Metin Tükenmez

Diyarbakırspor...

20 Nisan 2011 Çarşamba
\n

\n\n\n

Türkiye, Trabzonspor ile F. Bahçenin şampiyonluk yarışına kilitlenmiş bir durumdayken futbolda ve başka spor branşlarında nelerin olup bittiğinin pek farkında değiliz sanki. Haftalardır türlü sorunlarla baş etmeye çalışan Diyarbakırspora ilişkin küçük haberler çıkıyor medyada. Umudumu yitirmeden Güneydoğu ekibinin yazgısının ne olacağını merak ediyordum. Cumhuriyette müdürümüz Arif Kızılyalın ve Aydınlık gazetesinde Cüneyt Akalın Ağabeyimiz Diyarbakırsporun gidişatına ilişkin iki güzel yazı yazdılar. Ancak daha çok yazı yazıp konuyu gündemde tutmanın gerekliğine inanıyor, hafta sonu sabahlara değin futbol tartışanların da zahmet edip Diyarbakırsporun neden sorunlarla baş edemediğini irdelemelerini istiyor ve bekliyoruz.

\n

Bekirin diyarını tehlikelerden korumak, savaşmak değil savunma için Çin Seddinden sonra dünyanın ikinci büyük surlarını etrafına yapılandıran Diyarbakır, binlerce yıldır dimdik ayakta kaldığı halde bugün gelinen noktada takımını savunamamıştır. Diyarbakır surlarını amblemine koyan, formayı giyen gençlerin kalbinin üstünde sağlamlığı, dayanıklılığı, sağlam karakteri, uzun ömürlülüğü simgeleyen kulüp ambleminin verdiği iletiye kimse kulak asmamış olmalı ki kulüp kapanma noktasına değin geriledi.

\n

Oysa Diyarbakırspor sayesinde ne güzel günler gördük Güneydoğunun Parisinde. Diyarbakıra yaşamını adayan emniyet müdürü, halk adamı Ali Gaffar Okkanı Diyarbakırspor sayesinde tanıdım. Terekeme olduğumu öğrendiğinde boynuma sarılmasının sıcaklığını ve insanlığını Diyarbakırspor sayesinde duyumsadım. Diyarbakıra her gittiğimde, kendisiyle birlikte şehit olan iki yardımcısını yanıma verdiği andaki tepkimi yumuşatmak için Hocam bir şey olacağından değil, Diyarbakırımız huzurlu bir şehir. Benim yetişemediğim zaman şehri sana gezdirsinler, tanıtsınlarderken hiç unutamadığım çocuk saflığında güleç yüzünü de Yeşil-Kırmızı renklerin peşine giderken gördüm.

\n

Cumhuriyetimizin 75. kuruluş yıldönümü nedeniyle Diyarbakırda düzenlenmesine öncülük ettiği Uluslararası Hentbol Turnuvası sırasında, Diyarbakırsporun maçlarında müdürlüğünü bir kenara koyup amigoluk yapacak denli Diyarbakırspor ile özdeşleşen Okkanın yaptıklarının hiç mi kıymeti yok. O, Diyarbakırspor bugünlere gelsin diye mi yaşamından oldu. Zamanında ulusal takımımızın gözbebeği oyunculardan Lefter Küçükandonyadislerin Vedat Okyarların formasını giydiği Diyarbakırspor bu mudur?

\n

Diyarbakır bu mudur,

\n

Testi dolu su mudur,

\n

Gittin ki tez gelesin,

\n

Tez geldiğin bu mudur?

\n

Biz seni Süper Lige beklerken bu gidişin nereyedir? Bizi Diyarbakırdan etmeyin. Diyarbakır ve bu şehrimizin takımının gönenç (mutluluk) ve erinç (huzur) içinde olması için biraz çaba harcayın

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

TandemsizTakım 27 Ağustos 2012
Futbolun Spartaküs'ü 26 Ağustos 2012
Yakup Durmuş ve Erol Togay 10 Ağustos 2012

Günün Köşe Yazıları