Cezaevinde yemek sonrası rahatsızlanan hükümlü sayısı 266'ya çıktı
Sakarya'nın Ferizli ilçesindeki Açık Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü’nde akşam yemeği sonrası rahatsızlanan hükümlü sayısı 266'ya yükseldi. Hastanelerde tedavisi süren 14 hükümlünün durumlarının iyi olduğu, 252 kişinin tedavilerinin ardından taburcu edildiği belirtildi.
Kışa hazırlık rehberi: Evde kışlık konserve yaparken bilmeniz gereken 7 altın kural
Kış aylarında taze meyve ve sebzeleri uzun süre saklamak istiyorsanız konserve vazgeçilmezdir. Peki, tazeliğini uzun süre koruyan konserveler için uygulamanız gereken adımlar nelerdir? İşte, evde kışlık konserve yaparken bilmeniz gereken 7 altın kural...
Kış sofralarına yaz mevsimini taşıyan enfes lezzet: Kışlık taze fasulye konservesi tarifi
Ev yapımı taze fasulye konservesi ile vitamin ve mineralleri koruyarak lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Peki, kış sofralarına yaz mevsimini taşıyan bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, leziz kışlık taze fasulye konservesi tarifi...
Kış boyunca taptaze lezzetlerle sofralarınıza renk katın: Evde konserve hazırlamak için 7 altın tüyo
Taze malzemeler, hijyen ve doğru teknikler ile hazırlanan konserveler, kış aylarında sofranıza lezzet katacaktır. Peki, kış boyunca taptaze lezzetlerle sofralarınıza renk katmak için uygulamanız gereken adımlar nelerdir? İşte, evde konserve hazırlamak için 7 altın tüyo...
Kışa hazırlık: Fasulye konservesi tarifi
Kış için fasulye konservesi nasıl yapılır? Adım adım fasulye konservesi tarifi, püf noktaları ve saklama önerileri.
Kışlık patlıcan konservesi tarifi: Yaz lezzetini kış sofralarına taşıyın
Patlıcan, Türk mutfağının vazgeçilmez sebzelerinden biri. Yaz aylarında bolca bulunan patlıcanı kış aylarında da sofralarda görmek isteyenler için en pratik yöntem ise konserve yapmak.
Gıdaların tazeliğini koruyarak hastalıkları önleyin: Evde konserve yaparken bilmeniz gereken 7 önemli adım
Evde konserve hazırlamak hem sağlıklı hem de bütçe dostu bir yöntemdir. Peki, gıdaların tazeliğini uzun süre nasıl koruyabilirsiniz? İşte, evde konserve yaparken bilmeniz gereken 7 önemli adım...
Vitamin deposu bu lezzet kış aylarında hastalıkları uzak tutuyor: Türlü konservesi nasıl yapılır?
Kışlık türlü konservesi, özellikle kış aylarında yemek hazırlamak için pratik bir seçenektir. Peki, kış aylarında hastalıkları uzaktan tutan vitamin deposu bu lezzet nasıl yapılır? İşte, kışlık türlü konservesi tarifi...
Kışlık konserve hazırlayanlar dikkat: 'Ölümle sonuçlanabilir!'
Kışlık konserve yiyecekleri hazırlıkları yapanlar için uyarılarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, uygun sürede ve sıcaklıkta pişirilmeden kapatılan konservelerin önemli rahatsızlıklara yol açabileceğini söyledi.
Menemenlik konserve tarifi... Enfes menemenlik domates konservesi!
Kış aylarında da enfes menemen tarifleri hazırlayabilmek için konserve hazırlayabilirsiniz. İşte enfes menemenlik konserve tarifi!
Konservelerinizin lezzetini ve kalitesini artırın: Kışlık konserve hazırlarken dikkat etmeniz gereken 5 adım
Kış aylarında ev yapımı konserve gıdalar, sağlıklı ve lezzetli bir beslenme seçeneği sunar. Peki, konservelerinizin lezzetini ve kalitesini artıracak olan yöntemler nelerdir? İşte, kışlık konserve hazırlarken dikkat etmeniz gereken 5 adım...
Domates konservesini bir de böyle deneyin! Domates konservelerinin bozulmaması için yapılması gereken püf nokta...
Kışlık domates konservesi hazırlarken dikkat edeceğiniz birkaç adım ile konservelerin bozulmasını engelleyebilirsiniz... İşte konserve yaparken dikkat edilmesi gerekenler!
'Tat' kaçıran iflas
İzmir merkezli 1958'den beri hizmet veren Tamtad Konserve, ekonomik dengesizlerden ötürü faaliyetine devam edemeyerek iflas kararı aldı.
Evde yapılan konserveleri tüketirken dikkat!
Geleneksel yöntemlerle evde hazırlanan konserveler için önemli uyarılarda bulunan halk sağlığı uzmanları "Küflenmiş, kabarmış, rengi ve kokusu değişmiş, kapağı bombeleşmiş veya sızdırmış konserveler asla tüketilmemeli, tadına dahi bakılmamalıdır" dedi.
Evde konserve yaparken bunlara dikkat: Zehirlenebilirsiniz
Evde doğru hazırlanmayan konservenin hayati risk taşıdığını belirten Prof. Dr. Vedat Göral, "Botulizm bakterisinin ürettiği güçlü toksin, çift görme, ağız kuruluğu, halsizlik, baş ağrısı gibi ilk belirtilerden sonra ishal ve kusmaya neden olur; kalp ritim bozuklukları ve solunum felcine yol açarak hastayı ölüme sürükleyebilir. Özellikle büyüklerimiz evde yapılan turşu gibi ürünleri üstleri küflense de yıkayıp tüketiyor. Bu ürünler tüketilmemelidir" dedi.
Kışlık patlıcan konservesi nasıl yapılır? Püf noktalarıyla patlıcan konserve tarifi...
Yaz aylarında taze taze alacağınız patlıcanları uygun yöntemlerle muhafaza ederek istediğiniz zaman yemek yapımında kullanabilirsiniz. Peki, kışlık patlıcan konservesi nasıl yapılır ? İşte kışlık patlıcan konservesi yapılışı…
AKP Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz: 'Kendisi istifa etmezse dernek gereğini yapacaktır'
Deprem zamanı çadır satmasıyla dikkatleri üstüne çeken olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a AKP'den istifa çağırısı geldi. AKP Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, "Kendisi istifa etmezse dernek gereğini yapacaktır" dedi.
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sezonu Macar şef Varga ile açıyor
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 2022-2023 sezonuna dünyaca ünlü Macar sanatçı Gilbert Varga şefliğindeki konserle "merhaba" diyecek.
Kış konservesi yaparken dikkat edilmesi gereken 5 kural
Kış mevsimi için yapılan hazırlıklar devam ediyor. Pazar ve marketlerden alınan onlarca kilo sebze ve meyveden hem konserve yapılıyor hem de tazeliklerini korumaları için derin donduruculara konuluyor. Daha sonra tüketilecek sebze ve meyvelerin sağlık açısından herhangi bir risk oluşturmaması için hazırlama ve saklama koşullarına dikkat etmek gerekiyor. Çünkü hijyene dikkat edilmeden, doğru bir şekilde hazırlanmayan sebze ve meyveler sağlık açısından tehlike oluşturabiliyor.
Efeler’de kadın emeği ürünler çeşitleniyor
Efeler’in tarımına değer kazandırmak için ortaya koyduğu çalışmaların başında gelen yüzde 100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’nda üretilen ürünler çeşitleniyor. Belediyeye ait 29 dönümlük tarım arazisinde yetiştirilen domatesler kadın çalışanların emekleriyle konservelere dönüştü.
Salçalık domates ve biber sezonu başladı
Bilecik'te salça sezonun açılması ile birlikte yurttaşlar kışlık ihtiyaçlarını yapmaya başlarken, pazarlarda salçalık domates ve biber fiyatları hayli yüksek.
'Kapağı şiştiyse dikkat...'
Doç. Dr. Esra Acıman Demirel, bozuk konserve kaynaklı botulizm hastalığının ölüme neden olabileceğini söyledi. Konserve yapımında kapağın, yeterli ısı ve basınçla kapatılması gerektiğine dikkat çeken Demirel, konserve nedenli rahatsızlığı olanların tedavisinde antitoksinin erken verilmesinin hayatta kalmayı sağladığını söyledi.
İBB'nin kurban bağışı kampanyasında 38 milyon toplandı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Vakfı’nın 23 haziranda başlattığı ve 16 gün süren 'Kurban Bağışı Kampanyası’nda 38 milyon 314 bin 800 TL toplandı. Kampanya kapsamında bağışlanan kurbanların kesim işlemleri noter huzurunda yapılacak ve konserve haline getirildikten sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.