Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 42,84
Euro 50,29
Sterlin 57,19
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.948,48
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler İsrail-İran Savaşı
İran-İsrail gerginliğinde güvenlik ve meşruiyet paradoksu İran-İsrail gerginliğinde güvenlik ve meşruiyet paradoksu Siyaset Bilimci akademisyen Kadriye Şahin, İsrail-İran gerginliğinin ülkeler için casusluk faaliyetlerinin risklerini ortaya koyduğunu ifade etti. Şahin, "Unutulmamalıdır ki güvenlik yalnızca dışa karşı alınan tedbirlerle değil, iç meşruiyetle birlikte çok yönlü sağlanabilir" yorumunu yaptı.
Savaşın 7 sonucu Savaşın 7 sonucu ABD’nin İsrail’den 9 gün sonra 22 Haziran’da İran’a saldırmasını, 22 Haziran akşamı Tele1’de, 23 Haziran’da Sputnik’te, 24 Haziran’da CGTN Türk’te ve kişisel YouTube kanalımda, “ABD İsrail’e ‘çıkış kapısı’ açtı” diye yorumladım.
'Neden savaş var?' diye soruyorlar 'Neden savaş var?' diye soruyorlar Dünya savaşı ihtimalinin konuşulduğu günlerde savaşın fiziksel etkileri kadar piskolojik etkileri de hayatımızı etkiliyor. Çocuklar bu durumdan en çok etkilenen kesimlerin başında geliyor. Çocukların en çok nelerden etkilendiğini ve daha az etkilenmeleri için ne yapılması gerektiğini uzmanlara sorduk. İşte yanıtları...
İsrail'den 'ateşkes' açıklaması: 'İhlali halinde...' İsrail'den 'ateşkes' açıklaması: 'İhlali halinde...' İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon, İran ile varılan ateşkesin ihlali durumunda "güçlü bir karşılık" verileceğini söyledi. İran ise ateşkesin sağlanmasındaki arabuluculuğu nedeniyle Katar'a teşekkür etti.
Teslimiyetten ateşkese! Teslimiyetten ateşkese! “KOŞULSUZ ŞARTSIZ TESLİMİYET” Donald J. Trump (17 Haziran saat 19.48, X platformunda Trump’ın paylaşımı.)
Dalaşıklı dövüş! Dalaşıklı dövüş! 13 Haziran’da İsrail’in İran’a saldırısıyla başlayan, ABD’nin doğrudan katılımıyla şiddetlenen savaş 11. günde bütün tarafların “kazanmasıyla” yeni bir aşamaya girdi!
SOL Parti'den iktidara 'İsrail' çağrısı! SOL Parti'den iktidara 'İsrail' çağrısı! SOL Parti, "iktidarın 'İsrail karşıtlığı' söylemiyle içeride 'iç cephe' tahkimatı kurarak muhalefeti bastırmanın, toplumu kutuplaştırmanın ve yeni baskı politikalarını meşrulaştırmanın yollarını ararken, İsrail askeri sanayisinde kullanılan malzemelerin Türkiye limanlarından taşınmaya devam ettiğini" belirtti.
Ankara'dan 'İsrail-İran ateşkesi' hakkında açıklama Ankara'dan 'İsrail-İran ateşkesi' hakkında açıklama Son Dakika haberi... Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail-İran arasındaki ateşkes gündemine ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Ateşkesin ihlal edildiğine yönelik açıklamaları yakından takip ediyoruz" denildi.
İsrail’in ‘pis işleri’ İsrail’in ‘pis işleri’ Deyim, Almanya’nın yeni Şansöylesi Friedrich Merz’e ait. Bir haftadır Mertz’in şok...şok...şok bu sözleri konuşuluyor.
Erdoğan'a göre İstanbul'un kaderi Tahran'dan ayrı değil Erdoğan'a göre İstanbul'un kaderi Tahran'dan ayrı değil İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin de yer aldığı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Toplantısı'nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'un kaderi Tahran'ın (İran'ın başkenti) kaderinden ayrı değil" dedi.
Türkiye'nin İran'da kaç uçağı kaldı? Türkiye'nin İran'da kaç uçağı kaldı? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İsrail-İran çatışması devam ederken önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, "İran-İsrail çatışmasında İran'da 7, Irak'ta da 4 tane uçağımız kaldı" dedi.
İran’dan çıkan savaş dersleri İran’dan çıkan savaş dersleri “Savaş politikanın başka araçlarla sürdürülmesidir” diyor general Clausewitz...
Türkiye hep ‘sıradaydı’! Türkiye hep ‘sıradaydı’! İsrail’in müzakerelere iki kala İran’ı vurmasıyla başlayan savaşın ardından, “Sırada Türkiye mi var”, “Önce Pakistan sonra Türkiye mi” soruları yankılanıyor!
Cahil ve faşist liderlerin savaşı Cahil ve faşist liderlerin savaşı Aslında bu köşe yazısını kaleme almanın hiçbir anlamının olmayacağı 36 saatlik süreç yaşıyoruz...
İran’a emperyal saldırı: Sıra Türkiye’de! İran’a emperyal saldırı: Sıra Türkiye’de! 1978’de İran’da şiddet gösterileri başladı...
5 ülkeye gidecek yolculara tanınan haklar uzatıldı 5 ülkeye gidecek yolculara tanınan haklar uzatıldı Türk Hava Yolları (THY), AJet ve Pegasus İsrail’in İran’a saldırısı nedeniyle İran, Irak, Suriye, Ürdün ve Lübnan seferlerini ikinci bir duyuruya kadar iptal ederken, bu ülkelere gidecek yolculara tanınan ilave hakların 30 Haziran’a kadar uzatıldığı açıklandı.
Hayfa nerede? Hayfa limanı nereye bağlı? Hayfa nerede? Hayfa limanı nereye bağlı? İran'ın İsrail'e yönelik başlattığı saldırıda Hayfa kentinin çeşitli noktalarına füzeler isabet etti. Füzelerin isabet ettiği noktalardan alevler yükselirken; kentte büyük panik yaşandı. Peki, Hayfa nerede? Hayfa limanı nereye bağlı?
İsrail-İran gerilimi Türkiye'yi nasıl etkiler? İsrail-İran gerilimi Türkiye'yi nasıl etkiler? Siyasi partilerin milli savunmadan sorumlu temsilcileri ve uzmanlar İsrail’in İran’a saldırısını Cumhuriyet’e değerlendirdi.
Gözümüz aydın (!) Gözümüz aydın (!) Artık sadece iç politikalarda değil, dış politikada da -biz değil, gelişmiş dünya- şeffaflık aşamasına gelmiş görünüyor.
Netanyahu ve Trump’ın attığı zarlar Netanyahu ve Trump’ın attığı zarlar ABD ve İsrail, İran’ın nükleer programını durdurmayı, Tahran yönetiminin ileride nükleer silah elde etmesini engellemekten çok, İran’ı rejim değişikliğine götürecek bir dış basınç olarak görüyorlar.
En kötüsü ne? En kötüsü ne? İran ve İsrail arasında gerilimin tırmanması halinde, durumu üç ana senaryo üzerinden değerlendirmek mümkün.
İsrail-İran Savaşı kapıda İsrail-İran Savaşı kapıda İsrail ve İran arasında artan gerilim, çeşitli bölgesel ve küresel aktörlerin doğrudan ya dolaylı olarak dahil olacağı 'geniş ölçekli bir savaşın' tetiklenme riskini artırıyor. Peki, hangi ülke, çıkarları gereği nerede duruyor?

En Çok Okunanlar

'Marta Koyu ticarileşmesin' çağrısı
'Marta Koyu ticarileşmesin' çağrısı Burgazada’daki Madam Marta Koyu’nun Adalar Belediyesi’ne kiralanmasıyla birlikte koyun ticarileştirilmesi kaygıları da gündeme geldi. Marta Koyu Dayanışması "Marta Koyu'nun, İstanbul’un ve tüm dünya halklarının özgürce yararlandığı bu özel kıyının, ekonomik ve siyasal rant amacıyla tahrip edilmesini önlemek için elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz" açıklaması yaptı.
Cem Garipoğlu'nun kuzenine yakalama kararı!
Cem Garipoğlu'nun kuzenine yakalama kararı! Münevver Karabulut'u katleden Cem Garipoğlu'nun kuzeni Kasım Garipoğlu ve Burak Ateş hakkında yakalama emri çıkarıldı.
Spiker Ela Rümeysa Cebeci tutuklandı
Spiker Ela Rümeysa Cebeci tutuklandı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, uyuşturucu soruşturması kapsamında spiker Ela Rümeysa Cebeci tutuklandı.
Kenan İmirzalıoğlu'ndan yanıt geldi
Kenan İmirzalıoğlu'ndan yanıt geldi Eski oyuncu Tolga Karel, meslektaşı Kenan İmirzalıoğlu'nun AKP'den milletvekili adayı olacağını iddia etti. İmirzalıoğlu'ndan Karel'in iddiasına yanıt geldi.
Uyuşturucu soruşturmasında o isme tahliye!
Uyuşturucu soruşturmasında o isme tahliye! Uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan fenomen Sercan Yaşar, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak tahliye edildi.
Mehmet Şimşek'ten ne zaman vazgeçeceklerini söylediler!
Mehmet Şimşek'ten ne zaman vazgeçeceklerini söylediler! İktidar kulislerine yansıyan bilgilere göre AKP, seçim sürecine girildiğinde kemer sıkma politikasını yumuşatmayı planlıyor. Bu süreçte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le yolların ayrılabileceği iddia ediliyor.
CHP’li Murat Emir o belgeyi ortaya koydu!
CHP’li Murat Emir o belgeyi ortaya koydu! CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, İBB’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bir ismin 300 milyon liralık para transferi yapmasına izin verildiğini söyleyerek “İBB kumpas davasında tuz koktu!” dedi.
Nur Köşker'den yeni 'Mehmet Akif Ersoy' açıklaması
Nur Köşker'den yeni 'Mehmet Akif Ersoy' açıklaması Eski Habertürk spikeri Nur Köşker, uyuşturucu soruşturmasında tutuklanan Mehmet Akif Ersoy'un kendisini sistematik olarak taciz ettiğini, bu yüzden sağlık sorunları yaşadığını ve Türkiye'den ayrıldığını anlattı. Tacizler yüzünden 11 kilo verdiğini söyleyen Köşker, "Onunla birlikte olmazsam ve kurduğu, uyuşturucu ve seks partileriyle anılan bu düzenin parçası olmayı kabul etmezsem, ekranda yer alamayacağım konusunda tehdit etti" dedi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye