Adnan Dinçer

Doğru Plan

08 Mart 2013 Cuma

Doosan Arenada doğru bir plan ve kaliteyle telaşsız oynayan Fenerbahçe turu yarıladı. Yobo defansta çok başarılı oynarken orta alanda Mehmet Topal ve Selçuk Şahin iyi bir alan savunmasıyla 90 dakikayı dengeledi. Özellikle Webo’nun istekli ve rakibin savunma dengesini bozan atakları her zamanki gibi sonuca yansıdı. Kurgulanmış oyuna bağlı V.Plzen ise F.Bahçenin oyunu yavaşlatan isabetli paslarına teslim oldu.

\n

Futbol kalitesi açısından belki de izleyenleri mutlu etmeyen bir 90 dakika yaşadık. F.Bahçenin Beşiktaş derbisinden sonra ilk yarım saatte saldırmak yerine çok pas yapma düşüncesiyle rakibini uyutması ve kendi temposuna uydurması bu karşılaşma için akılcıydı. Zira Plzen; sert, mekanik ve agresif oynamayı düşünen takım olduğu için sahasında yenilmeyen bir başarısı vardı. Özellikle Volkana çok az top geldiğini de düşünürsek Sarı - Lacivertlilerin defansif başarı ve az pozisyona karşın golü bulması doğru bir düşüncenin sahaya yansıması olarak algınlanmalıdır.

\n

Gökhan Gönülün hareketli oyunu ve Kuytun bitmeyen enerjisi, Webonun çalışkanlığıyla Sowun olağanüstü hırsı galibiyeti getirdi. Ama kalite ve heyecan yönünden Avrupada dün gecenin en donuk mücadelesi olduğunu da eklersek yanlış olmaz.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Tuhaflık var! 28 Nisan 2024
Tek çare 24 Nisan 2024
Nihayet 20 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları