Duvar Yazıları

Erdoğan’a âşık olmak

14 Mayıs 2016 Cumartesi

Türkücü Yavuz Bingöl, “Son nefesime kadar Erdoğan’ın yanındayım” demiş dünkü Sabah gazetesinin magazin eki Günaydın’a.

Açık konuşalım. Günümüzde Erdoğan’ı sevmemek suç, gözünün üzerinde kaşın var demek suç. Tek laf eden tutuklanıyor, bir tweet atan sanatçı iş bulamıyor, yan bakanın hayatı kayıyor. Daha dünün Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu bile neredeyse “Paralelci” ilan edecekler.

Ama Erdoğan’ın yanında duran, “Ona âşığım”, “Onun için ölürüm” diyenler bir eli yağda, bir eli balda. Gelsin ihaleler, gitsin sözleşmeler. Böyle bir ortamda, Yavuz Bingöl’ün çıkıp “Ben Erdoğan’ı sevmiyorum” demesini mi bekliyordunuz. Kendi adıyla sanat merkezi bulunan, buraya öğrenci arayan, konser peşinde koşan Bingöl başka ne diyebilir ki?

 

 

Yılma Durak bu hale düşecek ülkücü müydü?

Televizyonda önceki gece MHP’liler tartışıyor. Bir tarafta partinin eskilerinden ve “Doğunun Başbuğu” olarak bilinen Yılma Durak var.

Diğer yanda da Cemal Enginyurt. Yılma Durak şöyle diyor: “MHP bugün eğer iktidar olamıyorsa, bunun tek bir sebebi var. DSP-MHP koalisyonudur. Niçin DSP ile MHP koalisyon yaptı biliyor musunuz. Apo’yu affetmek için.

Genel başkan direniyordu, biz gittik, vazgeçiremedik.” Cemal Enginyurt atıldı: “Külliyen yalan konuşuyorsun.” Sonra ipler koptu, “Terbiyesizlik ediyorsun”, “Adam mısın sen” sözleri çıktı, yayın kesildi. Yılma Durak da çekip gitti.

 

Gazeteci adını koydu: Başbakan Binali Yıldırım

Mehmet Ali Dim, Alanya’da yaşayan bir gazeteci. Aynı zamanda Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili, dün şöyle tweet atmış. SON KULİS BİLGİSİ: Karar verici merci (!) son kararını verdi:

Yeni Başbakan Binali Yıldırım’dan başkası değil. Herkes tahminde bulunuyor, Dim’in tahmininin önemi ne diyeceksiniz. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Alanyalı ve Mehmet Ali Dim, iki gün önce Çavuşoğlu ile birlikte özel uçakla Paris’e gidip dönmüş, alttaki fotoğrafı da yine Twitter’dan paylaşmıştı.

Altına şöyle yazmıştı: “Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile Paris’ten dönüş yolunda enine boyuna hem geneli hem yereli konuştuk.” Haber kaynağı sağlam gözüküyor. Dün Erdoğan’ın, Binali Yıldırım’ı yanına alıp Kocaeli’ne gitmesi de Dim’i haklı çıkarmıyor mu? Galiba yeni başbakan netleşiyor.

 

Ayşe Arman yine olay oldu

Eskiden her yazdığı olay olan Hürriyet yazarı Ayşe Arman epeydir sessizdi. Dün yine medyaya konu oldu. Sosyal medya hesabından Umre’ye gittiğini duyurdu, Medine’den fotoğraflar paylaştı. Altına da şunları yazdı:

“İnsanın içe dönmesinin pek çok yolu var. Bu da onlardan biri. Medine hallerimiz :)) Dün geldik ama sanki bir aydır buradayım. Ve sanki buraları çok iyi biliyorum, pek bi huzurluyum. En çok da Mescid-i Nebevi’nin içinde huzurluyum. Burası peygamberin evi...” Ayşe’nin Instagram hesabındaki üstteki fotoğrafı, dün öğleden sonra itibarıyla 4 bin 736 kişi beğendi, 250 kişi de yorum yaptı.

 

Dün ayın 13’ü ve cumaydı

Malum, tüm gazetelerimizde var ama Cumhuriyet gazetesinde astroloji köşeleri, fal köşeleri yok. Dünyanın öteki ciddi gazeteleri de buna prim vermezler.

Sadece önceki gün Cumhuriyet’in Yazıişleri’nde bir editör hatırlatmıştı, “Yarın ayın 13’ü ve cuma” diye. Dün bir hayli olay yaşandı. Hakkâri’de helikopter düştü, 8 şehit var, D.Bakır’da bomba patladı, GATA’dan şehit haberi geldi, MHP’de kurultay kararı alındı. Tesadüf...



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Gargaraya getirmek 28 Haziran 2016

Günün Köşe Yazıları