Başkenti İstanbul'a Taşımak

13 Mart 2012 Salı
\n

\n

Başbakanın özellikle cuma günlerini İstanbulda geçirmesi bir alışkanlık haline geldi.

\n

Merhum Menderes de İstanbulu çok sever ve zamanının önemli bir bölümünü, bu iki cihanın birleştiği Osmanlının makarrı hükümetinde geçirirdi.

\n

Yalnız dönemin başvekilinin İstanbulda olduğu zamanlar çalışma ofisi olarak kullandığı yer Babıâlideki İstanbul Valilik binasıydı.

\n

Erdoğan ise Dolmabahçedeki sarayın bir ucunda kendisine giderek genişleyen bir çalışma ofisi ayırtmış, kabullerini de o ofiste gerçekleştiriyor. Geçen haftanın sonundaki kabuller, adeta başkentin İstanbula taşındığı izlenimini verecek kadar hacimliydi.

\n

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Beşir Atalay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Dışişleri, İçişleri, Milli savunma bakanları Davutoğlu, Şahin, Yılmaz, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlunun da katıldıkları toplantının iki saat sürdüğü ve güvenlik sorunları ile teröre karşı alınacak önlemlerin ele alındığı bildirildi.

\n

Sayın Başbakanı, cumartesi gününü de ülke sorunlarına eğilerek geçirdiği için kutlamalıyız. Ama hemen ardından da biz vergi yükümlüsü vatandaşlar olarak devleti kendisinin keyfi için başkentten İstanbula taşımasının ardındaki nedenleri de sorgulama görevini yerine getirmeliyiz.

\n

Dört bakan, Genelkurmay Başkanı, üç müsteşar, elbette özel kalem müdürleri ve emir subayı, korumaları ile özel uçaklarla İstanbula taşınırken, kırmızı plakalı özel otomobilleri de karadan İstanbulun yolunu tutuyorlar. Ya da sayın bakanlar Ankara-İstanbul arasındaki gidiş geliş 900 kilometreyi koruma otomobilleri ile birlikte Başbakanın emrine girmek için kat ediyorlar.

\n

Abarttığımı söylemeyin.

\n

O toplantı gerçekleştirilirken benzine yine zam geldi ve bir su bardağı yakıtın fiyatı yaklaşık 5 liraya yükseldi.

\n

Yani Başbakan söz konusu toplantıyı hükümet merkezinde yapmış olsa o bakanların, Genelkurmay Başkanının ve onların emrindeki görevlilerin, ulaşım ücretleri de harcırahları da kendilerine ödenmeyecek.

\n

Ne dersiniz?

\n

Yoksa Başbakan benzinin litresinin 4.4 liraya yükseldiğinin farkında değil mi? O yeni fiyatların ulaşımdan taşımaya kadar onca tüketim maddesine yansıyacağını da Maliye Bakanı gibi Başbakan da bilmiyor mu?

\n

Zira Maliye Bakanı Mehmet Şimşek vergilerin ucuz olduğunu söylediği gün vasıtalı verginin ta kendisi olan akaryakıt zammı kapımızı çaldı.

\n

Hem de ne çalış.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları