Kefir neden patlar? Evde güvenli saklama yöntemleri
Kefir mayalarken şişelerin patlaması sık karşılaşılan bir durumdur. Peki bu neden olur ve nasıl önlenir? İşte püf noktaları...
3 malzeme kullanmak yetiyor: Vücuda probiyotik yüklüyor
Sadece üç malzemeyle hem ekonomik hem de katkısız bir probiyotik kaynağı hazırlayabilirsiniz. Evde yapacağınız bu tarifle bağışıklığınızı güçlendirin, sindiriminize destek olun!
Bağırsak florasını düzenliyor, bağışıklığı güçlendiriyor: Probiyotik deposu 7 süper besin
Probiyotikler, sağlıklı bir bağırsak sistemi için vazgeçilmezdir. Peki, bağırsak florasını düzenleyip bağışıklığı güçlendiren gıdalar nelerdir? İşte, probiyotik deposu 7 süper besin...
Hastalıklara karşı savaşan probiyotik deposu lezzet: Muradiye çorbası tarifi
Osmanlı mutfağının bu eşsiz tarifini sevdiklerinizle paylaşarak sofralarınıza tarihi bir dokunuş katabilirsiniz. Peki, hastalıklara karşı savaşan probiyotik deposu bu lezzet nasıl yapılır? İşte, enfes Muradiye çorbası tarifi...
Doğal probiyotik gücü: Ev yapımı kefir tarifi
Kefir, probiyotik deposu içeriğiyle hem bağışıklık sistemini destekleyen hem de sindirimi kolaylaştıran mucizevi bir içecek. Üstelik evde katkısız ve doğal bir şekilde hazırlamak sandığınızdan çok daha kolay!
Kefir tüketiminde altın saatler hangileri? Akşam mı sabah mı tüketmeli?
Kefir, sindirim sistemini iyileştiren ve bağışıklığı güçlendiren zengin probiyotik içeriğiyle öne çıkıyor. Peki, bu şifanın günün hangi saatinde tüketilmesi daha faydalı?
Uzmanından annelere öneri: Çocukların bağışıklık sistemi için 'arı ekmeği'
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Pınar Çakır, çocukların doğal probiyotikle beslenmesinin önemine dikkat çekerek, "Annelere tavsiyem, çocuklarına günde 1 tatlı kaşığı Anadolu arı ekmeğini yoğurt ile tükettirmeleridir" dedi.
Probiyotik mucizesi... Bazı hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde etkili
Prof. Dr. Nihat Okçu, probiyotikler ile ilgili “Bazı hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde etkilidir. Prebiotik ise sindirilmeden kalın bağırsağa kadar gelen faydalı bakterilerin çoğalma veya aktivitelerini seçici olarak uyaran, sağlığın korunmasında katkı sağlayan besin maddeleridir" dedi.
Vücuttaki iltihabı söküp atıyor! Bir haftada iltihabı kurutuyor
İltihap, vücudun savunma mekanizmasının bir parçasıdır, ancak hafife alınmamalıdır, çünkü göz ardı edildiğinde uzun vadeli ciddi sorunlara yol açabilir. Kronik iltihap, siroz hastalığı gibi vücudun belirli bir bölgesini etkileyebilir ve sağlığınızı ciddi şekilde tehdit edebilir. İşte iltihap karşıtı besinler...
Probiyotik kullanımına dikkat: 'Tek başına bağışıklık sistemini düzenleyemez'
Tüketildiğinde insan sağlığı üzerine olumlu etkileri olduğu düşünülen probiyotikler ve prebiyotikler hakkında Gastroenteroloji Uzmanı Dr. İsmail Acar önemli bilgiler paylaştı.
Kefir nedir? Püf noktalarıyla ev yapımı kefir tarifi…
Evde kendi yoğurdunuzu yapabiliyor musunuz? Cevabınız ‘evet’ ise kefiri de kolaylıkla yapabilirsiniz. Kökeni Kafkaslara dayanan kefir; kefir mayası veya tanesi adı verilen özel bir maya kullanılarak sütün fermente edilmesiyle ortaya çıkan, tadı ekşimsi, ayran benzeri bir içecektir.
Probiyotik takviyeleri, bağırsak sağlığınıza zarar verebilir
Probiyotik takviyelerinin alınması, sağlıklı insanların bağırsaklarındaki bakteri dengesini bozabilir ve daha az mikrobiyal çeşitliliğe yol açabilir.
Prof. Dr. Arıca: 'Probiyotikler alzheimer riskini azaltıyor'
Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, yılda 3 ay boyunca probiyotik kullanımının yaşlanma döneminde alzheimer riskini azalttığını söyledi.
Sirke anası nedir? Sirke nasıl yapılır?
Sirke binlerce yıldır gıda koruyucusu olarak kullanılmakta olup elma, armut, üzüm, çilek ve benzeri meyveler ile yapılan kokulu ekşi meyve suyudur. Yapımında kullanılan meyveye göre tadı, rengi, özellikleri ve etkileri değişen sirkeler, yüzyıllardır en çok tüketilen gıda çeşitlerinden biri..
Bağışıklık dostu mucize içecek: Kefir
Tadındaki ekşilik nedeniyle pek çok kişinin tüketmeyi tercih etmediği kefir, içerisinde probiyotik bakteri de bulundurduğundan, besin değeri yüksek, bağırsak sağlığını destekleyici ve bağışıklığı güçlendirici bir içecek.
Probiyotikler kanser ve obezite için umut vadediyor
Uzman Diyetisyen Münevver Başak Onat, probiyotikler üzerinde yapılan son çalışmaların, probiyotiklerin gelecek dönemde kanser, obezite ve sinir sistemi hastalıklarına da yararlı olabileceğini ortaya koyduğunu bildirdi.
Kefir nedir, nasıl yapılır? Kefirin yararları nelerdir?
Kefir içerdiği probiyotikler sayesinde bağırsak sağlığı için oldukça yarar sağlamaktadır.Peki kefirin yararları nelerdir? Diyetisyen Tuğçe Sert kefirin yararları hakkında bilgi verdi.
1 bardak kefirin 8 faydası
Tadındaki ekşilik nedeniyle pek çok kişinin tüketmeyi tercih etmediği kefir, içerisinde probiyotik bakteri de bulundurduğundan, besin değeri yüksek, bağırsak sağlığını destekleyici ve bağışıklığı güçlendirici bir içecek olarak öne çıkıyor.
