Oğuz Tongsir

Antalya'danManchester'e

16 Eylül 2012 Pazar
\n\n\n

Galatasaray bu sezonun belki de en rahat deplasmanlarından birini oynadı Antalyada.. Geçtiğimiz yıllarda rakibi karşısında hep puan kaybetmişti ama bu defa korktuğu başına gelmedi. İlk yarıda attığı iki basit gol, ardından devre bitimine doğru Antalyasporun 10 kişi kalması, Galatasaray için maçı 45 dakikada bitirmişti. Görüldü ki bu maç Şampiyonlar Ligi için asla ve asla ölçü olamaz. Önemli olan, keyifli bir Akdeniz gecesi yaşayan Sarı - Kırmızılıların üç gün sonraki puslu Britanya gecesinde neler yaşayacağı..

\n

***

\n

İlk yarıdaki gollere dönelim. Amrabatın taç atışındaki asisti, topu çabucak oyuna sokması tabii ki önemliydi. Ama Süper dediğimiz bir ligde, bir takımın böyle bir gol yemesi de aynı derecede düşündürücüydü. Mehmet Özdilek bu pozisyonu mutlaka futbolcularına bir ders olarak defalarca seyrettirecektir. İngiltere Premier Liginde böyle bir golün atılabileceğini düşünüyor musunuz? Her neyse..

\n

***

\n

Amrabatla gelen ikinci gol, Faslı futbolcunun sevdiği pozisyonlardan biriydi. Ancak Sammynin de golde hatası olduğunu notlarımıza ekleyelim. Sonrasında Isaacin gördüğü kırmızı kart, Galatasarayın devre arasında soyunma odasına çok daha rahat gitmesini sağladı. İkinci yarıda Elmanderin yerine oyuna giren Burakın attığı golde, golcü futbolcunun vuruş ustalığı kadar gene Sammynin hatasının rolü vardı. Ama o Sammy sonraki dakikalarda birçok kurtarış yaptı. Ancak ne fayda? Atı alan Üsküdarı geçmişti zaten..

\n

***

\n

Bir kez daha özetleyelim: Bu maçtan çıkan skorda Galatasaray kadar Antalyasporun da payı vardı. Galatasaray ne kadar doğru oynamaya çalıştıysa, ev sahibi takım da o kadar yanlış yaptı. Lider Galatasarayın bu maçta 3 puanla birlikte Amrabatı da kazandığına bir parantez açalım. Savunmanın yeni oyuncusu Crisin de yerini pek yadırgamadığını söylemek doğru olur.

\n

***

\n

Son paragraf: Galatasaray bu kadroyu daha çok Şampiyonlar Ligini hedef alarak kurmuştu. Antalyaspor maçı, Manchester United maçı öncesi ciddi bir prova olacaktı. Ama ne yalan söyleyelim, prova olmaktan bile uzak kaldı.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları