Ali İsmet Ural

Oynayan Kazandı

05 Kasım 2011 Cumartesi
\n

Bu kadar zamandır bırakın yenilmeyi kötü futbolu unutan F.Bahçenin dün geceki tek bahanesi Alexin yokluğu yanında yoğun maç temposu da olabilir. Ama asıl mesele bu değil bence. Soğuk hava, kaygan zemin işin bahanesi olmamalı. Sıralamak gerekirse; Volkanın maça gelememiş tavrının nedenini merak ettim. Golden önce arka direğe yapılan şişirme ortaya Pedriel kafayı vururken yaptığı hatayı Bekir telafi etti. Ancak Eneramonun ofsayt golünde bu muhteşem fiziğiyle dar alandan köşeyi nasıl kapatamadığı ortada.

\n

Kulübede oturmak Sezerin futbol beynini köreltmiş. Orta alanda Cristian bu kadar çok top kaybı ve pas hatası yapınca da Sivas orta sahası hemen her pozisyonda kaleye kolay gitti. Ya Stocha ne demeli? Ya da Bekire. Hatta Gökhan Gönülün bu kadar form düşüklüğüne ne demeli? Geçen sezon rakip takımlar Gökhanın tarafından atak yapmak istemezlerdi. Ama bu sezon işler değişti.

\n

Zieglerin sakatlığı da bahane olmamalı. Yok oyun planımız bozuldu; yok falan, yok filan. Gelelim kaykaydurumlarına. Maç boyunca ayağı kayan ya da dengesi bozulan Sivaslı oyuncu gördünüz mü? Ben görmedim. Ama F.Bahçeli futbolcular kaykayyapıyor, hemen her mücadelede; ayaklar ayrılıp yere yatıyordu Krampon sorunu yaşadılarsa bu teknolojik ortamda gülerim bu duruma. Şartları planlamayan kim ya da kimlerse onları Sivasta bırakırım. Sonuçta pozisyon bulmakta bu kadar zorlanırken en önemli silah duran toplarken onları da hep dışarı, hep rakibe kullanan F.Bahçe hak ettiği bir yenilgi aldı. Kolay değil; 27 hafta sonra kaybettiler. Ama kötü olanı; oynayamadan, varlık gösteremeden kaybetmeleriydi bence.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları