Arif Kızılyalın

Namussuz Kedi!

04 Nisan 2014 Cuma

İki deli akıl hastanesinden kaçmaya karar verir. Fakat kapıdaki bekçiyi atlatmaları gerekmektedir. Bunun üzerine ufak tefek olan deli, otların üzerine dal atar ses çıkartır. Bekçi huylanır: “Kimdir o” der. Deli, miyavlar, kedi taklidi yapar ince sesi ile... Bekçi, tam gidecekken bir hışırtı daha duyar döner tekrar sorar... “Kimdir o”... Delinin deliliği tutar, “Kedi dedik ya, namussuz kedi duramadı yerinde...”
Evet artık Türkiye’de her faili meçhulün tek adresi kedidir... Kimse başka şeylere kafa yormasın! Örneğin, TFF’nin hâlâ olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçı ile ilgili kararını veremeyişinin nedeni kedidir... Kesinlikle hakem, gözlemci ve temsilci raporlarının üzerine pislemiştir Yıldırım Demirören’in sarmanı... Kurullar mecburen kedi kumu serpmişlerdir raporlara!
Yine Merkez Hakem Komitesi’nin bilgisayarlarının üzerinde de kedi patilerinin izine rastlanmış rivayete göre! Hem de tam derbi ataması yapılırken, yavru bir kedicik klavyelerin üzerinde turlayıp, sıralamayı bozmuş ve Galatasaray-Beşiktaş derbisinin hakemi Bülent Yıldırım atanıvermiştir, Galatasaray-Fenerbahçe maçına...
Keza, Galatasaray’daki limitsiz düşüşün nedeni de büyük olasılıkla Florya’daki kör tekirdir... O da, Mancini’nin saha içine yolladığı taktik kâğıtlarının üzerinde cirit atarken sırayı bozmuş, Bursa kupa maçının taktiği Konya maçına, Kayseri maçınınki Chelsea maçına karışmış, saha içindeki dizilişler yün yumağına dönmüştür!
Örneklemelerimizi çoğaltabiliriz... Üstelik şahidimiz de Türkiye Cumhuriyeti’nin anlı şanlı Enerji Bakanı Taner Yıldız! O yüzden fazla kafa yormayın... Üsküdar’da İhsan Özkes’in, Küçükçekmece’de Gökhan Gümüşdağ’ın, Ankara’da Mansur Yavaş’ın oylarını kesinlikle “namussuz kediler” yemiştir...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları