Çikolatalı un helvası tarifi
Çikolatalı un helvası, geleneksel lezzetlere yenilik katmak isteyenler için harika bir alternatiftir. Peki, klasik tatlının çikolatalı yorumu olan bu enfes tatlı nasıl yapılır? İşte, leziz çikolatalı un helvası tarifi...
20 dakikada hazırlayabileceğiniz bu geleneksel lezzet favoriniz olmaya aday: Helatiye tarifi
Geleneksel bir Osmanlı tatlısı olarak helatiye, geçmişin izlerini modern mutfaklarda yaşatmaya devam ediyor. Peki, sadece 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bu geleneksel lezzet nasıl yapılır? İşte, enfes helatiye tarifi...
İster kahvaltıda ister kahve yanında: Franısz beignet tarifi
Beignet, Fransız mutfağının zarif ve lezzetli bir temsilcisi olarak, özel günlerde ve misafir ağırlamalarında sunabileceğiniz harika bir tatlıdır.
Sağlıklı besinlerin en ekonomik hâli: Aşure tarifi
Aşure, çeşitli baklagiller, tatiller ve meyvelerle hem çiftçi hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Bol lifli yapısıyla sindirim sistemi muhafaza edilirken, antioksidan içeriğiyle sağlığı da olumlu etkiler. İşte, Aşure tarifi...
Genç şeflerden yaratıcı tatlılar
Yaşar Üniversitesi, Pınar ve Kısık Ateş iş birliğiyle, gastronomi öğrencilerine yönelik Yenilikçi Tatlılar Yarışması düzenlendi. Genç şeflerin yaratıcı dokunuşlarla hazırlandığı yarışmanın kazananı, Chocoturta tatlısı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü birinci sınıf öğrencisi Fatma Sena Yıldız oldu.
Tatlıların 'taş' lezzeti: Taş kadayıfı tarifi
Tatlıların arasında özel bir yere sahip olan taş kadayıfı, adeta bir lezzet şöleni sunar. Bu eşsiz tat, tatlı tutkunlarını mest eder. İster bayram sofralarında ister özel günlerde, taş kadayıfı her zaman masalarda yerini alır ve tatlı severleri büyüler. İşte, taş kadayıfı tarifi...
Tatlıseverlerin favorisi: Şekerpare tarifi
Bu tarif, nefis şekerpare tatlısının evde kolayca yapılabilen tarifini adım adım sunuyor. Yumuşacık ve şerbetli lezzetiyle her lokması ağızda dağılan bu tatlıyla, sevdiklerinizi mutlu edin!
Mutlaka tatmanız gereken Azeri lezzeti: İşte Şekerbura tatlısı tarifi...
Azerbaycan mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan Şekerbura tatlısı, mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Peki sofralarınıza çok yakışacak olan Azeri lezzeti nasıl yapılır? İşte Şekerbura tatlısı tarifi...
Yalancı tavuk göğsü nasıl yapılır? Püf noktalarıyla yalancı tavuk göğsü tarifi…
Muhallebi çeşidi olarak bilinen yalancı tavuk göğsü, oldukça pratik ve lezzetli bir sütlü tatlıdır. Orijinalinde tavuk göğsü kullanılan bu tatlının daha zahmetsiz olanı ise yalancı tavuk göğsü adıyla bilinmektir. Pastanelerde ve kafelerde sıklıkla tükettiğimiz yalancı tavuk göğsü tatlısının pratik tarifi…
Kazandibi nasıl yapılır? Püf noktalarıyla kazandibi tarifi…
Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan kazandibi, dibi tutturularak hafifçe kızartılan muhallebidir. Orijinal tarifinde tavuk göğsünün karamelize edilmiş halidir. Günümüzde genellikle; içine gerçek tavuk göğsü eklenmeden, muhallebiyle yapılır. İşte püf noktalarıyla kazandibi tarifi…
Ekmek kadayıfı nasıl yapılır? Hazır ekmek kadayıfı ile tarifi…
Ekmek kadayıfı, Türk mutfağında yer alan, Afyonkarahisar kökenli sevilen bir tatlıdır. Afyon kaymaklı ekmek kadayıfı Türk Patent ve Marka Kurumu, tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Şerbetli olduğu için, şeker oranı yüksektir. Olmazsa olmazı kaymaktır. İşte yapımı kolay hazır ekmek kadayıfından tarifi…
Sütlü Nuriye tatlısının hikayesi! Hazır yufkadan sütlü nuriye tarifi…
Sütlü Nuriye tatlısı 1900’lü yılların başında Diyarbakır yöresinde ortaya çıkmıştır. Sütlü Nuriye, baklavaya göre hafif olması nedeniyle tercih edilir. Fındık, badem ve baklava yufkasıyla hazırlanan, üzerine sütlü şerbet dökülen tatlıya ‘ihtilal tatlısı veya ihtilal baklavası'da denilmektedir.