Bir Balyoz Öyküsü!..

17 Kasım 2011 Perşembe
\n

\n

Tarih, 29 Ocak 2010... Saat 10.45 suları...

\n

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktarın telefonu çalar. Arayan Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransudur. Elinde Balyoz Soruşturmasıile ilgili çok önemli belgeler bulunduğunu belirten Baransu, gazetesine emniyet güçlerinin gönderilmesini talep etmektedir. Bu talep süratle ve gizlilik içerisinde yerine getirilir. Baransu, elinde çekmeli valiziyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilir..

\n

Bir oda hazırlanır. Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk de ekibe katılır ve iki savcı Balyoz valizini teslim alma ve el koyma işlemlerini başlatırlar. Bu arada yapılan tüm işlemler iki ayrı polis ekibi tarafından kamerayla anbean kayda alınmaktadır.

\n

- 29 Ocak 2010, saat 14.06da Balyoz belgelerini teslim alma işlemi başlar...

\n

***

\n

Valiz açılır...

\n

Farklı renklerdeki poşetlerden üzerinde Weniceyazılı olanı ekip amiri tarafından alınarak içindeki CD-DVDler tutanağa geçirilmeye başlanır. 19 adet CD ve çok sayıda kasetin üzerinde yazılı olanlarla birlikte numaralandırılarak tutanağa kaydedilir. 9 No ile kaydedilen CDnin üzerinde yazılı olanlar da şu şekilde kaydedilir:

\n

- “Vatandaşlık Taslak yazılı yeşil kalemle 67 yazılı Sony marka CD.

\n

Teslim alma ve el koyma işlemi saat 21.30da sona erer. Tutanak özel yetkili savcılar Bilal Bayraktar, Mehmet Berk, Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, İstanbul Terörle Mücadele Emniyet Amiri Kazım Aksoy, diğer görevli memurlar ve Zabıt Kâtibi Halime Çakırca tarafından imzalanır ve mühürlenir.

\n

Soruşturmanın Balyoz Davasına dönüşeceği süreç başlamıştır...

\n

***

\n

Tarih, 01 Şubat 2010... Balyoz belgelerinin Taraf gazetesi muhabirinden teslim alınmasından üç gün sonra...

\n

Bu kez, el konulan belgeler özel yetkili savcı Bilal Bayraktar tarafından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca bilirkişi olarak görevlendirilen İsa Akyüze teslim edilmektedir. İmzalanan Teslim ve Tesellüm Tutanağında 9 Nolu CDnin karşısında aynen şöyle yazmaktadır:

\n

- Markasız marka, seri numarası 80-12DKLR olan İRTİCAİ UNSURLAR AŞIRI SOL UNSURLAR CD NO: 67 ibareli 9 Nolu CD.

\n

İyi mi?!.. Daha üç gün önce Vatandaşlık taslakyazılı yeşil kalemle 67 yazılı Sony marka CD olduğu belirtilen, savcıların, emniyet amirlerinin imza altına aldığı, iki ayrı kamerayla saniye saniye kayıt altına alınan 9 Nolu CD, üç gün sonra bambaşka bir hüviyete bürünüvermiştir!..

\n

Balyoz Davası avukatlarının bu akıl almaz değişiklikten ancak bir buçuk yıl sonra haberleri olur. Çünkü ek klasörler mahkeme tarafından 2010un Ağustos ayında avukatlara verilmiştir... 200 bin sayfa civarında ek klasör neredeyse bir yıl incelendikten sonra 2011 Ağustos ayında bu inanılmaz değişiklik ortaya çıkar. Avukatlar Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz mahkemeye ağustos ve ekim aylarında iki dilekçeyle başvurarak durumu anlatır, bu CDnin hem savunmadan hem de mahkemeden kaçırılmak istendiğini vurgular ve teslim anındaki kamera kayıtlarının izlenmesini talep ederler. Mahkeme ne yapar dersiniz? İkinci dilekçeden sonra bir ara kararladavanın gelmiş olduğu aşamayı gerekçe göstererek bu talebi reddeder!.. Halbuki neredeyse 2 yıla yaklaşan davada hâlâ ön savunma ve sorgu işlemleri devam etmektedir... Hangi aşamadan söz edilmektedir, bunu avukatlar dahi anlayamaz!..

\n

Peki sonuç nediye soracaksınız... Sanıklar açısından kocaman bir hiç!.. Avukat Celal Ülgen açısından ise ağır cezaya uzanan bir yol!.. Talep reddedildikten sonra mahkeme hâkimlerine Sizler 1. sınıf hâkimsiniz, böylesine büyük bir çelişkiyi görmemeniz olanaksız. İki olasılık var, ya bilinçli yapıyorsunuz ya da gücünüz yetmiyor dediği için hakkında mahkemeye hakaretten suç duyurusu yapılır...

\n

- Nasıl hikâye ama?.. Merak etmeyin, Silivride hikâye tonla!..

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları