Metin Tükenmez

Kartal Farkı...

21 Kasım 2011 Pazartesi
\n

Beşiktaşın Galatasaraya dün akşamki denli büyük üstünlük sağladığı bir maça çok uzun zamandır tanıklık etmedik, varsa da belleklerimizden silinmiş olmalı. Almeida, Quaresma ve Simaonun vuruşları bu düzeyde oyuncuların kaçırmayacağı gol durumu cinsindendi. Oyun Beşiktaşın lehine birinci devrenin ilk yarım saatinde bitebilirdi. Galatasaray neden bu denli edilgen oynadı, yer yer Beşiktaş atakları karşısında çaresiz kaldı? Yanıtı sır değil ve çok net bir biçimde görünüyordu oyun akışı içinde. Sarı - Kırmızılı takımın en yaratıcı oyuncusu Melo savunmanın önünde sanki kesicilerini korumak için oynuyordu. Onun önünde orta alanı işler hale getirme görevini üstlenmiş Selçuk İnan ve Ayhan Akman geri ve yan paslara dayalı bir anlayış ortaya koydular. Ayhanın geri pas ustası olduğunu biliyoruz. Selçuk da geleciğin Ayhanı sanki. Bu ikili takımı ileri taşıyamayınca Engin Baytar ve Kâzım kanatlarda işlevsiz kaldı, takım olarak savunmada kalmayı kanıksadı.

\n

Beşiktaşın kanatları etkin bir biçimde kullanmasının yanında Almeidanın da yüksek toplardaki zamanlama üstünlüğü Siyah - Beyazlı takımı ileride tuttu. Quaresma atakları geciktirse de karşıt yarı alanda topu oyalayıp Beşiktaşın yerleşmesini sağladı, Simao, İsmail Köybaşının da yardımıyla Eboueyi sürekli açmaza düşürdü. İleride top tutamayan bir takım karşıtına baskı kurması bir yana oyuna yön bile veremez.

\n

En iyi yerli transfer olarak bilinen Selçuk İnanın niteliksiz oyunu G.Saray için önemli bir sorun. Bir başka sorunda Melonun saldırgan tutumu... Hakemi protesto eden eldiven fırlatmasının neden ikinci sarı kart olmadığını Cüneyt Çakıra sormak gerekir. Neyse ki Fatih Terim onu oyundan alarak sorunu kökünden çözdü. Beşiktaşın sayılmayan golü de temizdi ve Çakır gibi bir hakeme bu golü geçersiz saymak yakışmadı. Maçta gol olmasa da oyunda fark yaratan Beşiktaştı. Bu futbol farkı da Beşiktaşlı yandaşlar için gönenç kaynağı oldu. Stada alınmayan Galatasaraylılar ise kaygılandı...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

TandemsizTakım 27 Ağustos 2012
Futbolun Spartaküs'ü 26 Ağustos 2012
Yakup Durmuş ve Erol Togay 10 Ağustos 2012

Günün Köşe Yazıları