Metin Tükenmez

TandemsizTakım

27 Ağustos 2012 Pazartesi
\n\n\n

Erken derbinin ilk yarısı ölçü alındığında Beşiktaşta görevini yapan sadece Fernandes ve Hilbert vardı. Siyah - Beyazlı takımın diğer futbolcuları hakkında yargıya varmak için biraz beklemek gerekiyor. Başka türlü düşünürsek yazılacak şeyler kimsenin hoşuna gitmez. Özellikle tandemde görev yapan Sivok ve Escude Beşiktaşıtandemsiz takım haline getirdiler. Selçuk İnanın attığı her derin pasta Umut Bulut Beşiktaş savunmasının ortasını dağıttı.

\n

Beşiktaşın genel oyun kurgusunda topla kendi kalesinin önünde fazla futbolcu bulundurmaktı. Bu anlayış takımı tamamen savunma yapan ama bunu da beceremeyen bir yapıya büründürdü. Öyle ki zaman zaman Holosko ve Hilbert çift sağ bek oynuyormuş gibi bir görüntü verdiler. Bu takımın G.Saray gibi güçlü bir karşıtına bir devrede iki gol atması olsa olsa futbolun içinde barındırdığı çeşitlilik ve olasılıklarla açıklanabilir. Rakip kaleye organize şekilde bir kez bile gidemeyen Beşiktaş ilk yarıda iki kez öne geçmesine karşın dağınık takım yapısı nedeniyle G.Sarayın her atağında dağıldı adeta. 10 numarası Olcay Şahan bırakın oyunu yönetmek ve yönlendirmeyi bir tek basit pas bile veremedi. Dünkü Olcay 10 numara ise yine dünkü Selçuk İnan için unvan ve sıfat bulmakta zorlanırız.

\n

Geçen yılın şampiyonu G.Sarayda her şey yerli yerinde duruyor. Bir de çok iyi bildiğimiz ama değerini bir türlü anlayamadığımız Umut Bulut gibi olağanüstü yürekli, dayanıklı ve süratte devamlılığı ile rakip savunmaları bezdiren bir ileri uç oyuncusu katıldı takıma. Ancak maçın ikinci yarısında Selçuk İnandaki düşüş Umutu da olumsuz etkiledi.

\n

İkinci yarıya Beşiktaşın yine bir rakip armağanı sayılacak gol ile başlaması oyuna denge ve Siyah - Beyazlılara özgüven getirdi. Fatih Terimin ısrarla takımı ileri çıkartmaya çalışması Beşiktaş karşı ataklarında sorun yarattı. Amrabat ve Aydını oyuna erken alıp sallanan Beşiktaş savunmasını yıkmak isteyen Terim yenilen basit bir üçüncü golü ve kötü oynasa da savunmanın önünü kapatan Melosuz G.Sarayın eksiklik yaşayacağını düşünemedi belki de. Dün akşam kimsenin düşünemeyeceği bir şeyde hakemlerin verdiği penaltı kararıydı. Hakem yanılabilir ama dün akşam İnönü Stadında hakemden başka kimsenin yanılmayacağı bir anda penaltı vermek basit bir hakem hatasıyla geçiştirilemez...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

TandemsizTakım 27 Ağustos 2012
Futbolun Spartaküs'ü 26 Ağustos 2012
Yakup Durmuş ve Erol Togay 10 Ağustos 2012

Günün Köşe Yazıları