Ali İsmet Ural

Volkan, Volkan, Volkan!

01 Ağustos 2013 Perşembe

SALZBURG - Adamlar 90 dakika neler yaptı neler. Fener’e uzatmalar yeter. Koca maçı birkaç ekstra dakikaya sığdırmak da ayrı bir konu tabii. Volkan gol yemesine rağmen maçın adamı olduysa geceyi anlatmaya gerek var mı bilemedim. Rövanş için şans varsa Volkan sayesinde oldu bu.

\n

Salzburg oynadı F.Bahçe seyretti adeta. Adamlar enerji dolu neden acaba? Her yönüyle dün geceye hazır çıkmışlar. Yani Salzburg bu, ötesi yok. Sonraki maç 1-2-3 hafta sonraki maçlarda da bu olacaklar. Kapasitelerini bilerek bunu sonuna kadar kullanabilen, az hata yapan, savunmada 8 - 9 kişiyle çoğalırken ani hücuma çıkışlarda 5 - 6 kişiyle 18’e giden ‘Young Boys’ yani.
Korner kullandılar 3 pasla pozisyon buldular.
Alves yerdeki Alan’ı elinden tutup kaldırırken Swegler çabuk taç attı hem de Alves’in arkasına al sana pozisyon. Zaten ilk yarı 9 şutları var F.Bahçe’nin 0... 5 kornerleri var F.Bahçe’nin 1... Peki F.Bahçe’nin neyi fazla? Topla oynama oranı: yüzde 57... Peki Fenerbahçe ne yaptı? Volkan, Alves ve Mehmet Topal takım adına çok şeyler yaptılar. Bakın, Salzburg bu ama Fenerbahçe bu değil demek dün gece için en doğru yorum olmalı. Çünkü 3 hazırlık maçı ile Ersun Yanal bu takıma fazla katkı veremez. Topuz - Yobo ikilisi sağ tarafı yapamadılar. Salzburg hep oradan indi kaleye. Volkan maçın adamı oluyorsa hem de 2. yarıya bile net kurtarışla başlıyorsa varın siz düşünün savunmayı. Alper sahadaydı ama oyuna giremedi bir türlü. Topla gitmek bizim ligde kolay ama böyle maçlarda zor olur. Sanki Emre’nin yanında oynasa daha verimli olacak.
Fenerbahçe bu değil ama bu kadar da dağınık olmamalı. Tecrübe kokan hareketler görmek isterdik dün gece. İlk 15 - 20 dakikadan sonra rakibini kontrol altına alan ve topa daha çok sahip olup en azından ne yaptığını bilen takım dedirtmelilerdi. İlk şutu 54’te atmamlılardı (bkz. Kuyt ). Takım gol yedikten sonra 8 - 10 dakika atak oynadı. Çünkü genç Salzburg sevinçte kaldı bir süre.
Baroni ve Sow ile hücumda çoğaldı takım. Sow’un direği ışık oldu. Haydi derken bir de penaltı gecenin ilacı oldu adeta. Sonuçta Salzburg bu ama Fenerbahçe bu değil. Rövanşa kadar üstüne koymak zorundalar. Yaşayalım görelim..

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları