Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
5°C Hafif yağmur İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,16
Euro 50,21
Sterlin 57,86
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.356,30
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler DİSK Emekli-Sen
Emekliler sokakta: Saray zenginleşirken emekli yoksullaşıyor Emekliler sokakta: Saray zenginleşirken emekli yoksullaşıyor 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde DİSK Emekli-Sen üyeleri sokağa indi. Emekli-Sen Karşıyaka Şube Başkanı Seçkin Dönmez, sermaye sınıfına sağlanan vergi afları, kur korumalı mevduat uygulaması ve kamu ihalelerinin “yandaşlara teslim edildiği” iddia edilen düzenin emekçilerin aleyhine işlediğini ifade etti.
’Emekliler seçim zamanı hatırlanan oy deposu mu?’ ’Emekliler seçim zamanı hatırlanan oy deposu mu?’ DİSK Eskişehir Şube Başkanı Hatice Kılıç, emeklilerin sorunlarının görmezden gelindiğini belirterek, “İktidarın da muhalefetin de gözünde biz sadece seçim zamanı hatırlanan bir oy deposu muyuz?” dedi.
Emeklilerden tepki: Hakkımız var, tanıyan yok! Emeklilerden tepki: Hakkımız var, tanıyan yok! TÜİK’in enflasyon rakamları sonrası açıklanan zamma tepki gösteren DİSK Emekli Sen İzmir üyeleri Konak’ta toplandı. DİSK Emekli-Sen Güzelbahçe Şube Başkanı Mehmet Tuncer, “ Bu oranlar doğrultusunda emekli maaşlarına yapılacak zam, açlık sınırının altında kaldı” dedi.
Emekliler: Emekli bayram ikramiyesi harçlığa döndü, kabul etmiyoruz Emekliler: Emekli bayram ikramiyesi harçlığa döndü, kabul etmiyoruz Emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve ikramiyelerdeki erimeye dikkat çekerek İzmir SGK önünde bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Açıklamayı Emekli-Sen Buca Şube Başkanı Adnan Kaya okudu. Kaya, emeklilerin hem gelir kaybına uğradığını hem de sosyal haklardan uzaklaştırıldığını ifade etti. “İnsanca yaşamak için emekliler örgütlenmeye ve birleşik mücadeleye çağrılıyor” dedi. Sık sık, “İnsanca yaşamak istiyoruz, Direne direne kazanacağız, Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz, Saraya değil emekliye bütçe” sloganları atıldı.
Emekli bayrama buruk giriyor Emekli bayrama buruk giriyor İktidarın ekonomi politikaları, bayram ikramiyesinin yetersizliği ve artan geçim sıkıntısı ile birlikte milyonlarca emekliyi bir kez daha sefaletle baş başa bıraktı. Açlık sınırının altında yaşamaya çalışan emekliler “Yaşama sevincimizi kaybettik” diyerek dayanışma ve mücadele çağrısı yapıyor.
‘Yaşamıyoruz, sadece hayatta kalıyoruz’ ‘Yaşamıyoruz, sadece hayatta kalıyoruz’ Buruk bir bayrama hazırlanan emekliler ‘Yaşamıyoruz, sadece hayatta kalıyoruz’ diyor.
Emekli maaşları yeniden gündem oldu Emekli maaşları yeniden gündem oldu AKP Meclis'e verilen kanun teklifiyle bayramlarda emeklilere ödenen ikramiyeyi 3 bin TL'den 4 bin TL'ye çıkarmayı önerdi. Peki Türkiye'deki emekli maaşları dünyanın geri kalanına kıyasla ne durumda?
Simit ve ayranla bile yaşamamız imkansız Simit ve ayranla bile yaşamamız imkansız Emekliler, maaşlarına yapılan zamları protesto etmeye devam ediyor. Çeşme’de Mehmetçik Parkı'nda toplanan emekliler, "Bir simit ve ayran 30 TL. Günlük 90 TL harcasak, aylık 2.700 TL olur. Tam da bize verilen zam kadar. Bu kadar düşük maaşlarla ne barınma ne sağlık hizmetlerinden faydalanma ne de temel gıda ihtiyaçlarını karşılama mümkün değildir" diyerek isyan etti.
Erdoğan, maaş zammı için 'kısır döngü' demişti Erdoğan, maaş zammı için 'kısır döngü' demişti Emekliler, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yüksek maaş zammının yüksek enflasyon kısır döngüsüne neden olacağına” yönelik açıklamasına tepki gösterdi.
Emeklilerden 'çadırlı' ve 'tencereli' eylem Emeklilerden 'çadırlı' ve 'tencereli' eylem Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Emekli-Sen üyeleri, “Barınamıyoruz, geçinemiyoruz, yaşayamıyoruz” diyerek Okmeydanı Anadolu Parkı’nda çadırlı ve “küçük tencereli” eylem yaptı.
Emekliler: Alın terimizin karşılığını alıncaya dek direneceğiz Emekliler: Alın terimizin karşılığını alıncaya dek direneceğiz CHP’nin il ve ilçe başkanlıklarına kurduğu “Emek Büroları”nda asgari ücrete ve emekli maaşa yapılan zamlar protesto edilmeye devam ediyor. CHP Çiğli İlçe Başkanlığı’nda toplanan emekliler iktirara kırmızı kart gösterdi. CHP Çiğli Emek Komisyonu Başkan Yardımcısı ve DİSK Emekli-Sen Çiğli Temsilcisi Sait Temur, “Emeğimizin, alın terimizin karşılığını alıncaya dek direneceğiz” dedi.
Emeklilerden 2025 bütçesine tepki: Sefalete teslim olmayacağız Emeklilerden 2025 bütçesine tepki: Sefalete teslim olmayacağız Birleşik Emekliler Sendikası ve Emekli Meclisleri Sendikası, İzmir’de 2025 yılı bütçesine tepki gösterdi. Yapılan basın açıklamasında "Sefalete teslim olmayacağız" denildi.
Emekliler, Ankara’dan seslerini yükseltti Emekliler, Ankara’dan seslerini yükseltti Ankara'da KESK'in düzenlediği mitingde emekliler, insanca yaşam taleplerini dile getirdi. Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen "Bizim talebimiz, en düşük emekli maaşıyla asgari ücretin 35 bin TL’de buluşmasıdır” dedi.
Oranı 2023’te yüzde 55’i aştı! Oranı 2023’te yüzde 55’i aştı! Türkiye’deki 16 milyon emeklinin en az yarısı kayıtdışı ve gündelik işlerde çalışıyor. 12 milyonu ise asgari ücretin altında bir ücretle hayatını sürdürmek zorunda.
Konak'ta ikinci 'Mutluluk' şubesi Konak'ta ikinci 'Mutluluk' şubesi İlki Kemeraltı Abacıoğlu Han’da hizmete açılan ve ekonomik fiyatlarıyla dikkat çeken Konak Belediyesi’nin emekli dostu mekanı Mutluluk Kahvesi’nin ikinci şubesi Güneşli Mahallesi’nde hizmete başladı. Açılış töreninde konuşan Başkan Mutlu, “Halkçı, halka dokunan, halkla birlikte yöneten belediyecilik için yola çıktık. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamında başta emeklilerimiz olmak üzere gitgide sokaktan, sosyal hayattan kopan, koparılan, evine mahkum edilenler için nefes alma mekanları açmayı taahhüt etmiştik. Ne mutlu ki bugün ikincisini hayata geçirdik ve açıyoruz” dedi.
Emekler erken seçim istedi Emekler erken seçim istedi Emekliler, iktidarın maaşlarındaki politikalarına karşı “TÜİK’in şaibeli enflasyon oranları sonucu emeklileri bile isteye açlığa ve ölüme terk eden AKP iktidarına karşı; Emekliyim direniyorum” başlıklı basın açıklaması yaptı. Erken seçim vurgusunun yapıldığı basın açıklamasında DİSK Emekli Sen MYK Üyesi Ercan Çınarlı, “ 31 Mart’ta sarı kart gösteren toplumsal muhalefet, en yakın zamanda kırmızı kartı gösterecek ve AKP iktidarını alaşağı edecektir. Fakat konuşulması gereken erken seçimdir hiçbir mazeret tanımıyoruz” dedi.
Konak’ta emeklilerin için ‘Mutluluk Kahvesi’ hizmete girdi Konak’ta emeklilerin için ‘Mutluluk Kahvesi’ hizmete girdi Kemeraltı Abacıoğlu Han’da özellikle emeklilerin faydalanacağı ‘Mutluluk Kahvesi’nin hizmete açılmasıyla, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun seçim vaatlerinden biri daha hayata geçti. Ekonomik fiyatlarıyla dikkat çeken ‘Mutluluk Kahvesi’nin açılışında konuşan Başkan Mutlu, “Seçim vaatlerimizi teker teker yerine getiriyoruz. İlk yüz günümüzde yapmak istediklerimiz arasında özellikle iddialı olduğumuz bir iş vardı. Emekliler için bir lokal düşünmüştük ve bunun adına da Mutluluk Kahvesi dedik. Belediyemizin bu mekanını da biz ağırlıklı olarak emeklilerimizin kullanacağı bir kafeye dönüştürelim istedik” dedi.
'İktidar' vaadini açıkladı, 15 maddelik çağrı yaptı 'İktidar' vaadini açıkladı, 15 maddelik çağrı yaptı CHP, 'Büyük Eğitim Mitingi'nin ardından bugün de Ankara’da 'Büyük Emekli Mitingi' düzenledi. CHP lideri Özgür Özel'in çağrılarının ardından, yurttaşlar Tandoğan Meydanı'nı doldurdu. Mitingde halka hitap eden Özel, "Başımızda bir gulyabani var. Gulyabani IMF değil. Ama IMF hayaleti aramıza dolaşıyor. Mehmet Şimşek, bu gulyabanini al Saray’a git" dedi. CHP lideri ayrıca Erdoğan ve Bahçeli'ye de çağrı yaptı.
Emeklilerden Bakan Işıkhan'a tepki: Dalga geçiyor Emeklilerden Bakan Işıkhan'a tepki: Dalga geçiyor İzmir’de emekliler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıkladığı ‘emeklilere yeni hizmet modeli'ne tepki gösterdi. Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Yılmaz, "Bana göre Çalışma Bakanı emeklilerle bir yerde dalga geçmiş. Emekli evine götürecek ekmek parası bulamıyor. Emekli evine süt götürecek parayı bulamıyor. Torununa verecek parayı bulamıyorken emekli hangi trenle tatile gidecek de indirimden yararlanacak” dedi. Emekli Cemal Çelik, "Ben 86 yaşındayım; ben bugüne kadar böyle açlık, garibanlık, fakirlik görmedim" diye konuştu.
Şehirlerden, köylere geri dönüşler başladı Şehirlerden, köylere geri dönüşler başladı Ekonomik kriz, barınma, sağlık, gıda krizleri nedenleriyle emeklilerin yaşamakta zorlandığını aktaran DİSK Emekli Sen Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özkaynak, “Emekliler gerçekten çok zor hayat koşullarında yaşıyor. En kötü ev kiraları 15 bin lira. Emeklinin aldığı aylık 10 lira. Ev kirasına yetişemiyor. Emekliler, çocuklarının yanına taşınmaya başladılar. Şehirlerden, tekrar köylere geri dönüşler başladı. Yani insanların hem ekonomik hem de manevi hayatı çökertildi” dedi.
Emekli-Sen’den AKP’YE tepki! Emekli-Sen’den AKP’YE tepki! İktidar tarafından kaynak olmadığı ileri sürülerek açlığa ve yoksulluğa mahkûm edilen emeklilerin yine AKP’li belediyeler tarafından yoksulluktan kurtarılabileceğini düşünmek gülünç. Onlarda kaynak var niyet yok. Emeklilerin de onlara oy vermeye niyeti yok. Ekini eken, biçen bizken günün sonunda sadece tarlayı yağmalayanların karnının doyduğu bir sistem inşa edildi.
Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor... Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor... Türkiye gündeminde uzun süredir tartışılan emeklilerin düşük maaşlarının kaynağı, AKP iktidarının 2008'de ''reform yapıyorum'' diye çıkarttığı yasa. Ekonomist Prof. Dr. Aziz Çelik, "Emekli aylığı sefalet aylığı haline geliyor. Emekli aylıklarının bugün gelmiş olduğu durumun temel sorumlusu AKP hükumetleridir. Hükümetlerin 2008 yılında çıkarmış olduğu 5510 sayılı yasadır" dedi.

En Çok Okunanlar

İspanya, Brezilya’da uyuşturucu ele geçirdi: Türkiye bağlantısı ortaya çıktı
İspanya, Brezilya’da uyuşturucu ele geçirdi: Türkiye bağlantısı ortaya çıktı CHP İçişleri Politika Kurulu Başkanı Murat Bakan, İspanya’da Brezilya’dan gelen bir gemide yaklaşık 10 ton uyuşturucu madde ele geçirilmesine ilişkin olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya “Türkiye bu dosyada ne yaptı?” sorusunu yönelterek, uluslararası operasyonda Türk polisinin yer almamasını eleştirdi. Bakan “Bu şirket İstanbul, Türkiye merkezli Türk şirketi olarak görünüyor” ifadelerini de kullandı.
Stüdyo gerilmiş, tehditler savurmuştu: Melik Yiğitel 'özür diledi'
Stüdyo gerilmiş, tehditler savurmuştu: Melik Yiğitel 'özür diledi' Gazeteciler Melik Yiğitel ile Gürbüz Evren, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in telefonla bağlandığı canlı yayında birbirine girmişti. Yiğitel Evren'e "Sana bunu ödetirim. Seni bitiririm." sözleriyle tehditler savurmuştu. Yiğitel, yeni bir açıklama yaparak özür dilediğini duyurdu.
Talep kabul edilmedi: Kaynarca ve Müftüoğlu hakkında karar!
Talep kabul edilmedi: Kaynarca ve Müftüoğlu hakkında karar! Son dakika haberi... İstanbul'da ünlülere yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda yeni bir dalga daha yaşandı. Bu kapsamda sabah saatlerinde gözaltına alınan Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun da dahil olduğu 6 kişi; ATK’deki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişti. Savcılık, Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu hakkında ev hapsi şeklinde adli kontrol talebinde bulunarak Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Savcılığın, Kaynarca ve Müftüoğlu hakkındaki ev hapsi talebi kabul edilmedi.
CHP'nin kurultay davası ertelendi
CHP'nin kurultay davası ertelendi CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davaya SEGBİS’le katılan CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu; “Bunları kimlerin, hangi odakların ezberlettiğini kimse neden sormaz? Dedikodu ve iftiraların yargının merkezine konması demokrasi ve seçmen iradesine büyük bir saldırıdır” dedi. Mahkeme hâkimi; dosyada şikayetçi sıfatıyla yer alan eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın “mağdur” sıfatıyla davaya katılma talebini kabul etti.
‘Hediye’ can aldı: Bakkal tutuklandı
‘Hediye’ can aldı: Bakkal tutuklandı Sarıyer’de iddiaya göre mahalle bakkalının sahibinden hediye alkollü içki alan Veyis Baylan (51) evine gitti. Burada aldığı alkollü içkiyi içen Baylan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından gözaltına alınan bakkal sahibi Ali M.(54) tutuklandı. Ali M.'nin ifadesinde işletmeye gönderilen promosyon kutusundaki alkollü içeceği Veyis Baylan’a verdiğini söylediği öğrenildi.
'2500 liralık cihaz 15 bin liraya satılıyorsa...'
'2500 liralık cihaz 15 bin liraya satılıyorsa...' AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Oktay Saral’dan yapılan ‘gümrük düzenlemesine’ ilişkin bir paylaşım geldi. Saral “Devletin aldığı her kararın merkezinde millet olmalıdır. Uygulama vatandaşın omzuna yük bindiriyorsa, orada durup samimiyetle hesap yapılmalıdır” dedi.
Uzmanlar bankaların 'riskli' gördüğü o alışkanlığı açıkladı!
Uzmanlar bankaların 'riskli' gördüğü o alışkanlığı açıkladı! Kredi kartı kullanım şekli, bankaların kredi notu değerlendirmesinde belirleyici unsurlar arasında yer alıyor. Uzmanlar, kart limitinin sürekli dolu tutulmasının bankalar tarafından finansal risk göstergesi olarak algılandığına dikkat çekiyor. Bu durum, düzenli ödeme yapılsa bile kredi notunu olumsuz etkileyebiliyor.
Icardi'nin 2 penaltısını kurtaran Arda'dan açıklama!
Icardi'nin 2 penaltısını kurtaran Arda'dan açıklama! Fethiyespor kalecisi Arda Akbulut, 2-1 kaybettikleri Galatasaray maçının ardından görüşlerini aktardı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye