Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
9°C Az bulutlu İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,21
Euro 50,27
Sterlin 57,92
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.382,57
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Nakliyat-İş Sendikası
Nakliyat-İş'ten asgari ücret çıkışı: 2026 ücreti sefalet düzeyinde kaldı! Nakliyat-İş'ten asgari ücret çıkışı: 2026 ücreti sefalet düzeyinde kaldı! DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası, açıklanan asgari ücretin çalışanların temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu belirterek sert tepki gösterdi. Sendika, ücret artışlarının enflasyon karşısında yetersiz kaldığını ve asgari ücretin fiilen geçim ücreti olmaktan çıktığını savundu. Tartışmalar, asgari ücretin belirlenme kriterleri ve gelir adaleti başlıklarını yeniden gündeme taşıdı.
Filistinli sendikacı Abdel Salam, gazetecilerle buluştu: '200 bin işçi geçim kaynağını kaybetti' Filistinli sendikacı Abdel Salam, gazetecilerle buluştu: '200 bin işçi geçim kaynağını kaybetti' Nakliyat-İş Sendikası’nın Filistin halkıyla dayanışmak için düzenlediği basın toplantısına katılan Filistinli sendikacı Abdel Salam, "İşgalin Filistin işçilerine yönelik paralel bir savaş yürüttüğü de açıktır. Gazze ve Batı Şeria’daki işçilerin mücadelesine kısıtlamalar getirilmiş, işyerlerine ulaşmaları engellenmiştir. Bu durum, 200 bin işçinin geçim kaynağını kaybetmesine, Batı Şeria’da 306 bin iş imkanının yok olmasına ve özel sektörde çalışanların sayısının azalmasına neden olmuştur" dedi.
İşçilerden Eminönü Meydanı'nda asgari ücret eylemi İşçilerden Eminönü Meydanı'nda asgari ücret eylemi DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyeleri, "Gelirin, verginin, servetin paylaşımında adalet istiyoruz" talebiyle Eminönü Meydanı'nda bir araya geldi.
Nakliyat-İş, İSG'de yetkili sendika konumuna geldi Nakliyat-İş, İSG'de yetkili sendika konumuna geldi Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım A.Ş. (İSG) çalışanlarının bağlı olduğu Nakliyat-İş Sendikası'nın, Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı'na yaptığı başvuru sonuçlandı. Nakliyat-İş, toplu iş sözleşmesi için gereken yetkiyi aldı.
Konsolosluk önünde eylem Konsolosluk önünde eylem Nakliyat-İş Sendikası tarafından 4. Levent’teki bir AVM’nin önünde araya gelerek Fatih’te yaşanan kazada ölen motokurye Yunus Emre Göçer için basın açıklaması düzenledi. Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, “Sipariş yetiştirme baskısıyla trafik cinayetine kurban gitmiştir. Katilin iadesiyle ilgili her türlü mücadeleyi vereceğiz” dedi.
Kaybeden Pegasus oldu Kaybeden Pegasus oldu Ağır çalışma koşulları ve düşük ücretler nedeniyle Nakliyat-İş Sendikası’nda örgütlendikleri için işten atılan Pegasus çalışanları hukuk mücadelesini kazandı. Pegasus’un, işçilere 12 maaş sendikal tazminat ödemesine ve işe iade uygulamasına karar verildi.
19 Ağustos’ta çıkıyorlar! 19 Ağustos’ta çıkıyorlar! DİSK'e bağlı Nakliyat-İş üyeleri, ABD merkezli FedEx Ekspress ile sürdürülen toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılamaması üzerine alınan grev kararına ilişkin basın açıklaması yaptı. Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, 19 Ağustos'ta greve gideceklerini duyurdu.
Sendikaya engel olan amire 7 ay hapis Sendikaya engel olan amire 7 ay hapis Kastamonu’daki, Nakliyat-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Tüvtürk Reysaş Taşıt Muayene İstasyon’nda, amir olarak görev yapan M.Ç’ ye sendikal hakların kullanılmasını engellemekten dolayı Kastamonu 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.
Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu: 'Deprem bölgesine giden TIR fiyatları iki katına çıktı' Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu: 'Deprem bölgesine giden TIR fiyatları iki katına çıktı' Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, “Deprem bölgesine İstanbul’dan, 22 bin lira artı KDV’ye giden bir TIR, depremin sıcak günlerinde 45 bin liraya kadar çıkmış. Yani iki katından fazla. Bunlar yaşanmış şeyler, bu insafsızlık, vicdansızlık. Burada bir denetim de söz konusu değil” dedi.
İşçilerden ‘asgari ücret’ eylemi İşçilerden ‘asgari ücret’ eylemi Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Nakliyat İş Sendikası, asgari ücretin net 14 bin 800 lira olması talebiyle İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı.
Motokurye değil modern köle Motokurye değil modern köle E-ticaretin yaygınlaşmasıyla kuryelik alanında istihdam oranı arttı. Ağırlıklı olarak gençlerin çalıştığı bu meslek kolundakiler birçok sorunla karşı karşıya kalıyor. “Esnaf kurye” modelinden olumsuz etkilendiklerini aktaran çalışanlar mesleğin zorluklarını Cumhuriyet’e anlattı.
‘773 gün’de kazandılar ‘773 gün’de kazandılar Nakliyat-İş Sendikası Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, “Bu mücadele bir bakıma sermaye sınıfına ve sarı sendikacılığa karşı yürütülen direnişti” dedi.
İki alan ön plana çıkıyor... İki alan ön plana çıkıyor... 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne günler kaldı. Cumhuriyet “1 Mayıs’ta kim nerede?” diye sordu. İşte yanıtlar…
İşsizlik rakamlarına tepki İşsizlik rakamlarına tepki Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), işsizlik oranları ve işsiz sayısının azaldığını açıklamıştı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, TÜİK’in işsizlik rakamlarını Cumhuriyet’e değerlendirdi.

En Çok Okunanlar

Meteoroloji’den kuvvetli kar ve fırtına uyarısı: 9 il için sarı kod
Meteoroloji’den kuvvetli kar ve fırtına uyarısı: 9 il için sarı kod Meteoroloji, yoğun kar ve fırtına uyarısı yaptı. 9 il için sarı kodlu alarm verilirken, doğu bölgelerinde sıcaklıkların düşmesi bekleniyor.
Eski futbolcuya havalimanında gözaltı!
Eski futbolcuya havalimanında gözaltı! Eski futbolcu Ümit Karan'ın, uyuşturucu soruşturması kapsamında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındığı öğrenildi.
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında yeni gelişme
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında yeni gelişme Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında yeni bir gelişme meydana geldi. Uyuşturucu testi veren 20 kişiden 15'inin testi 'pozitif' çıktı.
Rezan Epözdemir'den ilk açıklama
Rezan Epözdemir'den ilk açıklama Avukat Rezan Epözdemir tahliye olduktan sonra yaptığı açıklamada, "Tarafıma isnat edilen suçlamanın gerçek dışı, hukuka aykırı ve iftira olduğu ortaya çıktığından tahliye oldum" dedi.
ABD'li senatörden Şam yönetimine ve Türkiye'ye 'uyarı'
ABD'li senatörden Şam yönetimine ve Türkiye'ye 'uyarı' ABD'li Senatör Lindsey Graham, "Yeni Suriye hükümetine bir şans verilmesini destekliyorum; ancak IŞİD halifeliğinin yok edilmesinde ana güç olan ve yıllar boyunca İsrail ile güçlü ittifak içinde bulunan Kürt müttefiklerimize yönelik küstahça bir saldırıyı ne tolere ederim ne de kabul ederim. Suriye hükümetine ve Türkiye'ye sesleniyorum: akıllıca bir tercih yapın" dedi.
'Guinness başvurusu yapıyoruz, sahtekarlar sizi!'
'Guinness başvurusu yapıyoruz, sahtekarlar sizi!' CHP’nin 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinglerinin yeni durağı Beşiktaş oldu. Miting alanına mesaj gönderen İmamoğlu "Yolumuz ne kadar uzun ve çetrefilli olursa olsun, kazanan biz olacağız. Kazanan 86 milyon olacak. Adaletsizlik, liyakatsizlik, merhametsizlik son bulacak ve her şey çok güzel olacak" dedi. CHP lideri Özgür Özel, AKP'nin İstanbul'da astığı afişlere tek tek yanıt verdi.
Trump’a fabrikada Epstein tepkisi
Trump’a fabrikada Epstein tepkisi ABD Başkanı Donald Trump’ın Michigan’daki Ford fabrikası ziyaretinde, Jeffrey Epstein tartışması nedeniyle kendisini eleştiren bir işçiye küfürlü yanıt verdiği ve orta parmak işareti yaptığı anlar sosyal medyada gündem oldu.
Avrupa Bölgeler Komitesi'nden Ekrem İmamoğlu'na ödül
Avrupa Bölgeler Komitesi'nden Ekrem İmamoğlu'na ödül CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Bölgeler Komitesi tarafından kendisine verilen Pawel Adamowicz Ödülü'nü almaktan büyük onur duyduğunu belirterek, "Demokrasiyi yerelden güçlendirmeye, adaleti ve eşitliği savunmaya, şehirlerimizi özgür ve kapsayıcı kılmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Ödülü demokrasi için her koşulda yılmadan mücadele veren tüm vatandaşlarımıza ithaf ediyorum" ifadesini kullandı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye