Sade ve pratik: Muhallebi tarifi
Sütlü tatlıların en hafif ve en pratiklerinden muhallebi, her yaşa hitap eden klasik bir lezzettir. Az malzeme ile hazırlanan bu tatlı, hem doyurucu hem de serinletici bir seçenek sunar. İşte adım adım muhallebi tarifi…
Az malzemeyle kıvamlı muhallebi tarifi... Hem ekonomik hem lezzetli
Yalnızca birkaç malzemeyle kısa sürede hazırlanan, kıvamıyla mest eden enfes bir muhallebi tarifi! Hem ekonomik hem de hafif tatlı sevenlere birebir.
Çay demlenene kadar hazır... Enfes sütlü irmik tatlısı!
Sadece 4 malzeme ile çay demlenene kadar hazırlamanın mümkün olduğu bu irmik tatlısı tatlı krizlerinde kurtarıcı olmaya aday...
Tam kıvamında sütlü irmik helvası tarifi...
Tam kıvamında sütlü irmik helvası ile tatlı krizlerinizde ziyafet çekebilirsiniz...
Enfes pratik supangle tarifi!
Sütlü tatlılar arasında en sevilen lezzetlerden biri olan supangleyi çok pratik bir şekilde evde hazırlamak da mümkün. İşte enfes supangle tarifi...
Sütlü tatlıların zirvesi: Sütlaç tarifi
Bu tarif, klasik Türk mutfağının vazgeçilmezi sütlacın ev yapımı tarifini adım adım sunarak, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi lezzet dolu bir tatlıyla buluşturmanızı sağlıyor.
Uzun saatler harcamaya hiç gerek yok! İşte 30 dakikada hazırlayabileceğiz 5 pratik tatlı tarifi...
Söz konusu tatlıysa kolay tatlı tarifleri her eve lazım reçetelerdir. Peki uzun saatler harcamadan yapılabilen tatlılar nelerdir? İşte 30 dakikada hazırlayabileceğiz 5 pratik tatlı tarifi...
Tatlı krizlerinizi giderecek o tatlılar: İşte kış meyveleriyle yapabileceğiniz 5 leziz tatlı tarifi!
Mevsimlere göre meyve ve yemek tercihleri değiştiği gibi tatlı tercihleri de değişir. Peki kış aylarında hangi tatlılar daha çok tüketilir? Kış tatlıları nelerdir ve nasıl yapılır? En nefis 5 kış tatlısı tarifi nedir? İşte tüm soruların yanıtları yazının devamında...
Portakal soslu muhallebi tarifi…
Vitamin deposu portakal muhallebiyle buluşunca ortaya nefis bir sütlü tatlı çıkıyor. Hem yapımının pratikliği hem görüntüsünün çekiciliği, hem de lezzetiyle sofranızın yıldızı olmaya aday bu hafif tatlıyı denemeye ne dersiniz? İşte; Portakal soslu muhallebi tarifi…
Yalancı tavuk göğsü nasıl yapılır? Püf noktalarıyla yalancı tavuk göğsü tarifi…
Muhallebi çeşidi olarak bilinen yalancı tavuk göğsü, oldukça pratik ve lezzetli bir sütlü tatlıdır. Orijinalinde tavuk göğsü kullanılan bu tatlının daha zahmetsiz olanı ise yalancı tavuk göğsü adıyla bilinmektir. Pastanelerde ve kafelerde sıklıkla tükettiğimiz yalancı tavuk göğsü tatlısının pratik tarifi…
Kazandibi nasıl yapılır? Püf noktalarıyla kazandibi tarifi…
Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan kazandibi, dibi tutturularak hafifçe kızartılan muhallebidir. Orijinal tarifinde tavuk göğsünün karamelize edilmiş halidir. Günümüzde genellikle; içine gerçek tavuk göğsü eklenmeden, muhallebiyle yapılır. İşte püf noktalarıyla kazandibi tarifi…
Keşkül (Keşkül-ü Fukara) nasıl yapılır? Keşkül tarifi...
Saray mutfağının lezzetleri kadar bu lezzetlere ismini veren yemeklerin hikayeleri de muhteşemdir. Bu nefis tatlardan biri ise; Keşkül eski adıyla Keşkül-ü Fukara… Osmanlı Mutfağında tarihi II. Murad zamanına kadar uzanan bir tatlıdır. İşte; tarih kokan keşkülün hikayesi ve püf noktalarıyla tarifi…
Supangle nasıl yapılır? Pastane usulü supangle tarifi…
Supangle diğer adıyla sup, hem sütlü hem de çikolatalı tatlıları sevenlerin vazgeçilmezidir. Şeker, nişasta, süt, tereyağı ve kakao ile hazırlanan, yarı katı, yarı sıvı bir kıvama sahip bir çikolatalı puding çeşididir. Adı Fransızcadan gelmesine karşın Türk mutfağına ait bir tatlıdır. İşte püf noktalarıyla tarifi…
Fırın sütlaç nasıl yapılır? Püf noktalarıyla fırın sütlaç tarifi…
Fırın sütlaç Türk mutfağına özgü herkes tarafından sevilen ve tercih edilen tatlılar arasındadır. Fırın sütlaç tencerede pişirildikten sonra genellikle topraktan yapılan güveç kaplar içerisinde fırında pişirilmesi suretiyle yapılır. Servis edilirken üzerine ince kıyılmış fındık, veya badem ya da ceviz ile süslenir. İşte kolayca yapabileceğiniz fırın sütlaç tarifi…