Türk Futbolu Nereye Gidiyor?

21 Mayıs 2013 Salı

Futbolda ligler bitti ama üzerinde her geçen gün yoğunlaşan kara bulutlardan kurtulamadık. Nedeni de ortada, belli; sahadaki mücadele bir kenara atılmış, kısa bir süre önce ortaya çıkan olumsuzluklar yok sayılarak sen-ben kavgası sürdürülüyor. Özellikle süper dediğimiz ligde bulunan yöneticiler ağız kavgasını artırarak, centilmenlik hudutlarını aşarak birbirlerine çamur atmaya, gereksiz laflar yetiştirmeye çalışıyor. Sanki bir yıl önce futbolumuzun üzerinden bir silindir gibi geçen şike olayı yokmuş gibi birbirlerini karalama yarışındalar. Kim, kimler ne istiyor? Gerçekten ne isteniyor? Yöneticiler bu havada olursa, daha alttakiler neler yapar? Elbette, imam-cemaat örneği, en altta yer alan kulüpler arasındaki karşılaşmalarda da üzücü olaylar oluyor. Bu olayların çoğunluğu da kamuoyuna yansımıyor. Sağduyu sahibi insanlar, sporu spor olarak yapan kişiler haklı olarak Türk futbolu nereye gidiyor diyor. Futbolumuzda kanser hastalığı gibi saran bu olayların önde gelen nedeni, kişilik ve ranttır. Türkiyede kulüpleri, Kanarya Sevenler Derneği ile aynı kulvarda, Dernekler Yasasıyla yönettiğimiz sürece bu kaostan kurtulmamız olası değildir. O başkan şunu dedi, bu başkan bunu dedilerle günlerimiz boşa gidecektir. Bu konuda Türk sporunda büyük emeği geçen spor adamından, rahmetli Ulvi Yenaldan söz edeceğim. Yıllar önce yine böyle başkanlık yarışından yakınmış ve Ulvi Yenala, parasız pulsuz ve üstelik cepten hatırı sayılır para verilen bu başkanlık yarışının nedenini sormuş ve şu cevabı almıştım:

\n

Dikkat et, kişi başkan olunca şeref tribününde en önde yer alır, bakanlar ve hatta Başbakan ile yan yana oturur. İşte bunu milyonlarla ölçemezsiniz.

\n

Böylesine gürültülü ve böbürlenerek övündüğümüz futbolumuz çok mu ilerde? Süper Lig bitti, sonucuna bakarsak derin derin düşünmemiz gerekiyor. Örneğin Süper Lig şampiyonu olarak övündüğümüz Galatasaray en yakın ezeli rakibinin önünde 10 puan farkla birinci oldu. Sarı-Kırmızılı takım 34 maç yaptı. 21 galibiyet alırken 8 maç berabere bitti. 5 yenilgisi var. Galatasarayı mağlup eden takımlar ise Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Karabükspor, Fenerbahçe ile küme düşen Orduspor.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

İdare ettiler 30 Ekim 2015
Ne Bekleniyordu? 9 Nisan 2014

Günün Köşe Yazıları