Beşiktaş Duruşu, Bilic, Gökhan ve Fatih Hoca

12 Ekim 2014 Pazar

Bu sütunu takip edenler mutlaka hatırlayacaktır!.. Kendi takımı lehinde verilen haksız kararları büyük bir dürüstlükle, mertçe açıklayan yöneticiler aradığımızı tekrar tekrar ifade ettik!.. Ne yazık ki şimdiye kadar böyle bir yönetici çıkmadı, çıkamadı!.. Pardon, bir defa sayın Fikret Orman çıkıp herkese örnek olarak bize katıldı. Şimdi de sayın Bilic, maç sonunda kendisine sorulan bir soruyu cevaplandırırken Deniz Çoban’ın Balıkesirspor karşılaşmasında Ersan’a kırmızı kart göstermeyerek hata yaptığını açıkladı!.. Hani Beşiktaşlılık duruşu nedir diye herkes merak ediyordu ya; işte Beşiktaşlılık duruşu budur!.. Söylemlerinde inandırıcı olabilmenin yolu buradan geçer!..
Sevgili Bilic bu söylemiyle sadece doğruları dile getirmedi!.. Kartal’a çok ama çok yakışan bir hoca olduğunu da kanıtladı!..
Tüm yönetici ve hocalara da örnek oldu!..
Sporda şiddet ve kargaşanın yok olmasını arzu ediyor ve futbolumuza erdemli olmayı yerleştirmeyi amaç olarak hedefliyorsak bu tip söylemlerin çoğaldığını görmeliyiz!..
Ancak o zaman sporun gerçek anlamına ulaşmış oluruz!..
Sevgili sütundaşım Orhan Can, tadına doyulmayan enfes yazısıyla bu durumu bir başka açıdan değerlendirdi!..
Türk spor basını ne zamandır böyle yazarların özlemini çekiyor, bu tip kalemleri hasretle bekliyordu!..
Biraz geç kaldık ama aramıza hoş geldin sevgili Can...
Beşiktaş duruşunun sahalarda kazanılan puandan çok daha değerli ve de anlamlı olduğunu herkese hatırlatan Orhan Can!..
Şampiyonluk hedefine koşarken yarattığı takım ruhuyla Kartal’a hayat veren Bilic gibi hocalar çoğalırsa bu Türk futboluna yeni bir ivme kazandırır ve şu anda yerlerde sürünen marka değeri yükselir!.. Gelelim Gökhan Töre olayına… Fatih Hoca’nın açıklaması her şeyi açık bir şekilde aydınlatıyor!.. Bir defa olay, Milli Takım kampında geçmemiş. Hatalı davranışını anlayan Gökhan, arkadaşlarından defalarca özür dilemiş. Fatih Hoca zaten 1 yılı aşkın süre Gökhan’a milli formayı göstermeyerek gereken cezayı vermiş. Ne yapsaydı yani; Gökhan’ı idam mı etmeliydi (!..) Genç yıldızını kazanmaya çalışmış tecrübeli hocamız!.. Hakan Çalhanoğlu bile babasının yersiz ve zamansız açıklamalarına tepki göstermiş!.. Haberi uzun bir zaman diliminde kaynatıp eksik ve yanlış olarak aktaran ve bizzat taraflara sormak yerine babaları devreye sokarak sansasyon yaratmak isteyenlerin amacı acaba ne olabilir!..
Ne yani Bilic gibi bir hocanın futbolumuza olan bu güzel katkısına sevinirken; Gökhan Töre gibi yeni parlayan genç bir yıldızı çok ama çok pişman olduğu bir hatasından dolayı silip atalım mı?.. Sizleri bilmem ama ben kendi adıma Çek maçında Gökhan’a milli formayı teslim eden Fatih Terim hocamıza helalinden teşekkür ediyorum!..
Bizlere, bir futbolcu nasıl kazanılır diye verdiği dersten ötürü!..  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları