Veteriner hekimlerden yüksek ruhsat harçlarına tepki
Veteriner Hekimler Derneği, Meclis’e sunulan yasa teklifiyle getirilen 10 bin ila 40 bin TL arasındaki ruhsat harçlarına tepki gösterdi. Dernek, “Bu düzenleme meslektaşlarımızı ve toplum sağlığını olumsuz etkileyecek” açıklamasını yaptı.
Bilimsel ilkelerle uyuşmuyor
Veteriner Hekimler Derneği, Et ve Süt Kurumu'na yapılan atamayı eleştirdi. Atamanın bilimsel ve mesleki ilkelerle uyuşmadığı belirtildi.
Veteriner Hekimleri Derneği Genel Başkanı Gülay Ertürk: Hayvanların yaşam hakkını önceleyen politikalar benimsenmeli
Yeniden düzenlenen “Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği”ne ilişkin açıklamalarda bulunan Veteriner Hekimler Derneği Genel Başkanı Dr. Gülay Ertürk, "Çözüm için öncelikle kanunun ve yönetmeliğin uzman görüşleri doğrultusunda yeniden ele alınması, mevcut barınak sisteminin iyileştirilmesi ve hayvanların yaşama hakkını önceleyen politikaların benimsenmesi gerekmektedir" dedi.
Veteriner hekimler, 1 günlüğüne iş bıraktı
Türkiye genelindeki veteriner hekimler, kendilerine yönelik şiddet olaylarını protesto etmek için 1 günlük iş bıraktı.
Dünya Veteriner Hekimler Günü nedir? Dünya Veteriner Hekimler Günü ne zaman?
Dünya genelinde her yıl kutlanan Dünya Veteriner Hekimler Günü'nün bu yıl ne zaman kutlanacağı merak ediliyor. Her yılın belirli gününde kutlanan Dünya Veteriner Hekimler Günü'ne yoğun ilgi gösteriliyor. Peki, Dünya Veteriner Hekimler Günü nedir? Dünya Veteriner Hekimler Günü ne zaman?
VHD’de Ertürk ve ekibi yeniden seçildi
Veteriner Hekimler Derneği (VHD) 73. Olağan Genel Kurulu’nda Gülay Ertürk ve ekibi yeniden yönetime seçildi.
Veteriner Hekimler Derneği:
Veteriner Hekimler Derneği Genel Başkanı Dr. Gülay Ertürk, “Bu ülkede, Yaşar Kemal’in söylediği gibi kadın, çocuk, ağaç ve hayvan, sokak hayvanı olmak bir zulüm. Sokaklarda yaşayan hayvanların sayısı milyonlarla ifade ediliyor. Bugün Türkiye’de 6,5 milyonun üzerinde sahipsiz başıboş köpekten bahsediliyor. Sahipsiz sokak hayvanları, ilk 10’a girebilecek bir sorun ülkemizde” dedi.