Kulüpler Birliği

19 Kasım 2011 Cumartesi
\n

Başından beri neden kurulduğunu anlamış değilim! Futbol Federasyonu var iken futbolun tüm unsunları bu kuruluşa bağlı olarak yönetilip idare edilirken, böyle bir birliğe neden ihtiyaç duyulur? Bünyesinde sadece Süper Lig kulüplerini barındıran böyle bir birliğin, Futbol Federasyonunun başında adeta Demoklesin kılıcıgibi durmasına nasıl müsaade edilir? Kulüpler Birliğinin bugüne dek, kendi menfaatleri haricinde Türk futbolu için yaptığı tek bir öneri veya müspet bir işi hatırlıyan var mı? Onların tek düşüncesi sadece ve sadece federasyonu kendi öz menfaatleri doğrultusunda yapılandırıp yönetmek! Türk futbolunun geri kalan unsurları, ikinci, üçüncü lig veya amatörler umurlarında bile değil.

\n

Ve bu Kulüpler Birliği, bugün, Türk futbolunun içine düştüğü kaos ortamının baş sorumlusu. Neden mi? Anlatalım... Önce biraz hafızamızı tazeleyelim. Disiplin talimatnamesinde aynen UEFAda olduğu gibi kanaat ile küme düşürme var mı? Evet var! Sayın Başkan Mehmet Ali Aydınların bu talimatı uygulamasına kimler engel oldu? Kulüpler Birliği toplantısında G.Saray haricinde kimler tek bir yumruk halinde Aydınların karşısına dikilerek, onu, bu yanlış ve hatalı kararı vermeye zorladı! UEFAnın zorunlu müdahalesi de bunun ardından gelerek maalesef bugünkü kaos ortamı yaratıldı. Devlet içinde bir başka devletin oluşumu nerede görülmüştür? Hangi kuruluş iki başlı yönetimle başarıya ulaşır? Yaptıkları yetmiyormuş gibi bir de MHK yerinde dururken, hakemlerin röntgenini çekmek için aralarında komisyon oluşturmaları yok mu, doğrusu anlamak mümkün değil. Yoksa bunun ardından Hakemlerin atamasını da biz yapalımtalebi mi gelecek? Onlara sorarsanız güya TFFye yardım ediyorlar. TFFyi içinden çıkılmaz bir duruma soktuklarından bile haberleri yok. Ne olacak bu işin sonu? Bir bilen varsa lütfen söylesin.

\n

Bombayı kucağında bulan ve Kulüpler Birliğinin zorlamaları neticesinde, çözümsüzlük girdabından kurtulmak için çırpınan Sevgili Başkan Aydınlar, günah keçisi olmaktan nasıl kurtulacak? Gerçi ilk anda doğru kararı vermiş olsa da yine tukakaolacaktı ya, neyse... Olaylarda hiç günahı olmayan, futbolumuzun marka değerini yükseltmek için milyonlarca doları bol keseden dağıtan yayıncı kuruluşun zararını kimler karşılayacak? Ve de en önemlisi, Kulüpler Birliğinin tavsiyesiyle yapılacağı kuvvetle muhtemel olan yönetmelik değişikliği ile şikeden küme düşürmeme kararı UEFAya nasıl kabul ettirilecek? Var mı bir bilen? Demoklesin kılıcı hâlâ asılı dururken!..

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları