Zaman Eğlenme Zamanı Değil, Düşünme ve Eylem Zamanı

07 Ağustos 2012 Salı
\n\n\n

Artık şehit haberlerini her gün içimizi kanatırcasına alırken Amerikanın hesaplarının ne kadar yanlış olduğunu görmek, düşünmek ve bir büyük devlet silkelenişi göstermek gerekiyor.

\n

Gençlerimiz bizim huzur ve keyfimiz için canlarını verirken biz eğlenemeyiz, gülemeyiz, vur patlasın çal oynasın vurdumduymazlığı ile hareket edemeyiz. Tarihinde hep büyük devlet olmuş ve kükremiş bir millet, yedi düvele meydan okuyarak şu güzelim Anadoluyu Türk yurdu yapmayı başarmış bu ulus artık uyuşukluğunu, vurdumduymazlığını, “bana neciliğini, teslimiyetçiliğini yeniden kükreyerek atmak zorundadır.

\n

- Komuşularımızla kardeşlik ilişkilerine geri dönmeliyiz. Herkes gider komşu kalır, sözünü unutmamalıyız. Komşularımızın ayıbı varsa biz bize çözmemiz ana politikamız olmalıydı ve olmalı. Başkalarının kılıcını taşımamalıyız.

\n

- Kürt kardeşlerimizin kaptilasit dünyanın vahşi patronlarından hayır çıkmayacağını, kendisini kullanıp bir gün atacağını bilmesi lazım. Kürt kardeşimin dostu bin yıllık Türk kardeşidir. Kan, can iç içe geçmiş kardeşlerdir. Enerjiye bağımlı vahşi kapitalistlerin enerji bölgelerinde istediği gibi at oynatmasına Kürt kardeşlerim de izin vermemelidir.

\n

- Avrupa Birliği 2007den beri artan krizin pençesinde çırpınıyor. Kriz daha da derinleşiyor. Bu krizin ülkemize gelmesi yakın. Ateş içinde her gün yaşayan ülkemizin ekonomik ateşe de girmesi ciddi bir ihtimal. Ayarlanmış ekonomik göstergeler bile artık rahat konuşmamızı engelliyor. Sokak enflasyonu, sokakta geçim derdi had safhada. Esnaf, tüccar kan ağlıyor. Piyasada çekler sapır sapır dökülüyor. İşletmeler borçlarını çeviremiyor ve gelecek cirolarını ipotek ederek borç ödemeye çalışıyor. Piyasada para yok. İşsizler ordusu azalmıyor, artıyor. Tüketici kredileri 172 milyar, kredi kartları borçları 58 milyar, konut kredileri 75 milyar TLlerde. Kişilerin önündeki birkaç yılın gelirleri bu kredi borçları nedeniyle ipotek altında. Krediler patladı patlayacak.

\n

- Londra Olimpiyatlarının 9. gününde ABD 26 altın, toplam 54 madalya ile başta. Çin 25-53, İngiltere 14-29, Güney Kore 9-17, Fransa 8-22, Almanya 5-21, İtalya 5-13, Kazakistan 5-5, Kuzey Kore 4-5 ve Rusya 3-28 madalya kazanmış durumda. Müslüman ülkelerinden madalya alan yok. Biz öbür dünyayı düşündürerek ve birbirimize düşürüp su gibi kanları akıtarak bilimde, sporda, sanatta geri bırakan Batının oyunlarını ve dünya üzerindeki fiyakasını artık bozmamız gerekiyor.

\n

Kusura kalmayın ama biz ne yapıyoruz? Şehit haberlerini sahillerde denizden çıkıp kurulanırken normal haber gibi okuyoruz ve orada ahkâm kesiyoruz. Kredi kartlarına güvenerek çılgınca harcıyoruz. Oysa memleketin bölünme ve geleceğine yönelik dev oyunun, eğlenerek, TV seyrederek, düşünmeyerek, hareketsiz kalarak farkında olamayız. Eğlenmeyi bırakarak, acıları içimizde hissederek her günümüzü memleketimizin içinde bulunduğu duruma kendimizi adayarak geçirmemiz lazım. Siyasetçileri demokratik çözüm arayışlarımızla titretmeli ve kendine getirmeliyiz. Onlar da şaşkın. Onlara Türkiye Cumhuriyetinin nasıl kurulduğunu, bir devrimin nasıl yapıldığını hatırlatmalıyız.

\n

Haydi Türk milleti şöyle bir silkelen. Bu ulusun refleksinin nelere kadir olduğunu göster. Batının hesaplarını paramparça et.

\n

Analar siz de ayağa kalkın. Silah tutan oğlunuza, yanlış karar veren siyasetçi çocuğunuza haddini bildirin. Aile fertlerine düşünmeyi, kükremeyi, farkındalığı- Osmanlı tokatı ile anlatın. Bilin ki bu tokat ülkenin geleceğini kurtaracaktır

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları