Ölüm tarlasında kanlı hasat (5)

07 Eylül 2016 Çarşamba

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir komisyon kuruldu. Parlamentoda temsil edilen bütün partiler komisyona üye verdiler. AKP de Burdur Milletvekili Reşat Petek’i, İzmir milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ı ve Manisa milletvekili Selçuk Özdağ’ı gönderdi.
Bu milletvekillerinin üçü de birkaç yıl öncesine kadar Fethullah’a övgüler düzmüş kişiler.
Reşat Petek’i özellikle Ergenekon, Balyoz gibi davalar sırasında çıktığı televizyon programlarından tanıyoruz. Fethullahçı kumpas mahkemelerini nasıl coşkuyla savunduğu belleklerimizde. Şu sözleri de: “Hakkında açılan tüm davalardan, Sayın Fethullah Gülen Hocaefendi’nin beraat etmesine ve bu beraat kararının kesinleşmesine rağmen, Ergenekon yapılanmasının parlamentodaki uzantıları tarafından ‘çete’ diye hakkında Meclis kürsüsünden konuşma yapanlar oldu.”
Yılların hukukçusu demek Fethullah cemaatinin bir “çete” olduğunun farkına varamamış... Hay Allah!

***

Hüseyin Kocabıyık 1 Temmuz 2011 tarihli Yeni Asır’daki köşesinde şunları yazıyor: “Şekspir (Shakespeare) nasıl ki İngilizce yazmış, İngilizce düşünmüş ama bütün insanlığın ortak duygularına hitap etmişse, o da bir Müslüman Türk gibi yazan, konuşan ve bir Müslüman Türk gibi düşünen biri olarak tüm insanlığın ortak sorunlarına, ortak acılarına hitap ediyor. (…) Bu insanlarla Gülen Hocaefendi’yi konuşurken, ceviz büyüklüğündeki beyinleriyle Fethullah Gülen üzerine küfür romanları yazan bizim sözde muharrirlerimiz ne kadar komik geliyor insana, bir bilseniz...”
Vay be!

***

12 Eylül referandumu sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Fethullah Gülen’i hedef alan sözleri üzerine çetenin kanalı STV’ye bağlanan Selçuk Özdağ, Fethullah’ı şöyle savunmuştu: “Müslüman iftira atmaz, elinde belge varsa konuşur. Bu kadar uzun zamandır memlekete hizmet etmiş değerli bir din adamını mesnetsiz iddialarla yıpratmaya çalışmak garabettir.”
15 Temmuz darbe girişimini araştırmak için kurulan TBMM komisyonunda bu değerli AKP milletvekillerinin başarılı işler çıkaracaklarına inanıyorum. Çünkü TBMM’de Fethullah’ı ve çetesini onlar kadar yakından tanıyan başka milletvekillerinin bulunacağını sanmıyorum.
Siz ne dersiniz?

***

Bir sorum daha var.
Kanlı terör örgütü IŞİD’in 20.03.2014 tarihinden günümüze kadar Niğde (2014), İstanbul-Sultanahmet (2015), Diyarbakır (2015), Suruç (2015), Ankara (2015), yine Sultanahmet (2016), İstanbul-Beyoğlu (2016) ve Gaziantep’te (2016) yaptığı saldırılarda 222 kişi yaşamını yitirdi, 950 kişi de yaralandı.
TBMM’deki CHP ve HDP ayrı ayrı IŞİD’in Türkiye’deki, özellikle de Gaziantep’teki faaliyetleri hakkında çeşitli önergeler verdiler.
Tarihleri şöyle:
14.08.2014 CHP
20.02.2015 HDP
29.07.2015 CHP
12.01.2016 HDP
29.06.2016 HDP
Bu önergelerin tümü ya AKP’nin ya da AKPMHP’nin oylarıyla reddedildi.
Acaba neden?
Bilen var mı?  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Veda 28 Eylül 2018

Günün Köşe Yazıları