Oğuz Tongsir

Heyecan Fırtınası

03 Eylül 2012 Pazartesi
\n\n\n

Galatasaray kırmızı, Bursaspor yeşil. Yani iki takım da koyu renk formayla çıkmışlardı maça. Halbuki Özgür Yankaya maçtan önce soyunma odasına getirtip incelediği bu formalardan birini değiştirmeliydi. Formaların biri koyu, diğeri açık renk olmalıydı. Zaten UEFA kuralları da bunu emrediyordu. Ama Özgür Yankaya bunu yapmayınca, TV başındaki milyonlar da, Arenanın en üst tribünündeki seyirciler de, iki takım futbolcularını karıştırıp durdular. Neyse maça bakalım..

\n

***

\n

Twente yorgunu ve moralsizi Bursaspor oyuna çok kötü başladı. Galatasarayın üstünlüğünü hemen kabullendiler. Melonun bir orkestra şefi gibi yönettiği Sarı - Kırmızılı takım, rakip üzerinde baskı kurduğu gibi, sayısız gol pozisyonu yakaladı. Golde Umutun bitirici özelliği kadar, Hakan Aslantaşın ters vuruşunun da rolü vardı. Melodan söz etmişken devam edelim. Fenerbahçedeki Brezilyalılar gözden düşerken Galatasarayın Brezilyalısı her geçen gün çok daha önemli görevler üstleniyor. Fatih Terim Melo benim için çok önemli oyuncu derken haksız değilmiş.

\n

***

\n

Tribünlerde Ujfalusinin biran önce sahalara dönmesini dileyen bir pankart vardı. Bu kolay değil. Hele hele bu yaşta bir oyuncu için. Ama Ujfalusinin yokluğunu Danynin kapatamayacağı da bir başka gerçek. Evet Dany çabuk, hızlı. Ama çok fazla hata yapıyor, daha doğrusu güven vermiyor. Hele hele Şampiyonlar Ligini de düşünürsek, Galatasarayın hemen bugün bir stoper transfer etmesi şart gibi..

\n

***

\n

Tekrar oyuna dönelim. İkinci kırkbeş dakikayla birlikte roller değişmişti. Bu defa Bursaspor oyunun kontrolunu ele geçirirken Galatasaray idare yolunu seçmişti. Bunun sonucunda Batallanın serbest atışta ölü noktaya gönderdiği top, Musanın vuruşuyla skorda dengeyi getirdi. Galatasaray işin şakası olmadığını anlamıştı. Fatih Terim 1-1den sonra Bursa savunmasının arkasına sarkacak iki süratli ismi sürdü sahaya: Burak ve Amrabat.

\n

***

\n

O Amrabat belki gol atamadı ama inatçılığı ve takipçiliğiyle Galatasarayın galibiyet golünde başrolü oynadı. Sonrasında Burak Galatasaray forması altındaki ilk golünü atarken, Arenadakilere derin bir nefes aldırdı. Kısacası keyifli, tempolu, heyecanlı bir maç izledik. Bunda Galatasarayın maçı istemesi kadar, Bursasporun ikinci yarıdaki dirençli oyununun da rolü çoktu.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları