Umuda Yolculuk

26 Mayıs 2011 Perşembe
\n\n\n

Spor Toto Süper Ligin ikinci yarısı da geçen haftaki maçlarla bitti. Düşen takımlar iki hafta önceden belliydi. Ama şampiyonluk düğümü son karşılaşmalarla çözüldü. Haftalardır aynı puanla yarışan F. Bahçe ile Trabzonspordan gülen taraf Sarı-Lacivertliler oldu. 34 maçlık maratonda iki ekip de 82 puan aldı. İlkyarıda Trabzonspor açık ara öndeydi, ancak F. Bahçe yenilgisiyle peşi peşine beraberliklerle puan kaybetti. 30. haftaya girilirken Trabzonspor yine 2 puan farkla başta iken Eskişehirle berabere kalınca F. Bahçe ile puanlar eşitlendi. Aslında, şampiyonluk düğümü önce Manisaspor, sonra bu Eskişehirde çözüldü. Genel ve ikili averajda rakibine üstünlüğü bulunan F. Bahçe şampiyon oldu. Maçtan sonra Şenol Güneşin Para, emeği yendi sözünün yorumu kamuoyuna kaldı. F. Bahçeyi yürekten kutluyoruz ama Trabzonspora yazık oldu.

\n

Türk futbolunun ileri ülkeler seviyesine ulaşabilmesi için bazı konuların ele alınması ve çözüme kavuşturulması gerekiyor. Futbol kulüpleri yönetim sıkıntısı çekmektedir. Önümüzdeki ay içinde, Futbol Federasyonunun yeni yönetimi için seçim yapılacak. Futbolumuzun, daha doğrusu sporumuzun belli bir yasası yoktur. Futbol kulüpleri Dernekler Yasasına göre amiyane deyimiyle, Kanarya Sevenler Derneği ile aynı kefededir. Milyarlarla oynanan bu kulüpler yasasız olunca el yordamıyla yönetilmektedir. Önümüzdeki ay içinde yapılacak TFF seçimine kulüpler egemendir, onların istedikleri kişilerin seçimine hiç kimse engel olamayacaktır. Bugün kulüplerimizin oynadıkları, kullandıkları tesisler devletindir. Devlet bu tesisleri cüzi ücretlerle kulüplerimizin emrine kiralık olarak vermiştir. Kulüplerimiz bu yerlerde müsabakalara girişte bilet fiyatlarını dilediği gibi indirip çıkarabilmektedir. Futbolumuzda başarılı olabilmek için yabancı oyuncu ve teknik direktör hayranlığı her geçen gün artarak sürdürülmektedir. Bunun sonucu tüm kulüplerimiz borç batağı içindedir. Neyse ki son yıllarda yabancı teknik direktör isteği ulusal takım hariç, yok gibidir. Nedeni de daha önce Bursasporun ve son olarak F. Bahçenin başında yerli teknik direktörlerin başarılı olması. Sporumuza yararlı olabilecek yabancı hocaların getirilmesi elbette devam etmelidir. Öncelikle şu yabancı oyuncu hayranlığı furyası mutlaka önlenmelidir. Büyük dediğimiz bu kulüplerimizin altyapıya öncelik vermeleri sağlanmalıdır. Küçük bir örnek, Beşiktaş son maçını 4. sırada bitiren Gazianteple oynadı. Bu karşılaşmada Beşiktaş altyapıdan gelen yaşları 16 ile 22 arasında olan 7 oyuncuya yer verdi ve sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu kulüplerimizin geniş ve her türlü konforu haiz çalışma yerleri olduğu biliniyor. Eğer bu yerlerde çocuklarımıza kapılar açılırsa çok kısa zamanda nice yüzümüzü güldüren oyuncular çıkacaktır.

\n

Genel seçimler 12 Haziranda yapılıyor. Yeni Meclis ile iktidara gelmesi beklenen siyasi partiden yeniden yapılanma haberleri var. Bu yeni yapılanmada gençlik ve spor bakanlığının yeniden kurulacağı söyleniyor. Bu kurulma umuda yolculuk olabilir mi? Ne söyleyelim, umut fakirin ekmeği değil mi? Özlemle bekliyoruz.

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

İdare ettiler 30 Ekim 2015
Ne Bekleniyordu? 9 Nisan 2014

Günün Köşe Yazıları