Görmez, Duymaz, Konuşmaz!..

13 Ekim 2011 Perşembe
\n

\n

Türkiye epey uzun süredir iki ana başlık arasında sıkıştı kaldı.

\n

- Yeni anayasa tartışmaları.

\n

- Giderek yaklaşan, bilinçli olarak körüklenen savaş tehlikesi.

\n

Bu iki başlığın etrafında oluşturulan toz duman arasında aslında ülkede öyle şeyler oluyor, öylesine şeyler yaşanıyor ki; Türkiyenin hangi istikamete yönlendirilmek istendiği, nasıl bir toplum (güruh mu demeliydim?) yaratılmak istendiği deyim yerindeyse kabak gibi ortaya çıkıyor!.. Aşağıda vereceğim örneklerin çoğundan bu gazetenin aydınlık okurlarının az ya da çok zaten haberi olduğuna eminim. Amacım, okurun var olan bilgisine katkıda bulunmanın yanı sıra, birçok internet sitesinin alıntı yaptığı bu yazıyı, bu örnekleri görme fırsatı bulamayan yurttaşların bilgisine sunmak!..

\n

- Çünkü bu bilgiler, yandaş ya da baş eğmiş medyada neredeyse hiç yer almıyor!..

\n

***

\n

1- Dün yalnızca Sözcü ve Aydınlık gazetelerinin manşetinde yer alan haber şöyleydi: WikiLeaks belgelerinde AKPli Meclis Başkanının itirafı: Balyozda kanıt yok!.. ABDnin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, 26 Şubat 2010 tarihinde merkeze gönderdiği telgrafta, 22 Şubat günü düzenlenen ve birçok subayın gözaltına alındığı Balyoz operasyonunu anlatıyor. James telgrafta AKPnin eski Meclis Başkanıdediği kişinin Kamuoyunu gözaltıların geçerliliği konusunda tatmin edecek bir kanıt ortaya çıkmadı dediği belirtiliyor.”

\n

Tabii, Büyükelçi Jeffrey telgrafa kendi yorumunu da eklemiş: Delil yetersizliği nedeniyle mesele hükümet açısından ters tepebilir. Ergenekon gibi uzun süreli davaların güven vermediği ve laik muhalefeti sindirme operasyonu olduğu yönündeki fikirleri kuvvetlendirebilir...

\n

- İşte demokratik bir ülkede manşetlere çıkacak, ortalığı sallayacak bu haber, medyanın tümünde minnacık, tek sütun olarak bile yer bulamadı!..

\n

2- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri davasında zanlılara arama yapılacağını bildiren köstebeğin eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay olduğunu belgeleriyle açıkladı. Atalay, suçlamayı reddetti ve soruşturma dosyasının sızdırılmasını şiddetle eleştirdi!.. Ergenekondan Balyoza, Kafesten Andıç davasına insanların ifadeleri, yandaş medyada özel yaşamlarına varıncaya dek ifşa edilirken, yığınla insanın yaşamı imzasız ihbar mektuplarıyla karartılırken gıkı çıkmayan Bakanın bu tepkisi pek acıklıydı tabii. İktidara yapışmış matbuat bu haberi de ya görmedi ya da Kılıçdaroğlunun suçlamalarını es geçip Atalayın sözlerini öne çıkardı. Ama bu arkadaşlar bir şeyi fena halde atladılar; Deniz Fenerinin başlıca sanıklarından Kanal 7 üst düzey yöneticisi İsmail Karahan, arama yapılacağını önceden haber aldığını itiraf etmişti!..

\n

3) Gözünüz aydın, ikinci aile imamınız yolda!.. Anımsayacaksınız geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal içerikli din hizmet projesi kapsamında cami imamlarını ezan saatleri dışında ev, kahvehane, esnaf, okul, fabrika ziyaretleri gerçekleştirmek, konferans ve paneller yapmakla görevlendirmişti. Pilot iller seçilmiş ve uygulama başlatılmıştı. Bu proje (özellikle seçim sürecinde) pek başarı sağlamış olmalı ki; şimdi de Milli Eğitim Bakanlığı, Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen Evin Okulla Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri Projesini genişletme kararı aldı. Bu kapsamda imam hatip liselerinden oluşturulacak heyetler ev ziyaretleri yapacak. Birkaç konu başlığı verelim: Cumhuriyet döneminde din eğitimine genel bakış, Atatürkün görüşleri, çocuklara iman öğretimi ve ibadet eğitimi...

\n

4) Türk adaletinde büyük reform: artık açılan davalarda tüm masraflar davacı tarafından peşin olarak ödenecek, iyi mi?!.. Böylece parası olmayanın dava açma hakkı tarihe karışmış olacak... O zaman yeni slogan şöyle olmalı: Parası olana adalet!..

\n

Maalesef yerim bitti, yoksa içinde bulunduğumuz ruh sağlığı haftasına, nüfusun en az yüzde 10unun acil müdahaleye ihtiyacı olduğuna ve buna karşın ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinin de kapatılacağına değinecektim..

\n

- Bırak abi yaa, bize bi şeycikler olmaz!..

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları