Arif Kızılyalın

Zafer Ayrıntıda Gizli

17 Nisan 2012 Salı
\n\n\n

Başarı ayrıntıda gizlidir der tarihçiler. Dünkü maçı da Galatasaray, ufak ayrıntılarla kazandı. Neydi bu ayrıntılar?

\n

Rakibin zaafı olan hava toplarından yararlanmak, topu arka direğe geçirip, gol vuruşunu gerçekleştirmek. Hafta boyu Floryada yapılan antrenmanların ürünüydü Melonun ofsayt tanımına uyan vuruşu. Çünkü Egemen ve Almeidanın yokluğunda biliyordu ki Galatasaray, her ölü top yarım gol.. Gerçekten de Beşiktaşın iki uzunu olsa, Rieranın kestiği top arada kalmazdı.

\n

Ve ikinci gol. O da buram buram ayrıntı kokuyordu. Beşiktaşın yumuşak karnı İsmailin yorulduğu dakikalarda üzerine gidecek hızlı bir açık!

\n

Kim bu? Yılların yedeği Figo Aydın. Aldığı ilk topu gol yaptı, hocasının kenarda anlattığı şablona uyarak. Aydın rakibini üstüne git, terse çek, vur dedi mi Terim, demedi mi bilemiyoruz ama aynen böyle yaptı genç oyuncu.

\n

Buyrun size ikinci ayrıntı!

\n

Elbette Musleranın standart üstü kurtarışları -ki Velinin vuruşunu her babayiğit çıkaramaz- Melonun yıpratıcı ve yırtıcı stili Galatasarayın artıları idi. İyi oynamadılar belki ama mental olarak da, istenç olarak da kazanmaya geldiler, 3 puanı alıp Süper FinaleeSüper başlangıç yaptılar. Ve Fenerbahçeyi de yenerlerse artık Galatasaray için şampi... diyebiliriz.

\n

Peki Beşiktaş ne yaptı? Oynamayanlar ve oynar gibi yapanların sayısı yarıdan fazla olunca yenilgi bağıra bağıra geldi. Fernandes dışında belki biraz Ernst. Ama bu iki oyuncu dışında maç başı parayı hak eden futbolcu yoktu. Böyle bir derbi oynayamazsın, oynarsan yenilirsin! Ve bir ayrıntı daha; son 5 dakika geçrekten kâbus gibiydi. Sahaya girenler, girmeye çalışanlar, biraz da artistik hareketler yapan Eboueye atılan yabancı maddeler. Fatih Terim baktı Eboue, Çarşının yoğun olduğu sağ kenarda oynarsa maç bitmeyecek, sol bek Hakanı, sağa, sağ bek Eboueyi de sola çekti, seyircinin göz temasını kesti, maç da bitti.

\n

Bu da önemli bir ayrıntı!

\n

Sahi ne demiş eskiler,Medeniyet de, başarı da, şeytan da ayrıntıda gizlidir...

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları