Korkmayın! Onurlu ve namuslu durun!

13 Temmuz 2017 Perşembe

Sayıları yarıştırmayın… Erdoğan, İstanbul Valisi, Dilipak birbirini yalanlayıp dursa da siz Maltepe’de kaç kişi vardı hesabına girmeyin.
Önemli olan kaç kişi olduğu değil, orada söylenenler. O on maddeyi de hayata geçirmek için hedef belirleyin. O maddelerin peşine düşün.

***

“Korkmayın! Onurlu durun, namuslu durun. Neden Saray’ı ürkütürüz diye çekiniyorsunuz. AYM üyeleri, sizin dik durmanız, onurlu durmanız, adaletten yana tavır almanız, sizin Türkiye’nin onurunu korumanız size güç katar. Korkmayın. Yarın, çocuklarınızın yüzüne bakacaksınız, arkadaşlarınızın yüzüne bakacaksınız. Saray’dan talimat geldi diyorsanız lütfen
o koltukları boşaltın. Oraya onurlu, dik duran namuslu yargıçlar gelsin.”
Kılıçdaroğlu böyle haykırıyordu Maltepe’de.
Aynı sözleri birtakım gazeteler ve kendilerine gazeteci diyenlere haykırmak istiyorum:
Korkmayın! Onurlu ve namuslu durun! Bir ihbar, bir iftira, sorumsuz bir manşet, bir yazıyla, öfkeli bir sözle hapse yolladığınız masum insanların ailelerini düşünün! Yarın çocuklarınızın, arkadaşlarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız?
Bir dahaki sefere Erdoğan size “Hapiste gazetecilikten sadece 2 kişi var, gerisi terörist” dediğinde korkmadan sorun, “kim o ikisi?”… Kadri Gürsel mi yoksa Hakan Kara mı? Murat Sabuncu mu yoksa Musa Kart mı? Nazlı Ilıcak mı yoksa Mediha Olgun mu? Güray Öz mü yoksa Turhan Günay mı?… Siz yandaşlar artık bu kadarını sorabilirsiniz…

İnsan haklarını savunmak görevdir, suç değil!
Dünkü Cumhuriyet’te “Büyükada Baskını”na dair tüm ayrıntılar vardı. İnanılması zor adaletsizlik! İnsan haklarından darbe, casusluk ve terör çıkarmanın daniskasını yaşıyoruz! Kaçırdıysanız mutlak okuyun! (Teşekkürler Kemal Göktaş ve İHD) Bana sadece Ka.Der Ankara Şubesi’nin, kurucuları ve Kadın Koalisyonu temsilcisi İlknur Üstün için yazdıklarını sizlerle paylaşmak kaldı.
İlknur için ve Yurttaşlar Derneği temsilcisi Nalan Erkem için yazılmış, ama siz bir haftayı aşkın süredir gözaltında olan ve harıl harıl suçlanma nedeni aranmakta olan tüm insan hakları savunucularına diye de okuyabilirsiniz:

Ka.Der  Ankara diyor ki:
“Canımız, İlknur.. Her ihtiyaç duyduğumuzda yanımızda olan Nalan ve hak mücadelesinde yolumuzun kesiştiği dostlarımız OHAL hukukunu bile aratacak biçimde gözaltına alındılar. Nerede, ne durumda oldukları uzun saatler boyunca en yakınları tarafından dahi bilinemedi. Eşyalarına el konuldu.
El konulanlar arasında öyle bir şey, çok kıymetli: İlknur’un defteri… Onu yakından tanıyan herkes iyi bilir, sağlık sorunlarını hiçe sayıp yetişmeye çalıştığı onca şeyi o güzel el yazısıyla defterine özenle not eder.
İlknur’un hayatı ayrımcılığa ve şiddete karşı mücadeleyle geçmiştir. Bu sebeple defterinde, onunla birlikte düşünülemeyecek bu asılsız suçlamalara dair hiçbir şey bulunamaz.
O defterde göreceğiniz tek şey, kadınların ayrımcılığa ve şiddete karşı nasıl direndiğidir.
O defterde, gelecekten umudun hızla tükenmekte olduğu bir ülkede hâlâ hak hukuk diye mücadele eden inatçı bir kadın görürsünüz.
Evinde, mahallesinde, işyerinde, belediyesinde, siyasi partisinde, sendikasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘ben varım, buradayım’ diyen, erkek egemen siyasete karşı sözü olan kadınlarla yol arkadaşlığı yapmış bir feminist görürsünüz.
Örgütlü, örgütsüz, genç, farklı siyasi partilere üye, milletin vekili olmuş veya bugünkü iktidar partisinin kurduğu hükümetlerde bakanlık yapmış kadınların bilgi ve tecrübesinden yararlandığı, enerjisi tükenmez bir aktivist görürsünüz.
Türkiye’nin her köşesinde binlerce kadınla gönül bağı kurmuş güzel bir insan görürsünüz.
Onca koşturmaca arasında herkesin derdine yetişmeye çalışan, sevinçleri katmerlendiren bir dost görürsünüz.
O defterde kadınların umudunu, cesaretini ve dayanışmasını görürsünüz.
Şiddetsiz bir dünya için mücadele eden arkadaşlarımız tehdit değil, hepimizin güvenliğinin garantisidir.
İlknur’u, Nalan’ı ve gözaltındaki diğer hak savunucusu arkadaşlarımızı en kısa sürede aramızda görmek istiyoruz.
İlknur’un kurucularından biri ama daha da önemlisi gerçek mânâda emektarı olduğu Ka.Der Ankara’da bu mücadeleyi onunla sürdürdüğümüz için asıl biz onur duyuyoruz.”



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları