Yazarlarımızın Yanındayız

13 Nisan 2015 Pazartesi

Bir ülkede seçime 5 kala, Cumhurbaşkanı’nın çocukları, damatları, yakınları ve onların gözüne girmeye çalışan kuruluşlar bir gazeteyi dava etmek için şikâyet kuyruğuna giriyorsa, bu kısmen seçim gösterisidir; kısmen de gözdağı…
Cumhuriyet’in iki yazarı, ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırıya, köşelerinden tavır koydukları için geçen hafta 6 yıla kadar hapis istemiyle dava edildi.
Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan’ı şikâyet eden dilekçede 1280 imza vardı.
Şikâyetçileri sıraya koyanlar iştahını gemleyemediğinden, Altı Nokta Körler Derneği’ni bile kendilerinden habersiz listeye katmıştı.
“Aile boyu şikâyet”, imza sahiplerine seçimde bir sandık getirisi sağlar mı; emin değilim. Ancak gözdağı boyutuyla bizi zerrece etkilemeyeceğini, hatta kararlılığımızı perçinleyeceğini garanti edebilirim.
İki yazarımızın sonuna kadar arkasındayız.
Basının ifade özgürlüğünün de…
Bu tavrımızla da Metin Göktepe anısına düzenlenen gazetecilik ödüllerinden Kadri Bağdu özel ödülünü kazandık. Geçen hafta Yazıişleri Müdürümüz Ayşe Yıldırım Başlangıç ödülü gururla aldı.
Cumhuriyet, özgürlükçü ve cesur yayın çizgisiyle siyasi iktidarın hedefi olmaya alışkın bir gazete… Tarihi boyunca bunlar karşısında geri adım atmamış, tersine saldırılara karşı dik durarak güçlenmiş.
Bu saygın geleneğin takipçisi olmaya devam edeceğiz.
Hepinize iyi haftalar.

Cumhuriyet seçim meydanında
Türkiye ile birlikte gazeteniz de seçim sathı mahalline girdi.
CHP’nin renkli önseçimini Ankara büromuzun da başarılı çalışmasıyla en geniş ve içerikli değerlendiren gazete olduk.
Hikmet Çetinkaya İzmir’de, Miyase İlknur İstanbul’da, Türey Köse Ankara’da nabız tuttu.
Prof. Emre Kongar, CHP’nin seçim kampanyasını başlattığı Kartal mitingindeydi. Kılıçdaroğlu ile miting sonrası başbaşa yaptığı görüşmeyi dün okudunuz.
Bundan böyle de Cumhuriyet’in birbirinden değerli yazarlarını, muhabirlerimiz ve foto muhabirlerimizle birlikte mitinglerde, seçim meydanlarında, Anadolu kentlerinde nabız yoklama turlarında göreceksiniz.
Bu arada CHP’nin adayları arasında halen milletvekili olan yazarımız Mustafa Balbay ile Genel Yayın Yönetmenliği’ni kendisinden devraldığım değerli meslektaşım Utku Çakırözer de var.
İkisine de seçim yarışında başarılar diliyorum.

Sağlık sayfası başladı
Türkiye’nin en önemli iki sorunu nedir derseniz, çoğumuz listenin ilk sıralarına eğitim ve sağlığı koyarız.
Cumhuriyet, bu iki başlıkta haberleri, gelişmeleri, sorunları en yakından takip eden gazete olmaya aday.
Bu amaçla iki hafta önce düzenli Eğitim sayfamızı devreye soktuk.
Şimdi de Sağlık sayfamızı başlatıyoruz. Sağlık editörümüz Sibel Bahçetepe, bundan böyle haftanın 5 günü sizlere sağlık dünyasından haberler verecek.

Hoş geldin Bağış Erten!
Cumhuriyet’in spor sayfaları, hem fanatik olmayan objektif haber ve yorumlarıyla, hem futbol dışı spor dallarına yer ayırmasıyla her zaman fark yaratmış sayfalardır.
Arif Kızılyalın’ın yönettiği Spor servisimiz, geçen hafta Fenerbahçe otobüsüne kurulan pusuyu ilk andan itibaren bütün ayrıntılarıyla izledi. Sonra da gelişmeleri titizlikle takip edip yansıttı.
Şimdi bu başarılı servis, Bağış Erten gibi etkili bir imzayla daha da güçleniyor.
Erten, ilk yazısında “sol haf”a geçerken, “emekliliğe kadar Cumhuriyet” arzusunu dile getirdi. Umarız öyle olur.
Kendisine “Hoş geldin” diyoruz.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları