Adnan Dinçer

Akordu Bozuklar

27 Şubat 2012 Pazartesi
\n

\n\n\n

Beşiktaşta akord tutmayan oyuncular daha fazlaydı. İsmail, Simao, Necip ve daha sonra da Sidnei buna örnek olabilir. G.Sarayda ise kendi sahasında daha iyi oynaması gereken bir karşılaşmada Ujfalusi ve Semihin de akordlarının bozuklukları dikkat çekti. Kısacası iki taraf futbolcuları da isimlerine yakışmayan hatalar yaptı. İsmail ve Egemenin yokluğunda Beşiktaşın defans hataları sonucu yediği gol örneğini G.Saraya karşı da skor üreterek yakalaması yukardaki başlığımızı teyit ediyor. Maçın favorisi Sarı - Kırmızılı takımdı. Çünkü Beşiktaşta orta alanda oyun kuran, yaratıcı pas üreten futbolcu yoktu. Fernandesin olmaması G.Saray için avantajdı. Ama ne var ki daha 10. dakikada Semih ve Melo sarı kart görerek Fatih Terimin düşüncesine ambargo getirdi. Bu, Beşiktaş için avantaj olabilirdi. Ne var ki Beşiktaşta da başta İsmail ve Simao olmak üzere takıma katkısı bulunmayan oyuncular vardı.

\n

Braga karşısında tel tel dökülen Siyah - Beyazlılar yönetimsiz, sadece kendi prestijleri için oynadıkları karşılaşmada elinden geleni, fizik olarak zorlasa da zaman zaman teknik anlamda yetersiz kaldı. 90+2’de Beşiktaşın yediği gol antrenmanlarda dahi izin verilemeyecek kadar hataların yan yana olduğu bir skandaldı. Oyunun bölümlerinden habersiz futbolcular ve kenar yönetimi, kendi halinde giden bir ligin akıntısına kapılmış gibi kaderciydi.

\n

Quaresma ve Almeidanın gayretlerine destek veremeyen orta alanlarının sıkıntısı Egemenin sakatlanarak çıkmasından sonra Beşiktaşta asla forma giymesi mümkün olmayan Sidneiin de katkısıyla yenilgiye dönüştü. Özetlersek ülkemizde mahkeme kapılarına düşen futbolumuz, aslında sahada da sorgulacak kadar yetersiz ve çağdaş futboldan uzak devam ediyor. Lütfen hiç kimse Türkiyede futbol var demesin.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Futbol çağı! 16 Haziran 2024
Beklenen olmadı 27 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları