Cüneyt Arcayürek

Suçlu Yine Medya!

25 Mayıs 2013 Cumartesi

\n

Redhack bilgisayarı, Suriyede Rakka kentinde El Nusra militanlarınca üç araca bomba düzeneği yerleştirildiğini içeren belgeler açıkladı.

\n

Jandarma istihbaratına ait belgeler arasında bulunan bir nota göre; El Nusra’nın hazırladığı bombalar Türkiye’de kullanılacaktı.
Notun tarihi Reyhanlı’da 51 kişinin ölümüne yol açan iki bombanın patlatıldığı tarihten önceye ait: 25 Nisan 2013!
Dirayetli hükümetimiz koro halinde gerçek failin Şam (
Esad) olduğunu savunan açıklamalarında, üstünkörü birkaç cümleyle istihbarat birimlerinin olayı önceden haber alamayışındaki nedeni açıklamak zorunda kaldı:
İstihbarat zafiyeti MİT ile polis arasındaki
“ilişki kopukluğundan” kaynaklanıyordu!
Sınırlardan kuş uçurmadığını iddia eden Başbakan ve ilgili hükümet üyeleri, birden patlayan Redhack belgeleri karşısında, o güne değin gerçekleri saptıran beyanlarından nasıl tornistan edeceklerini ve Reyhanlı’daki patlamaların gerçek failinin El Nursa örgütü olmadığını nasıl yalanlayıp yutturacaklarını arpacı kumrusu gibi düşündüler ve…
...önce sahneye minareye kılık uydurmakta usta mı usta, AKP Genel Başkan Yardımcısı
Hüseyin Çelik çıktı.
Jandarma istihbaratının ele geçirip ilgili resmi makamlara gönderdiği belgelerin içeriğinde yatan öğeleri irdeleyip örneğin El Nusra belgelerinde yazılanları doğrulayacağına...
...bir jandarma erinin belgelerin fotoğraflarını çekerek sızdırdığını anlatmaya başladı.
Başbakan Yardımcısı
Beşir Atalay, daha kıvrak üslupla “saldırının muhalif Suriyelilerce yapıldığı olasılığının -da- araştırıldığını” söyledi.

\n

***

\n

El Nusra olasılığının gündeme girmesiyle, Başbakan’ıyla birlikte yürüttüğü Suriye politikası iflas eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu tutabilirsen tut!..
Reyhanlı’da bombaların patladığı gün, henüz hiçbir konuda yeterli bilgi, belge, sorumlu kişiler saptanmamış, yakalamamışken Davutoğlu; “
Bomba olayının faili El Nusra demek ne demek? Hayır hayır!.. Olayın faili Şam’dır, Esed’dir” diye ekranlardan sert demeçler verdi...
Ya Nusra belgeleri? Beş paralık değeri olmayan belgelerdi herhalde...
Bakanı böylesine kızdıran; telaşla, gerçek sorumlu El Nusra değil, Esad’dır Esad, diye ekranlardan bas bas bağırmaya sevk eden neydi?
Şayet aksi belgelenir de Reyhanlı dramını muhalif Suriyelilerin tezgâhladığı ispat edilirse; Davutoğlu’nun zaten iflas eden Suriye politikası, bir kez daha, üstelik bu kez yadsınması olanaksız ağır bir darbe yiyecekti.
Ya daha ilk günden patlamaların sorumlusu Esad’dır diyen Başbakan
RTE?
Ha Başbakan mı? Yalanlarını, olayları saptırmakta kullandığı üsluba sarıldı.
Hükümetin beceriksizliğini, başarısızlıklarını örtmeye ve medyayı suçlu, sorumlu göstermeye gayret eden açıklamalarından birini yaptı.
Suriye ile aramızdaki duyarlı sınırların yolgeçen hanına dönüştüğüne, örneğin patlamayı tezgâhlayanlardan birinin Hatay sınır kapılarımızdan 400 kez Suriye’ye gidip döndüğüne hiç değinmedi.

\n

***

\n

Belgelerin gerçek olup olmadığından söz etmeye yanaşmıyor. Sanki belgeler yokmuş, medya var olmayan belgeleri yayımlamış gibi...
…“İstihbaratın yakından takip ettiği konularda ‘şu veya bu nedenle’ örgüt yakıştırmalarının sonuç alınmadan açığa çıkarılması sadece örgütlerin propagandasına yarar” diye yine medyayı suçluyor.
Pek çok olayda olduğu gibi, sorumluluğunu örtmek için...

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları