Okuyun, Ağlayın!..

15 Eylül 2011 Perşembe
\n

Yer: Oslo, Norveç... Tarih: Büyük olasılıkla 2010 yılı baharı...

\n

Toplantı odasındaki taraflar: Dönemin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş, MİT Müsteşar Yardımcısı (bugün müsteşar) Hakan Fidan, PKK Kandil yöneticileri Sabri Ok, Mustafa Karasu ile PKKnin Avrupadaki mensupları Zübeyir Aydar ve Adem Uzun... Bir de Koordinatör Ülke Temsilcisisıfatını taşıyan, en az üç farklı tip İngilizce konuşan bir arabulucu..

\n

Yapılan konuşmalardan, bu görüşmenin Beşinci Oslo Toplantısıolduğu anlaşılıyor. Yani iki tarafın uzun bir süredir buluştuğu, konuştuğu, siyasi çözümaradığı kolaylıkla görülebiliyor. Zaten iki tarafın kullandığı pek samimi ifadeler de bunu doğruluyor!.. Oslodaki beşinci toplantıya ilk kez katılan Hakan Fidanın şu açılışkonuşması, buluşmanın ne denli önemli olduğunu gösteriyor:

\n

- Tanıştığımıza memnun oldum. Bu ekibin yeni üyesiyim. Yaklaşık bir ay önce İmralıda Sayın Öcalanla bir araya geldik... Müsteşar yardımcısıyım ama Sayın Başbakanımızın özel temsilcisiyim... Olayın teknik görünen bir çalışmadan öte daha siyasi içerikli bir boyuta taşınması ihtiyacı hasıl olunca Sayın Başbakanımız beni bu konuda görevlendirdi...

\n

Nasıl? Gayet net ve açık değil mi?!.. Başbakanın siyasi olarak görevlendirdiği temsilcisi, PKKnin lider kadrosuyla Osloda siyasi çözümü tartışıyor!..

\n

***

\n

Pekii, siyasi çözümü ne üzerinden tartışıyorlar?

\n

- Önderlikin o pek meşhur Yol Haritası üzerinden tabii!..

\n

Önderlik kim mi?.. Pek cahilsiniz, Abdullah Öcalan tabii ki!.. Zaten toplantının tümünde, MİT ya da PKK adına konuşanlar Önderlikdemediklerinde de Sayın Öcalandiye söz ediyorlar, İmralı mahkûmundan.. Hele Hakan Fidan, İmralıdaki görüşmeyi PKKlilere anlatırken Öcalanı öve öve bitiremiyor:

\n

- Hapishanede geçen on senenin ve okumanın verdiği çok ciddi bir transforme edici gücü var... Şimdi bulunduğu yerden çok daha sağlıklı, çok daha objektif, çok daha nesnel, var olan sıcak şartlardan etkilenmeyen çözümlemelere ulaşıyor. Bunu sürekli satır aralarında felsefi olarak görmek beni memnun etti!..

\n

Şu memnuniyete, şu hazza bakın!.. Böylece, Öcalanın tüm sıfatlarının yanında felsefecikimliğinin de günümüzün MİT Müsteşarı tarafından eklendiğini öğrenmiş bulunuyoruz!..

\n

PKKli Mustafa Karasunun, Dördüncü Oslo görüşmesinde somut karar alınmıştı, önderlik yol haritası verecekti ve müzakere edecektik demesi üzerine bu kez diğer MİT görevlisi Afet Güneş atılıyor:

\n

-Tamam ben de diyorum ki, önderliğin yol haritası elimde. Maddeleri de belli. Hadi buyrun müzakere edelim!..

\n

Yani bize o zamanlar pompalanan, Öcalanın 150 sayfalık yol haritasına el konduhaberlerinin nasıl da palavra olduğu ortaya çıkıyor. Bırakın el konulmasını, üst düzey iki MİT görevlisi tarafından taa Osloya servis edildiği görülüyor, üstelik üzerinde müzakere edilmek üzere!.. Bu görüşmenin tamamını anlatmak isterdim; Afet Güneşin Bir şeyler yazın da önderliğe götürelim ama nolur kısa yazın. Ona da (Öcalan yani) yalvarıyoruz kısa yaz diye şeklindeki eğlenceli anlatımını, Haburla ilgili diz dövmeleri, hepsini yazmak isterdim ama yerim dar...

\n

- İbret için, nasıl güdüldüğümüzü, nasıl aldatıldığımızı görmek için, nasıl canciğer, kuzu sarması olduklarını anlamak için mutlaka bulun, okuyun, ağlayın!!!

\n

İki insan

\n

Biri taze milletvekili, Mehmet Metiner... Biri aylardır Silivride tutuklu gazeteci, Doğan Yurdakul... Biri, yıllar önce Tayyip Bey hakkında söylediği ağır mı ağırsözleri internete düşünce televizyona çıkıp, Cahiliye dönemimdi, Başbakanımdan binlerce kez özür diliyorumdedi... Diğeri, kanserin son aşamasında olan eşini hastanede ziyaret etmek istedi, izin verilsin mikara komedisi oynanmaya başlanınca Merhamet talep etmiyorum. Yasal hakkımı istiyorumdedi... Kıssadan hisse: Duruş çok ama çok önemlidir...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları