Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
24°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim eGazete Resmi İlanlar
USD 39,59
EUR 45,66
GBP 53,65
BTC 4.073.352,05
gram-altin 4.338,80
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Resmi İlanlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Haberler Ankara Etlik Şehir Hastanesi
‘Ağır bedelleri olur’ ‘Ağır bedelleri olur’ İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i katlettikten sonra intihar eden Semih Çelik’in psikolojik sorunları olduğu açıklamaları “ruh sağlığı” hizmetlerine ilişkin tartışmalı söylemleri de beraberinde getirdi.
CHP’li Emir, Etlik Şehir Hastanesi’ndeki usulsüzlüğü gündeme taşıdı: Gerekli denetlemeler yapılmamış CHP’li Emir, Etlik Şehir Hastanesi’ndeki usulsüzlüğü gündeme taşıdı: Gerekli denetlemeler yapılmamış CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Ankara Etlik Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri (YGAP) servisinde görevli şirket tarafından sunulması gereken güvenlik hizmetinin sunulmaması nedeniyle ilgili serviste sağlık hizmeti verilememesine yönelik Meclis’e soru önergesi verdi. CHP’li Emir, “Ortada bir kamu zararı olmasına karşın bu zamana kadar gerekli denetlemeler yapılmadığı için bu işin sorumlularından hesap sorulmamış” dedi.
Şirketlere kıyak devam ediyor Şirketlere kıyak devam ediyor Sayıştay’ın Sağlık Bakanlığı’na ilişkin raporu, “hasta garantili” şehir hastanelerindeki usulsüzlükleri bir kez daha gözler önüne serdi. Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) Modeli ile işletilen hastanelerde yüklenici firmaya yapılan ayrıcalıklar ortaya çıktı. Raporda yüklenici firmaların sözleşme şartlarına uymadığı yer aldı.
CHP'den 'şehir hastanesi' soruları CHP'den 'şehir hastanesi' soruları CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, yurttaşların sosyal güvencesi olmasına rağmen cebinde parası olmadığı için ilacını bile alamazken dev kamu kaynaklarının şehir hastanelerine aktarılmaya devam edildiğini belirterek, usulsüzlüklerin araştırılması için Cumhuriyet savcılıklarını göreve çağırdı.
Doktorun başına gelmeyen kalmadı Doktorun başına gelmeyen kalmadı Şikâyetlerinin ardından yöneticilerle sorun yaşadığını, kendisine mobbing uygulandığını iddia eden Dr. İbrahim Faruk Adıgüzel hakkında soruşturma da açıldı.
Erdoğan'dan yeni bir 'U dönüşü'... Yurtdışına gidenleri önce aşağıladı, şimdi dönüş sözü verdi! Erdoğan'dan yeni bir 'U dönüşü'... Yurtdışına gidenleri önce aşağıladı, şimdi dönüş sözü verdi! Ankara'da geçen yıl yaptığı bir konuşmada, yurtdışına göç edenlere yönelik 'süfli hevesler' (aşağılık hevesler) nitelemesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yurt dışında yaşayan 10 bin gencimizi her yıl ülkemize getireceğiz" açıklamasında bulundu.
Övgü videosu yayımlamıştı Övgü videosu yayımlamıştı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14 Mayıs seçimlerine günler kala 6 ay önce hizmete giren Etlik Şehir Hastanesi’ne ilişkin yurttaşın “sadece övgülerini içeren” bir “propaganda videosu” yayımladı. Ancak Koca’nın “10 üzerinden 10” verdiği hastaneye yönelik övgüler, yurttaşın gerçekleriyle örtüşmedi.
Hastane kapatılmasın diye eylem yapacaklar Hastane kapatılmasın diye eylem yapacaklar Hastanemi Açın Platformu, Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nin açılması sonrası kapısına kilit vurulması kamuoyu baskısıyla önlenen Dr. Sami Ulus Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kadın Doğum Hastanesi’nin kapatılmaması için 1 Şubat’ta Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi önünde basın açıklaması yapacak.
Hastane var, cihaz yok Hastane var, cihaz yok Açılışını Erdoğan’ın yaptığı, muhalefetin ise “Cumhuriyet tarihinin en büyük kara deliği” diye eleştirdiği Etlik Şehir Hastanesi, hemen her branşta cerrahi malzeme almak için ilan verdi. Bu durum, “Hastane eksik malzemeyle mi açıldı” yorumlarına neden oldu.
Açılışını Erdoğan yapmıştı Açılışını Erdoğan yapmıştı AKP iktidarının şov malzemesi yaptığı hastanede yeni doğan bölümünün bodrum katta olması tepkilere yol açtı. Genel Sağlık-İş Sendikası Başkanı Derya Uğur, bu durumun tehlikelerini Cumhuriyet’e anlattı.
Şehir hastanesi kaosu Şehir hastanesi kaosu Etlik Şehir Hastanesi’nin açılmasının ardından, kapatılması planlanan Sami Ulus Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Etlik Zübeyde Hanım Hastanesi ve Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi’nde eşyalar geri taşınıyor.
ATO 'bilgi edindik' diyerek açıkladı ATO 'bilgi edindik' diyerek açıkladı Ankara Tabip Odası (ATO), Etlik Şehir Hastanesi’nde görevlendirilen Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma personelinin bir kısmının tekrar eski görev yerine döneceği ve hastanenin kapatılmasından vazgeçildiğine dair bilgi edindiklerini açıkladı.
Erdoğan ‘Ankara Belediye Başkanı'na söylersiniz o yapar’ demişti: Mansur Yavaş’tan yanıt geldi Erdoğan ‘Ankara Belediye Başkanı'na söylersiniz o yapar’ demişti: Mansur Yavaş’tan yanıt geldi AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Etlik Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde 'yol' isteyen yurttaşa "Onu Ankara Belediye Başkanı yapar" demişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Erdoğan'a yanıt verdi.
Hedefinde yine Kılıçdaroğlu var Hedefinde yine Kılıçdaroğlu var Ankara'da Etlik Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Erdoğan, "Yav bu Bay Kemal'den bu ülkeye hayır gelir mi? Gelmez. Sosyal Sigortalar Kurumu'nun başında sen ne yaptın ki bu ülkede ne yapacaksın!" diye konuştu.
Etlik Şehir Hastanesi, kapatılan hastanelerin gölgesinde açılacak: '2 bin 200 yatak devre dışı kalacak' Etlik Şehir Hastanesi, kapatılan hastanelerin gölgesinde açılacak: '2 bin 200 yatak devre dışı kalacak' Etlik Şehir Hastanesi, başkentteki 5 hastanenin kapatılması tartışmalarının gölgesinde bugün Erdoğan tarafından açılacak. Hastaneyi Meclis gündemine taşıyan CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer; “3 bin 500’ün üzerinde yatak kapasitesi olacağı söylenen Etlik Şehir Hastanesi için 2 bin 200 civarında yatak devre dışı bırakılıyor” dedi.
'Sağlık sistemi, sağlığını yitirdi' 'Sağlık sistemi, sağlığını yitirdi' Özel sağlık kuruluşlarına 2008’den bu yana yeni ruhsat verilmemesi; hastane, tıp merkezi ve poliklinik ruhsatlarında taksi plakası piyasasına benzer bir pazar yarattı. Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Reşat Bahat’a göre, sektörün sağlıklı büyümesini değil “şişmanlamasını” sağlayan bu yönetmelik, yatırımcıların farklı yöntemler geliştirmesine neden oldu.
İş bıraktılar İş bıraktılar Ankara Etlik Şehir Hastanesi şantiyesinde İYİ-SEN üyesi işçiler, ücretlerinin ödenmemesi üzerine iş birakma eylemi başlattı.

En Çok Okunanlar

Milyonlarca eve tebligat gönderilmeye başlandı...
Milyonlarca eve tebligat gönderilmeye başlandı... Hazine ve Maliye Bakanlığı, milyonlarca taşınmaz sahibini yakından ilgilendiren kritik bir denetim sürecini başlattı. Tapu işlemlerinde, satış bedelinin rayiç değer altında gösterilmesi yaygın bir uygulama haline gelirken, Bakanlık bu duruma son vermek için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...
'Dünya gördükleri karşısında şoke olacak'
'Dünya gördükleri karşısında şoke olacak' İsrail, İran'ın Tebriz, Şiraz ve Burucerd kentlerini vurdu. Saldırıda havalimanının da hedef alındığı ileri sürüldü. İran Tel Aviv'e misilleme saldırısı başlattı. Tel Aviv'de birçok nokta hedef alındı. İran Devrim Muhafızları Komutanı yaptığı açıklamada, “Yakında öyle bir füze fırlatacağız ki, dünya gördükleri karşısında şoke olacak” ifadelerini kullandı.
İsrail basını yazdı: İran saldırısının gerçek boyutları
İsrail basını yazdı: İran saldırısının gerçek boyutları İran ordusunun, 'Gerçek Vaat III' adını verdiği misilleme operasyonu, Tel Aviv kent merkezi ve çevresinde ağır hasara neden oldu. İsrail basını, bültenlerinde; ölü ve yaralı sayısı, yıkılan binalar, yangınlar, kurtarma operasyonları ve görgü tanıklarının ifadelerine geniş yer ayırdı.
Eski AKP'li vekilden partisine 'İsrail' fırçası!
Eski AKP'li vekilden partisine 'İsrail' fırçası! AKP eski milletvekili Metin Külünk, İsrail ile İran arasında tırmanan çatışmalar sonrası İslam dünyasına ve Türkiye’deki dindar sivil yapılara sert eleştiriler yöneltti. AKP teşkilatlarına da çağrıda bulunan Külünk, “Çöp haline gelmiş İslam dünyası, 9 milyonluk küçücük İsrail karşısında çöktü" dedi.
İran-İsrail savaşında son durum
İran-İsrail savaşında son durum İran ile İsrail arasındaki gerilim sıcak savaşa dönüştü. İran’ın füze ve İHA saldırılarıyla karşılık verdiği İsrail, eş zamanlı olarak Tahran, Yemen ve Bushehr'deki hedefleri vurdu. Yemenli üst düzey bir Husi liderin öldürüldüğü iddia edildi. Tahran’da patlamalar yaşanırken, İran Hayfa’ya füze yağdırdı. Erdoğan ve Putin'den ise gerilimi düşürme çağrısı geldi.
Özel, Erdoğan'a seslendi: 'Trump'a karşı bir dik duruş bekliyorum!'
Özel, Erdoğan'a seslendi: 'Trump'a karşı bir dik duruş bekliyorum!' CHP'nin "Ekrem İmamoğlu'na Özgürlük" talebi ile başlattığı miting serisinin onuncusu Bayburt'ta düzenlendi. 14 yıl sonra Bayburt'ta olan CHP'nin lideri Özgür Özel halka hitap etti, İsrail-İran saldırılarına dair konuştu. Erdoğan'a seslenen Özel, "Trump'a karşı bir dik duruş bekliyorum" dedi. Ekonomiye dair de mesajlar veren CHP lideri, "Ara zam hakkımız, söke söke alırız" dedi.
İsrail, Türkiye sınırına 32 kilometre uzaklıktaki kente saldırdı!
İsrail, Türkiye sınırına 32 kilometre uzaklıktaki kente saldırdı! İsrail polisi ve acil durum yetkilileri, İran'ın bu sabah Tel Aviv'in güneyinde yer alan Rishon Lezion kentindeki bir yerleşim alanına düzenlediği füze saldırısının ardından enkaz altında kalanlara ulaşmak için arama çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca İran, kuzeybatıdaki Salmas kenti yakınlarında hava sahasını ihlal eden İsrail'e ait insansız hava araçlarını düşürdüğünü açıkladı.
Çok sayıda kente saldırı!
Çok sayıda kente saldırı! İsrail ordusu tarafından İran'da başkent Tahran başta olmak üzere çok sayıda kentte saldırı düzenlendi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye