’nin manevi kimliğine de saldırmış oluyor.

\n

Ne ki, emsali olaylarda olduğu gibi, tek yürek; Aygün olayından ders çıkaramıyor. Tek yumruğa dönüşemiyor.

\n

CHP’nin 8 şehit ve PKK’nin alan kavgası verdiği Şemdinli’de 20 güne yakın süren savaştan sonra CHP’nin Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırması da bir başka sorun.

\n

Siyasetin teröre karşı bir araya gelemeyeceğini kanıtlayan canlı bir örnek olarak önümüzde duruyor.

\n

Fakat gözlerden uzak tutulmaya çalışılan bir eksikliği var CHP’nin olağanüstü toplantı çağrısında: Terörü önleyecek önerileri olmaması!

\n

***

\n

Kaçırma olayı ile ilgili kimi başka bilgiler bugünlerde gazete haberlerinin satır aralarında kayboluyor.

\n

Örneğin, küçük gösterilen bir habere göre; Emniyet Genel Müdürlüğü 81 ilin Emniyet müdürlüklerini PKKnin özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde hâkimiyet yaratmak için AKP, CHP ve MHP milletvekillerini kaçırabileceğini bir yazı ile uyardı.

\n

Medyanın önemsemediği izlenimi veren başka bir haber; PKK’nin son bir hafta içinde Tunceli’nin (Aygün’ün kaçırıldığı) Ovacık ilçesinde AKP ve CHP’li vekillerin partilerinden istifa etmelerini isteyen söylemleri içeriyor.

\n

Ovacık ilçesinde partililerle görüştükten sonra Tunceli’ye dönmek üzere iken Hüseyin Aygün’ü telefonda görüştüğü eşi Emine Aygün; Kendine dikkat et. Hakkında PKKnin dağıttığı bildiriyi unutma. Bulunduğun yerleri Facebook ve Twitterdan duyurman doğru değildiye uyarıyor. Aldığı yanıt: Korkulacak bir şey yok. Rahat ol!

\n

Ovacık’ta da uyarıyorlar: PKK seni hedef gösterdi. Geceye kalmadan buradan ayrıl! ve…

\n

…35. km’de Meho deresi kıyısında, hakkında şikâyet var diyen PKK tarafından kaçırılıyor.

\n

Onca uyarıya karşın hiçbir önlem almıyor Aygün. Anlaşılan koruma da istemiyor.

\n

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yazıyla uyarmasına karşın Tunceli Emniyeti, güvenlik güçleri Ovacık ve çevresinde gerekli önlemleri neden almıyor?

\n

Eşinin ve partililerin uyarılarına karşın, bana bir şey olmaz diye alacakaranlıkta yola çıkan Aygün; adeta bilerek PKK’nin tuzağına düşüyor.

\n

Başlayan operasyonların PKK’nin Aygün’ün canına mal olacağını açıkladığı bildiri nedeniyle mi, yoksa ayrıca örgütün -Emine Aygün’ün açıklamadığı- bir ayrı uyarısıyla mı durdurulduğunun aydınlanmaması da ayrı bir konu.

\n

***

\n

Yılmaz Özdil’in dün değindiği gibi, Hüseyin Aygün, Kılıçdaroğlu’nun ısrarı ile milletvekili seçildikten sonra ayağının tozuyla Meclis’e ayak atar atmaz, bismillah ilk işi Dersim soykırımdır, insanlık suçudur, sorumlusu CHPdir, İsmet İnönüdür, Atatürk de haberdardır dedi mi? Dedi.

\n

Lakin şimdi milli matbuatımız Aygün’ün bu yüzüne şöyle bir değiniyor. PKK silah bırakmadıkça olmaz sulh ile selah dediğini geniş ölçüde yazıyor. Ya’vu Kürtlerin hukukunu savunan Aygün’ü, Kürt terör örgütü nasıl kaçırır diye hayret sergiliyor.

\n

Bu başka anlamda yorumlamak gerekirse, Aygün’ün bu davranışı…

\n

...Dersim’miş, masum Kürtler katledilmiş gibi şamatalar, RTE’nin yere göğe sığdıramadığı, aslı İngiliz kuklası, kimliği katil Seyit Rıza’nın asılması falan filan PKK’nin umurunda bile değil.

\n

PKK amaçlarına hizmet etmeyeni, üstelik, sözüm ona PKK hukuku ile sorgulayacağını söyleyerek bir vekili dağa kaldırıyor.

\n

***

\n

RTE, terör eylemlerini yazanlarla irdeleyenleri PKK’nin propagandasını yapmakla suçlar sürekli.

\n

Aaa bir de ne görelim. Bakanlar Kurulu’ndan sonra hükümet (RTE) adına konuşan Bülent Arınç; PKK’den daha güçlü eylemler beklendiğini söylemez mi?

\n

Düşünün hükümet ne hallerde.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları