Arif Kızılyalın

Bize gel Barcelona!

12 Ocak 2016 Salı

Arda, Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük yetenek kuşkusuz. Yoksa, dünya devi FC Barcelona’da lisansı çıkar çıkmaz formayı kapamaz, daha ilk iki maçında, adından bu kadar söz ettiremezdi...
Ama, burada konumuz Arda Turan değil, FC Barcelona.
Daha doğrusu Barcelona’nın önümüzdeki 1.5 yıl içindeki yazgısı.
Bu konu Katalanlar’ı ve İspanyolları ilgilendiriyor gibi dursa da, tüm futbol paydaşları, dünyanın şu anda “1 numaralı kulübü” olarak adlandırılan F.C. Barcelona’nın yazgısını sorguluyor:
“Eğer Katalonya, bağımsızlığını ilan eder, İspanyol kimliğini bırakırsa, FC Barcelona hangi ligde oynar?”
Emin olun ki, bu soruya Başkanları Josep Bartomeu da yanıt veremez. Çünkü o da bilmiyor.
Eğer, Katalonya Parlamento’sunda başkanlık seçimini kazanan bağımsızlık yanlısı Charles (Harles) Puigdemont, ‘u dönüş’ yapmazsa, FC Barcelona 2017-18 sezonudan itibaren La Liga’ya veda edebilir, bir diğer bölge takımı Espanyol ile birlikte. Çünkü, İspanya Yüksek Konseyi’nin bu yönde alınmış bir kararı var, “Bölgesel özgürlük halinde Katalan takımları liglerden atılacak” diye.
İşin kötüsü, İspanyol merkezi yönetimi, Katalanlardaki F.C.Barcelona hassasiyetini bildiği için, bu konuyu koz olarak kullanma niyetinde: Ya bağımsızlık, ya FC Barcelona!

Ya ipler koparsa!
Kopma yaşanırsa, FC Barcelona boşa çıkacak. Peki bu felaket senaryosunu gerçekleşirse ne olacak? Alternatiflere bir göz atalım:
1 - FC Barcelona sadece Şampiyonlar Ligi’nde oynar, ligden elini eteğini çeker.
2 - Kimi zaman gündeme gelen ‘Devler Ligi’ adı altında Avrupa’nın önde gelen ülkelerinin en güçlü 2-3 takımının katılacağı alternatif bir lig oluşturulur ve Barcelona bu organizasyonun başrol oyuncusu olur.
3 - FC Barcelona, gösteri takımına döner, dünyanın dört bir yanında özel maçlara davet edilir.
4 - FC Barcelona, Avrupa veya dünyadaki herhangi bir lige davet edilir, o ligin parçası olur. Açıkçası başka bir alternatif gözükmüyor. Öyleyse, belki biraz fantezi ama diyoruz ki “Haydi Arda, ikna et başkanını, ayrılma olursa, getir FC Barcelona’yı Süper Lig’e, hiç olmazsa, gözümüz, gönlümüz açılsın...”
İşin şakası, Yıldırım Demirören Federasyonu, bu işe balıklama atlar, ama Barselonalılar, milli onur, haysiyet olarak gördükleri F.C. Barcelona’ya bu izni verirler mi bilemem!
Rüyası bile güzel. Düşünsenize, Neymar, basıyor çalımı Semih Kaya’ya, ertesi maç, Kjaer Messi’yi kontrol ediyor, Okan Buruk’un Sivas’ı, Enrique’nin tika- takasına sertlikle set çekiyor; hayalin sonu yok...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları