Anadolu mutfağının zamansız lezzeti: Güveçte kuru fasulye tarifi
Odun ateşinde ağır ağır pişen, güveçte kuru fasulyenin tadı bir başkadır. Taş fırın lezzetini evde yakalamak isteyenler için, yumuşacık fasulyeler ve lokum gibi etle hazırlanan bu klasik tarif tam bir Anadolu efsanesi.
Türk mutfağının klasikleşmiş lezzeti: Kuru fasülye tarifi
Türk sofralarının baş tacı olan kuru fasülye, hem besleyici hem de doyurucu özelliğiyle vazgeçilmezdir. Yanında pilav ve turşuyla birleştiğinde ise tam bir ziyafete dönüşür. İşte adım adım kuru fasülye tarifi…
Yüksek rakımda, doğal yöntemlerle yetişiyor: Yoğun talep görüyor!
Manisa'nın Demirci ilçesinde yüksek rakımlı yaylalarda zirai ilaç kullanılmadan ve susuz tarım yöntemiyle üretilen kuru fasulye Türkiye'nin dört bir yanında ilgi görüyor.
Lezzetin sırları: Lokanta usulü kuru fasulye tarifi
Türk mutfağının vazgeçilmezi kuru fasulye, lokantalarda neden bu kadar lezzetli olur hiç düşündünüz mü? İşte lokanta usulü kuru fasulye yapmanın püf noktaları ve tarifi.
Türk mutfağının baş tacı: Kuru fasülye tarifi
Türk mutfağının en bilinen ana yemeklerinden kuru fasulye, geleneksel lokantalardan ev sofralarına kadar her yerde kendine yer buluyor. Etlisi, pastırmalısı ya da sade versiyonlarıyla sofralara konuk olan kuru fasulye, kültürümüzün vazgeçilmez tatlarından biri. Yanında pilav ve turşuyla adeta milli bir menüye dönüşüyor.
Anadolu'nun sofralarından: Lokanta usulü etli kuru fasülye tarifi
Türk mutfağının en köklü ve sevilen yemeklerinden biri olan etli kuru fasulye, hem besleyici değeriyle hem de nostaljik tadıyla akşam sofralarının baş tacı. Lokanta usulü tarifiyle hazırlanan bu geleneksel lezzet, pilavla birlikte adeta bir ziyafete dönüşüyor.
Lokanta usulü pastırmalı kuru fasulye tarifi
Lokanta usulü lezzeti sofranıza taşıyan bu tarifle, pastırmanın aroması kuru fasulyeye bambaşka bir boyut kazandırıyor. Kış sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday!
Bitlis’te 80 bin dekar alandan 20 bin ton ürün elde edildi
Türkiye’nin yüzde 15’lik kuru fasulye ihtiyacını Bitlis karşılıyor.
Edirne'de zorlu hasat mesaisi başladı: 'Fakirin eti'
Edirne'de 'fakirin eti' kuru fasulyenin zorlu hasat mesaisi.
Fasulye ve nohut pişirirken bu yöntemi deneyin! Gazdan eser kalmayacak... Pişirme suyuna 1 tutam eklemek yeterli
Fasulye ve nohut gibi baklagiller, lif ve protein bakımından zengin besinlerdir ancak aynı zamanda gaz yapma potansiyeline sahiptirler. Ancak bazı yöntemlerle bu olası gaz sorununu azaltabilirsiniz.