Başbakan’ın Zaferi

03 Mayıs 2014 Cumartesi

Başbakan zaferlerine bir yenisini daha ekledi. Buyruğundaki 39 bin polisle İstanbul’a tarihinde benzeri görülmemiş olağanüstü bir gün yaşattı, kentin tarihini yeniden yazdı. Bir kez daha efsaneleşen polisler TOMA’ları, biber gazları, sis ve ses bombalarıyla İstanbul’da kuş uçurtmadılar.
Tek bir güne bunca başarıyı sığdırabilmek dünya başbakanları arasında ancak bizimkine nasip olabilirdi, nitekim oldu da...

***

CHP, DİSK, KESK, TTB, TMMOB, çok sayıda sol parti ve sivil toplum kuruluşu derslerini aldı! Başbakan’ın sözünü dinlememek neymiş hepsi gördü! Yazdığı efsanelerle dünya güvenlik güçleri arasında mümtaz bir yere sahip olan polisimiz her zaman olduğu gibi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde de son derece eşitlikçi davranarak milletvekili, konfederasyon başkanı, işçi, aydın, kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuk... Sünni, Alevi, ateist, Türk, Kürt demeden her eline geçirdiğini yerlerde sürükledi, biber gazına boğdu, tekme tokat copladı. Herkese gününü gösterdi.
Çocuklar, Başbakan’ın polisleri sayesinde ev denen aile yuvasının bir korunak olmadığını, zehirli gazların onları her yerde bulabileceğini, ölüm korkusuyla nasıl çığlık atılacağını öğrendiler.

***

Ne var ki Başbakan bu son 1 Mayıs zaferinde tek değildi; dünyanın öbür ucundaki Kamboçya’nın Başbakanı Hun Sen de başkent Phnom Penh’in Özgürlük Meydanı’nda her türlü gösteriyi yasaklamış, yasak delicilerine karşı her türlü şiddeti uygulamıştır. Sanırım en kısa zamanda Hun Sen bizim Başbakan tarafından “kardeş”, Phnom Penh de İstanbul’a “kardeş şehir” ilan edilecektir.
Ülkemizin Kamboçya ile benzerliği yalnızca bununla sınırlı değildir. Bilindiği gibi dünyada saygın bir yeri olan Freedom House (Özgürlük Evi) 2014 Raporu’na göre, geçen yıl dünya basın özgürlüğü sıralamasında 120’ncilikle basınının “kısmen özgür” kabul edildiği Türkiye, bu yıl 134’üncülüğe düşerek basını “özgür olmayan” ülkeler kategorisinde yer almış, böylece Kamboçya’nın yanına yerleşmiştir.
Başbakanımız hiç vakit kaybetmeden Kamboçya’ya doğru yola çıkmalı, “kardeşi” Hun Sen ile sarmaş dolaş olmalı, birlikte meydan zaferlerini kutlamalıdır. Bu aynı zamanda son zamanlarda ortada dolaşan “Türkiye yalnızlaşıyor” iftirasına da tokat gibi bir yanıt olacaktır.

***

Toparlayacak olursak, Başbakan 1 Mayıs Meydan Savaşı’nın kesin galibidir. Ona, “Zaferin kutlu...”, bize de “Allah yardımcımız...” olsun demekten başka şimdilik yapacağımız bir şey yoktur.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Veda 28 Eylül 2018

Günün Köşe Yazıları