Bravo Tayfur

28 Nisan 2011 Perşembe
\n

Kaptana kesinlikle kart görmesini söylemedim. Bu, bizim Beşiktaşlılık duruşumuza yakışmaz. Ben ne futbola, ne de hayata böyle bir noktadan bakıyorum... diyerek sporda erdemliliğin ne denli önemli olduğunu bizlere tekrar hatırlatan Tayfur Havutçu Hocamızı yürekten alkışlıyoruz! İbrahim Toramanın, Necipe kırmızı kart gör talimatını veren Schusteri hatırlayarak cinliğe başvurmasını bir Beşiktaş kaptanına yakışır bir hareket olarak görmesek de, hoca isteği sanarak uygulamaya geçirmesi bir dereceye kadar mazur görülebilir.

\n

Demek ki İbrahim Toraman kaos yaratıcısı Schuster ile erdemli hocası Tayfur arasındaki farkı henüz idrak edememiş. Beşiktaşlı duruşu ile sporda erdemin, kupayı havaya kaldırmadan çok ama çok daha önemli olduğunu pek kavrayamamış!

\n

Aslında bu olayda asıl suçlu fedarasyonumuz. Bu kuralın futbolcuları centilmenliğe aykırı harekete zorladığı bilinmiyor mu? Sayısız örnekler gözümüzün önünde. Günümüze dek birçok futbolcunun isteyerek kart gördüğü kaç defa yazıldı, çizildi. Futbolcular kaç kez bu hareketi yaptıklarından ötürü hoca ve taraftarlar hatta kulüp fanatiği yazar arkadaşlarımız tarafından kutlandı.

\n

Her şey bu kadar açık ve berrakken federasyonumuz neden bu kuralı değiştirmez? Neden İki sarı karttan atılan futbolcu bir sonraki resmi maçta cezasını çeker yerine, Ceza, hakemin raporuna göre arttırılabilir denmez. Bir diğer deyişle, İkinci sarı kart, isteyerek görüldüğü hakem tarafından tespit edildiğinde ceza arttırılır ve hem aynı kategoride ve hem de bir sonraki maçta uygulanır denmez! Bir başka ve de en kestirme yol ise İki sarı karttan atılan futbolcunun cezası aynı kategorideki maçta uygulanır demektir.

\n

Sorarım sizlere: İbrahim Toraman ikinci sarı kartla oyundan atılmasında, cezasının lig maçında değil de kupada uygulanacağını bilse, hiç bu harekete kalkışır mıydı?

\n

TFFyi, futbolcuları sporun erdemine yakışmayacak cinliklere teşvik eden, dördüncü sarı karttan sonra ceza uygulama kuralını, UEFAya da teklif götürerek değişimi sağlamaya davet ediyoruz!.. Bugünkü durum futbolun ve sporun erdemine yakışmıyor!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları