Arif Kızılyalın

TV Kanalları ve Fatih Terim

22 Ağustos 2012 Çarşamba
\n

G.Saray-Kasımpaşa maçının ilk dakikalarıydı, G.Antepteki hain saldırı, Türk Telekom Arena Stadındaki bayram coşkusunu mateme çevirmişti. Basın tribünü, şeref tribünü, localar, derken karahaber tüm stada ulaştığında uğultular yükseldi Seyrantepeden. Devre arasında saldırının ayrıntıları geliyor, acımız daha da artıyordu; gel de maç seyret!

\n

Karşılaşma bitiminde G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terimin açıklamaları dikkat çekiciydi: Yazıklar olsundiye başladı, İçimden futbol konuşmak gelmiyor, şu şöyle oynadı, bu öyle oynadı diyemem. Ne oluyor bize arkadaş? Bunlar vatan evladı değil mi? Bunların annesi, babası yok mu?diye süren tepki dolu ifadeler, tüm Türkiyenin sesiydi sanki.

\n

Fenerlisi, Beşiktaşlısı, Diyarbakırsporlusu, Antalyalısı, Helal be Fatih hocamdiyordu eminim o saniyelerde Digiturkten canlı yayını izlerken. Ve gecenin ilerleyen saatlerinde de Terimin ulusal bilinçkıvamındaki bu açıklamaları spor programlarının hengâmesinde döndü durdu.

\n

Futbolcular da Terim gibiydi. Kasımpaşalısı, G.Saraylısı, G.Birliğinin oyuncuları, Antalyasporlular teröre öfke gösteriyorlardı. Peki o sırada habercidiye geçinen birçok TV kanalı ne yapıyordu? İsim vermeyeceğim, meslektaşlarımı eleştirmek etik açıdan doğru değil ama (x) kanalda, bayram, (y) kanalda seyran, (z) kanalda seyahat programları vardı. Ötekiler de belgesel kıvamındaki yayınlarla vakitöldürüyorlardı... Yayın yönetmenleri sanıyorum tatillerini kesip, nöbetçilere Şu terör olayının üzerine gidin, iki tane uzman bulun, toplum bilincini harekete geçirin, sağduyu çağrısı yapındemeye üşenmişler! Ya da! Neyse! Daha fazla eleştirmemek lazım! Vardır bir bildikleri! Ama bence Fatih Terimin o maç telaşı ile yaptığı açıklamaları bir izlesinler ve biraz da üzülsünler!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları