Selçuk Erez

Rusya da diz çöktü

07 Temmuz 2016 Perşembe

Türkiye’nin tepesini attıracak eylemlerde bulunma konusunda birbiriyle yarışan İsrail ile Rusya nihayet yaptıkları hataların başlarına getireceği felaketleri kavrayıp hizaya gelmişlerdir. Bu iki ülke ve tabii ki küçüklü büyüklü daha bir sürüsü, bir süredir bizimle barışmak için araya yüzlerce aracı koyarak girişimde bulunmaktaydı. Sonuçta önce Rusya, ardından İsrail şu mübarek bayramda affımıza mazhar olmuşlardır. Bugün bu ülkelerle imzalanan yeni mutabakatların ana hatlarını açıklıyoruz:

Rusya ile:
1. Türkiye’nin cumhurbaşkanları istedikleri zaman boks, atletizm, eskrim vb. herhangi bir spor dalında dünya şampiyonu olmuş Rus sporcuların cenazesine katılabileceklerdir. Yanlarında Diyanet İşleri başkanını götürmeleri isteğe bağlıdır. Rus tarafı, ölmüş sporcularının madalyalarının dopingle elde edilmiş olmadığını garantilemez. Buna karşılık, Türk tarafı da Rusya’nın çarlık zamanından beri süregelen “sıcak denizlere inme” idealinin özellikle Antalya sahillerinde gerçekleşmesine göz yumacaktır.
2. Türk tarafı bundan böyle Deli Petro’ya “deli” değil “Akıllı Petro” demeyi kabul etmiştir. Buna karşılık Ruslar da Deli İbrahim’e “Akıllı İbrahim” yani “CMapT Ibrahim” diyeceklerdir.
3. Rus uçaklarına Türk ulusal hava sahasına 17 değil 19 saniye taşma şansı tanınacak, 19 saniyeyi aşanlara önce “Trafik kurallarına uyalım - Uymayanları uyaralım” mesajı yollanacak, hatada ısrar edenler, kanlarında kaç promil votka bulunduğuna göre ceza puanı alacaklardır.

İsrail ile:
1. Mavi Marmara’nın kaptanı, mürettebatı ve yolcuları bundan böyle Gazze’ye ya da başka bir yere yardım götürmeye kalkmadan Cumhurbaşkanı’na mutlaka, “Ne dersiniz başkanım, gidelim mi” diye soracaklardır.
2. “Türkiye’nin Türkiye’den başka dostu yoktur” sloganı, “Türkiye’nin İsrail’den, özellikle Recep Tayyip Erdoğan’ın dört yıllık yüksekokul bitirdiğini söyleyen tek sınıf arkadaşı Tel Aviv’li Rafael Sadiden başka dostu yoktur” şeklinde düzeltilecektir.
3. Bundan böyle herhangi bir Türk ya da Rus genelkurmay başkanının Ağlama Duvarı’na gidip gözyaşı dökmesi engellenmeyecek, ağladığında taraflarca kınanmayacak ya da internet andıcı vb. gibi davalarda sorgulanmasına neden olmayacaktır.
Görüldüğü gibi, Rusya tepemizden, İsrael böğrümüzden bizi yiyip kılçığımızı paylaşmayı tasarlarlarken işte gerçekleştirdiğimiz dâhiyane manevralar sonunda her ikisini de dize getirmiş bulunmaktayız. Pek yakında size mutabakat konusundaki son pürüzlerin de giderildiğinin, Putin, Netahyahu ve -sakın şaşmayın- Beşşar Esad ile bir araya gelinip belki de ailelerin de katılmasıyla, piknik yapılacağı konusunda da anlaştığımızın müjdesini vereceğiz: Yer olarak Faluja, Mınbiç ve Cerablus’tan hangisinin yeğleneceği konusunda henüz tam bir fikir birliğine varılmış değildir.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Böcek yeriz o zaman! 30 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları