Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
11°C Hafif yağmur İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,71
Euro 51,74
Sterlin 59,30
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 7.047,41
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler The Economist Dergisi
The Economist'in özel sayısı yayımlandı: 2026 yılında dünya ekonomisini ne bekliyor? The Economist'in özel sayısı yayımlandı: 2026 yılında dünya ekonomisini ne bekliyor? The Economist, 2026 yılı için öne çıkması beklenen trend ve temaları paylaştı. Politika, ekonomi ve küresel gelişmeler gündemde olacak.
The Economist yazdı... Türkiye turizmi nereye gidiyor? The Economist yazdı... Türkiye turizmi nereye gidiyor? Türkiye turizmi son yıllarda üst üste gelen krizlerle sarsılıyor. Orman yangınları, depremler ve yüksek enflasyon, hem yerli hem de yabancı turistlerin tercihini değiştiriyor. The Economist’te yer alan habere göre, Yunan adaları, kapıda vize kolaylığı ve fiyat avantajıyla öne çıkıyor.
‘Erdoğan’ın kişisel hırsları…’ ‘Erdoğan’ın kişisel hırsları…’ Tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, The Economist’e yazdığı yazıda “Türkiye’nin jeostratejik konumu, tarihsel birikimi ve demokrasi mirası, ülkemizi istikrar ve ilerleme adına önemli bir aktör hâline getiriyor. Ancak Sayın Erdoğan’ın kişisel hırsları ve iç siyaseti bilinçli olarak kutuplaştırmasından etkilenen dış politika, bu potansiyelin hayata geçirilmesine engel teşkil ediyor” ifadelerini kullandı.
'Erdoğan, kendi deneyiminden bilir...' 'Erdoğan, kendi deneyiminden bilir...' The Economist, Türkiye’de muhalefetin büyüyen direnişine ve Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlayan kriz ortamına dikkat çekti. Erdoğan’ın baskı politikalarının, geri tepebileceğinin vurgulandığı analizde, İBB Başkanı İmamoğlu'nun olası tutukluluk süresine dair de çıkarımlar bulunuyor.
The Economist: The Economist: The Economist, Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasını 'dönüm noktası' olarak niteledi. Erdoğan’ın 22 yıllık iktidarında demokrasiyi sistemli biçimde zayıflattığının vurgulandığı analizde, “İktidarı kaybetme riskindense demokrasiyi sonlandırmayı tercih edebilir” yorumu yapıldı.
'Ekrem’i tutuklayarak demokrasiyi yenemezsiniz' 'Ekrem’i tutuklayarak demokrasiyi yenemezsiniz' CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, The Economist’e yazdığı makalede, Türkiye’deki ekonomik kriz, hukukun üstünlüğünün çöküşü ve baskılara dikkat çekti. İmamoğlu, eşinin tutuklanmasının halkı sindirmek yerine harekete geçirdiğini vurguladı.
Erdoğan dahil 6 lider yer aldı... Erdoğan dahil 6 lider yer aldı... The Economist dergisi, Mart ayı kapağında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dahil olduğu 6 lideri gösterdi ve kapak yazısında, ABD Başkanı Donald Trump’ın küresel siyasette “mafya benzeri bir güç mücadelesi” başlattığını yazdı.
'Ultra zenginler' giderek artıyor... 'Ultra zenginler' giderek artıyor... Türkiye’de yaşanan gelir adaletsizliği dünyanın da dikkatini çekiyor. The Economist dergisi zenginlerin serveti artarken yoksulların ise giderek daha da yoksullaştığına işaret etti. Analizde, "İstinye Park AVM’de mağazalar oldukça hareketli. Şehrin Michelin yıldızlı restoranları dolu. Zenginler daha da zenginleşiyor: Türkiye’de ultra zenginlerinin sayısı 2022 ile 2023 arasında yüzde 10 artış gösterdi" denildi.
The Economist açıkladı: 2024'ün en yaşanabilir şehirleri The Economist açıkladı: 2024'ün en yaşanabilir şehirleri The Economist Intelligence Unit (EIU), 2024 Dünyanın En Yaşanabilir Şehirleri listesini açıkladı.
The Economist açıkladı... The Economist açıkladı... The Economist, Avrupa'dan 35 kenti kapsayan bir 'tek başına yaşama endeksi' hazırladı. Ortalama maaş ve tek yatak odalı bir evin kirasının baz alındığı araştırmada Türkiye'den Ankara listeye dahil edildi. Ankara, 'tek başına yaşama zorluğu' konusunda Paris, Kopenhag, Roma, Berlin, Viyana gibi kentleri geçti.
The Economist Türk dizilerini böyle yorumladı! The Economist Türk dizilerini böyle yorumladı! The Economist dergisi, ABD ve İngiltere'nin ardından en çok senaryolu dizi satan ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı. The Economist, "eski bir Osmanlı ülkesi olan Türkiye'nin imajının güçlenmesinde diziler yardımcı oldu" değerlendirmesinde bulundu.
'Ekonomik krizin üstesinden geldi...' 'Ekonomik krizin üstesinden geldi...' The Economist dergisi, Yunanistan'dan "acı veren ekonomik reformları uygulamak ve yeniden seçilmek mümkün" diye bahsederek, 2023 yılının ülkesini Yunanistan olarak seçti.
Türkiye kaçıncı sırada? Türkiye kaçıncı sırada? İngiliz The Economist dergisi, 2023'ü ekonomik olarak en iyi geçiren ülkeleri sıraladı. Listede zirvede Yunanistan yer alırken Türkiye; Fransa, Hollanda, İtalya, Norveç gibi ülkeleri gerisinde bıraktı.
Ekonomiyi bekleyen tehdit! Ekonomiyi bekleyen tehdit! AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olası bir politika değişikliğine gideceğine dair endişeler yabancı yatırımcıların odağında bulunuyor. Erdoğan'ın hem batıyla ilişkisi hem de 2021 yılında Naci Ağbal'ı görevden almasının etkileri piyasalarda hala endişe yaratmaya devam ediyor. Erdoğan'ın eleştirdiği The Economist dergisi de ekonomiye ilişkin uzun vadede ortaya çıkacak sıkıntılara değindi.
The Economist dergisi Türkiye'deki seçimleri nasıl yorumladı, tepkiler ne oldu? The Economist dergisi Türkiye'deki seçimleri nasıl yorumladı, tepkiler ne oldu? İngiltere merkezli haftalık The Economist dergisi bu haftaki kapağında 14 Mayıs seçimlerine yer verdi ve bunun “2023’ün en önemli seçimi” olduğunu yazdı.
The Economist'ten Erdoğan kapağı The Economist'ten Erdoğan kapağı The Economist dergisinin 'Türkiye diktatörlüğün eşiğinde olabilir' başlıklı haberine Fahrettin Altun'dan tepki geldi.
Economist Intelligence Unit: Dünyanın en pahalı şehri New York ve Singapur Economist Intelligence Unit: Dünyanın en pahalı şehri New York ve Singapur New York ve Singapur dünyanın en pahalı şehirleri oldu. Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul ise yaşam maliyetinin en yüksek olduğu şehirler arasında yerini aldı.
Bakan Nebati'den The Economist dergisine yanıt Bakan Nebati'den The Economist dergisine yanıt The Economist dergisi "Yüksek enflasyon ortamında bile Türkiye ekonomisi büyüyor!" diyerek Türk ekonomisini inceledi. Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati de Twitter hesabından yanıt verdi. Yanıtında, "Ters giden bir şey yok" ifadesini kullandı.
The Economist'ten çarpıcı 'Türkiye' analizi The Economist'ten çarpıcı 'Türkiye' analizi The Economist, Türkiye'de enflasyonun üç haneye yükseldiğini gündemine taşıdı. Analizde seçimlere işaret edilerek, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "harcamaları artıracağının neredeyse kesin" olduğu öne sürüldü.
Economist: Erdoğan eve zaferle dönüyor Economist: Erdoğan eve zaferle dönüyor İngiliz Economist dergisi, Madrid'deki NATO zirvesinde, Türkiye'nin veto tehdidini kaldırması ile sonuçlanan anlaşmayı "Erdoğan'ın zaferi" olarak yorumladı.
Dünyanın en yaşanabilir ilk 10 kenti Dünyanın en yaşanabilir ilk 10 kenti

En Çok Okunanlar

CHP'li belediye başkanlarından açıklama
CHP'li belediye başkanlarından açıklama Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç, CHP'den istifa edecekleri iddialarını yalanladı.
'Özür' iddiasını reddetti, CHP'ye çağrı yaptı
'Özür' iddiasını reddetti, CHP'ye çağrı yaptı DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP lideri Devlet Bahçeli’yi arayıp Nusaybin’deki konuşmadan ötürü özür dilediği iddialarını "operasyonel haber" diyerek reddetti. Bakırhan, 'Umut Hakkı' konusunda CHP'yi "cesur adım" atmaya çağırdı.
CHP'li belediye başkanı ve yardımcısı partisinden istifa etti!
CHP'li belediye başkanı ve yardımcısı partisinden istifa etti! Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP’den istifa etti. Özarslan, açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı. Öte yandan Özarslan'ın AKP'ye geçeceği ileri sürüldü. Özarslan'ın istifasının ardından Belediye Meclis Üyesi Cihan Ayhan ve Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Bedirhanoğlu da istifa ettiklerini, sosyal medya hesaplarından duyurdu.
Keçiören Belediyesi başkan yardımcıları görevlerinden istifa etti!
Keçiören Belediyesi başkan yardımcıları görevlerinden istifa etti! Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın CHP’ den istifa ettiğini duyurmasından sonra Keçiören Belediye Başkanvekili ve Başkan Yardımcısı Tolga Turgut ile Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Emir Can Tunç görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.
CHP'den 'yolsuzluk' ve 'suç duyurusu' açıklaması
CHP'den 'yolsuzluk' ve 'suç duyurusu' açıklaması CHP'de Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'ın istifasından önce, bugün öğlen saatlerinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bir araya gelerek, bu konuyu görüştüğü ortaya çıktı. CHP kaynakları, Özarslan'ın hakkındaki yolsuzluk dosyalarının kapatılacağı sözünü alması üzerine AKP'ye katılmak üzere anlaştığını öne sürerken, Özel'in Özarslan ile süreç içerisinde birkaç kez görüştüğüne, ancak Özarslan'ın 2-3 gündür telefonlara çıkmadığına işaret etti.
Keçiören Belediye Başkanı, CHP'den istifa etti
Keçiören Belediye Başkanı, CHP'den istifa etti Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP’den istifa etti. Söz konusu kararın ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından tepki gösterdi.
CHP’den istifa eden Mesut Özarslan’dan ‘küfürlü mesaj’ iddiaları
CHP’den istifa eden Mesut Özarslan’dan ‘küfürlü mesaj’ iddiaları CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'ın kendisine sinkaflı mesaj attığı iddiasına ilişkin olarak Gazeteci Murat Yetkin'e yaptığı açıklamada, "Anne-babasını katmadım ama siyasette öfke de hakaret de vardır" diyerek Özarslan’ın aksini ispat için ekran görüntüsünü paylaşmaya çağırdı.
Nükleer görüşmeler sonrası İran’dan rest
Nükleer görüşmeler sonrası İran’dan rest İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ile nükleer müzakerelerin ardından yaptığı açıklamada, Tahran’ın gücünün “büyük güçlere hayır diyebilme” kapasitesinden geldiğini savundu. Arakçi’nin uranyum zenginleştirme konusundaki sert tutumu, Umman’da yapılan görüşmeler sonrası sürecin zorlu geçeceğine işaret etti.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye