Bilim insanları açıkladı: Kakao flavanolleri damarları koruyor
ABD’de yapılan kapsamlı bir araştırma, kakao özütü takviyesinin kalp-damar hastalıklarına bağlı ölümleri yüzde 27 oranında azaltabileceğini ortaya koydu.
Kakaolu parfe tarifi
Yoğun kakaolu tadı ve ferahlatıcı kıvamıyla kakaolu parfe, sıcak yaz günlerinde sizi hem serinletecek hem tatlı ihtiyacınızı karşılayacak pratik bir tariftir. Peki, sıcak havalarda içinizi serinletecek bu lezzet nasıl yapılır? İşte, enfes kakaolu parfe tarifi...
Kolayca hazırlanan 3 malzemeli kakaolu kurabiye tarifi
Tatlı ihtiyacınızı dakikalar içinde karşılayacak, fırından çıkan mis gibi kokusuyla mest eden üç malzemeli bu kakaolu kurabiye tarifini mutlaka deneyin!
Kakao üretimi çöküyor, fiyatlar rekor kırıyor...
Araştırmacılar, iklim krizinin küresel kakao üretiminin yaklaşık yüzde 70'inden sorumlu olan Batı Afrika bölgesinde haftalarca süren yüksek sıcaklıklara yol açarak hasadı vurduğunu ve muhtemelen rekor çikolata fiyatlarına neden olduğunu söyledi.
Emtia piyasasında yükseliş devam ediyor: Altın ve gümüş fiyatlarında artış!
ABD tarım dışı istihdam verisi, beklentileri aşarak işgücü piyasasının güçlü kaldığını gösterdi. Enerji piyasasında ise Rusya'ya yönelik yaptırımlar ve değerli metallerdeki yükseliş dikkat çekti.
Kakao fiyatlarında rekor: 13 bin dolara dayandı!
ABD'de faaliyet gösteren emtia borsası Intercontinental Exchange'de kakaonun ton başına fiyatı 12 bin 931 dolarla tarihi zirveyi gördü.
ABD'li bilim insanları açıkladı: Zihinsel gerilemeyi durduruyor
ABD'de yapılan bir araştırma, flavonoid tüketiminin yaşla bağlantılı zihinsel gerilemeyi azalttığını ortaya koydu.
Kakao fiyatlarında tüm zamanların en hızlı düşüşü
Kakao fiyatları, arz endişelerinin hafiflemesiyle bu hafta tüm zamanların en hızlı haftalık düşüşünü kaydetti.
Çikolata sevenlerin tadı kaçtı
Kakao üretimindeki zorluklar ve düşen rekolte nedeniyle çikolata fiyatlarının keskin bir şekilde artması bekleniyor. Avrupa'da bazı çikolata üreticilerinin boyutları küçültmeye başladığı belirtiliyor.
Kriz büyüyor... Fiyatı 9 bin doları aştı! Bakırı geride bıraktı
Son günlerin en sıcak emtia piyasası kakaoda yükseliş ivmesi sürüyor. Kakao fiyatları 9 bin doları aşarak bakırdan daha pahalı hale geldi.
Kakao fabrikaları üretimi durdurdu: Çikolata krizi mi geliyor?
Fildişi Sahilleri ve Gana'daki büyük kakao fabrikaları, tohum maliyetlerini karşılayamadığı için üretimi kısma veya durdurma kararı aldı.
Çikolatanın fiyatı tadını kaçırabilir
En büyük kakao çekirdeği üreticileri Gana ve Fildişi Sahilleri’nde yaşanan kuraklık, küresel kakao fiyatlarında rekor getirdi. Dünyanın önde gelen çikolata üreticileri ürünlerinde fiyat artışı uyarısı yaptı.
İklim krizi kakao ağaçlarını vurdu: Çikolata üretimi tehlikede
Hemen hemen herkesin severek yediği çikolata, iklim değişikliğinin etkileriyle karşı karşıya geliyor. Peki, çikolata üretiminin bu durumdan ne kadar etkilenek?
Faydaları saymakla bitmiyor! Doğal bir ilaç etkisi gösteriyor... İşte o sağlık bombası!
Birçok yurttaşın en fazla tükettiği atıştırmalıklardan biri olan ancak faydaları bilinmeyen o besin adeta bir sağlık bombası görevi görüyor. İşte o mucizevi besin...
Kakaoda kıtlık: Fiyatları tavan yaptı
Kakao fiyatları, yaşanan arz sıkıntısı sebebiyle 1978’den beri en yüksek seviyesine ulaştı.
Emtia piyasasında geçen hafta güçlü oynaklık görüldü
Emtia piyasasında geçen hafta yön arayışının hakim olduğu güçlü bir oynaklık görüldü. Geçen hafta Brent petrolde fiyatlar yüzde 4,2, altında yüzde 0,6 ve paladyumda yüzde 0,3 değer kaybederken, platinde yüzde 2,9, bakırda yüzde 0,9 ve gümüşte yüzde 0,4 değer kazandı. Fed'in faiz artışlarında sona gelmiş olabileceği beklentisi, küresel ekonomik aktiviteye ilişkin devam eden endişeler, üretim beklentileri ile iklimsel ve hava durumuyla ilgili faktörler, geçen hafta emtia piyasasında öne çıkan unsurlar oldu.
Neden ham kakao? Ham kakaonun özellikleri nelerdir?
Kakao neredeyse her insanın tutkusu olan çikolatanın olmazsa olmaz bir parçasıdır. Keklerde, kurabiyelerde vazgeçilmez bir dokunuş olan kakao, işlenmemiş ve doğal hali ile yenildiğinde ise bambaşka özelliklere sahip olur. Peki neden ham kakao kullanmalıyız?
Yıllardır yanlış kullanıyormuşuz... Bir de çayını deneyin!
Yüzyıllardır insanlar için bir zevk kaynağı olan bu bitki son yıllarda sağlık faydaları da göz önüne alındığında gerçek bir süper gıda olarak kabul edilmeye başlandı. Doğal bir bitki kaynağı olmasının yanında; antioksidanlar, mineraller ve vitaminlerle yüklü. Uzmanlar tarafından sıklıkla önerilen bu hazinenin bir de çayını deneyin!
Ruby çikolatasını keşfet! Dördüncü çikolata türü Ruby nedir?
Tamamen yeni bir çikolata türü olarak ünlenen ruby, sadece tadıyla değil, farklı rengiyle de herkesi cezbetmeyi başarıyor. Peki; Puby çikolatası nedir? Ruby çikolatası rengini nereden alıyor? Ruby çikolatası ne zaman keşfedildi! Ruby çikolası hakkında merak edilenler…
Dünya Çikolata Günü’ne özel çikolatalı sufle tarifi…
Kakao çekirdeklerinin Avrupa Kıtası’na ulaştığı gün olarak kabul edilen 7 Temmuz 1550 tarihinin yıl dönümü her yıl, Dünya Çikolata Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günü nefis bir tatlıyla kutlamak isterseniz; işte evde kolaylıkla yapabileceğiniz çikolatalı sufle tarifi…
7 Temmuz Dünya Çikolata Günü!
Kakao çekirdeklerinin 1550 yılında Avrupa’ya ilk geldiği günün yıl dönümü olarak 7 Temmuz’da kutlanan dünya çikolata günü; Türkiye’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Vazgeçilmez klasik lezzet: Pratik mozaik pasta tarifi…
Çocukluğunuza götüren vazgeçilmez lezzetler nelerdir diye sorsalar, mozaik pasta favorilerim arasında... Kökeni Sicilya’ya kadar dayanan mozaik pastanın temel malzemesi petibör bisküvi ve kakaodur. Pişirilmeden hazırlanan pastanın lezzetini arttırmak için, genellikle kuru meyveler ve kuru yemişler kullanılır. Farklı malzemeler kullanarak, tarifi kendi damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz…
Kek yapmanın püf noktaları ve kakaolu kek tarifi…
Çay saatlerinin lezzetli eşlikçisi kekler, birbirinden farklı çeşitlerle hazırlanır. Her kekin dokusu, lezzeti, malzemeleri ve sunum şekli bir diğerinden farklı olabilir. Pişirirken iyi sonuç almak için, malzemenin gramajı, lezzet uyumu ve kullanım şekli doğru ayarlanmalıdır.
Çikolatanın tarihçesi ve çikolata hakkında ilginç bilgiler…
Mutluluk hormonunu yükseltmesiyle bilinen çikolata, herkesin ortak tutkusu ve dünyanın en sevilen lezzetlerinden. Üzerine makaleler yazılan, araştırmalar yapılan, hatta filmler bile çekilen, kakao ile hayatlarımıza giren çikolata, tarihi kaynaklara göre geçmişi tam 4000 yıl öncesine dayanıyor. Adını duyunca bile insanı mutlu eden çikolatanın tarihini biliyor musunuz?
Bitter çikolata gerçekten sağlıklı mı?
Yüzlerce yıldır kakao çekirdeklerinden değişik formlarda çikolata üretiliyor. Bazı kültürlerde buna şeker ve süt ekleniyor, paketlemeler yapılıyor. Peki kakao gerçekten söylendiği kadar sağlıklı mı?
