Final!..

23 Ağustos 2012 Perşembe
\n

Her şey nasıl da hızlanıverdi, değil mi?..

\n

PKKnin Şemdinlide, vur-kal taktiğiyle adeta savaşa girişmesi, tam 19 gün sonra sökülüp atılabilmesi adeta dün gibi değil mi?!..

\n

Efsane komutanolarak bilinen Osman Pamukoğlunun, Hakkâri kaybedildi mi sorusuna Tayyip Beyin, Seviyesiz adam, Hakkâri kontrolümüz altında yanıtı da Şemdinli felaketinin hemen üstüne gelmişti, hatırlarsanız!..

\n

Üstüne bi de CHP milletvekili Hüseyin Aygün kaçırılmasın mı!.. Neyse ki 48 saat sonra bırakıldı da bir başka skandal tatlıya bağlanmış oldu... Zaten Hüseyin arkadaş, “kendisini misafir eden çocukların, efendi ve saygılı arkadaşlar olduğunu söyledi de içimize su serpildi valla... Tabii aynı arkadaş, yeri gelmişken, yeni CHPnin ulusalcı ve kafatasçılarla yürümeyeceğinin anlaşılmış olduğunu belirtmeyi de ihmal etmedi... Genel Başkanı da arkasındayım diye açıklayınca iyice huzura erdik..

\n

- Artık onlar sağ, biz selamet!..

\n

***

\n

Devam edelim..

\n

Tam CHPden seçilip CHPli olmadığını söyleyen milletvekilinin kaçırılmaşokunu atlatmaya çalışırken, bi de baktık, Tayyip Beyinkontrolümüz altındadiye kükrediği Hakkârinin Şemdinli ilçesinin Bağlar köyünde BDPli muhteremlerle PKKli teröristler buluşuverdi, iyi mi?!.. Bi sarmaş dolaş oldular, bi kahkahalar attılar, bi gözyaşları döktüler ki sevinçten, değme gitsin yani.. Ünlü devrimci, Kızıldere katliamının en bi şanslıdelikanlısıErtuğrul Kürkçü, Kalaşnikofu omzuna ters asmış yâreninin omzuna pat pat vurup gevrek gevrek gülüyordu örneğin... O arada kazara eli silahın kazasına çarpıp uf oldu mu göremedim tabii... BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, milletvekilleri Sabahat Tuncel, Aysel Tuğluk, Hakkâri milletvekilleri Esat Canan ve Adil Kurt ve diğerleri nasıl sevinçli, nasıl coşku içindeydiler, anlatması pek zor yani... Ama yine de üzüldüm; aslında tam kadro olsalardı daha şenlikli olurdu valla.. .

\n

- Neyse artık bi dahaki sefere

\n

Aynı zaman dilimi içinde, Türkiye Cumhuriyetinin İçişleri Bakanı sıfatını haiz muhterem, kontrolün hükümette olduğunu göstermek için yüzlerce korumayla Hakkâriye gitti... Gövde gösterisi yapmaya çalışırken tacize uğrayınca, önce bir internet kafeye saklandı... Korumalar havaya dakikalarca ateş açarak muhteremin güvenliğini anca sağlayabildiler... Oradan vilayete, sonra da il sınırları dışına çıkıverdi sayın muhterem..

\n

Ve sonra bomba patladı... Güneydoğunun yıldız kenti Gaziantepte otobüs durağının önüne park edilen araç patladı. Çocuklar dahil 9 insanımız yanarak can verdi, bir kısmı ağır 66 kişi yaralandı... PKKli temiz ve efendi teröristler biz yapmadık dedi!.. BDPliler kınıyoruz açıklaması yaptı..

\n

Beyler, bayanlar bu yazıyı yukarıdan aşağıya bir kez daha okuyun... Bunun adı finale doğru ölürcesine koşmaktır... Yıllar önce yazılan senaryonun son satırlarıdır... Eğer hâlâ anlamıyorsanız İngilizcesi de var; nasıl olsa çocukluğunuzdan beri Amerikan filmi izliyorsunuz:

\n

- The End.. Ne de olsa made in USA!..

\n

Sahte Hayatlar!

\n

Siz, yazık hayatlar da diyebilirsiniz..

\n

Onlar, yıllar yılı savunur göründüğü ideolojisini, görüşünü, paltosunu portmantoya asıp gider gibi terk edenlerdirİnsanlık, demokrasi, sosyalizm, Kemalizm onlar için yeri geldiğinde kullanılabilecek metalardır yalnızca..

\n

Yalnızca kendilerini, kendi geleceklerini, kendi ikballerini savunurlar Sözde dirayetli, özde teslimiyetçidirler... Her yerde, her iklimde, her görüşte bolca mevcutturlar.. Dönüşüm geçirdikleri ilk evrede aynaya baktıkça biraz olsun utanırlar ama ikinci ve sonrasındaki evrelerde artık yalnızca gevrek gevrek gülerler... Artık terk ettiği değerleri temsil edenlere kızmak, çamur atmak, satmaktır tek marifetleri Onun için, aslında, bahse değer bile değildirler.. Nâzımın dediği gibi:

\n

-Bu kavgada bir nokta bile değil/ bir küçük eğri virgül/ bir zavallı vesiledirler

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları