Yazarlar Günün Köşe Yazıları Spor Konuk Yaşam Tüm Yazarlar
1 Mayıs Taksim yasağı
İstanbul Valiliği, Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu - DİSK’in 1 Mayıs Emek Bayramı’nı Taksim Meydanı’nda kutlama talebini reddetti. Meydan bu yıl da emekçilere ve emekten yana insanlara yasak.
Bu meydanın emekçi sınıflar açısından önemini bilen devlet bunu kasten yapıyor. Burada radikal İslamcılara, gerici güçlere, polise çok sayıda kurban verilmiş, bu olaylar emekçi sınıflarımızın belleğine çıkmamacasına kazınmıştır.
Ne yapmalı?
Eğer sosyal demokrasi emeğin haklarını korumak için yola çıkmış bir ideoloji ise bu bağlamda kendini sosyal demokrat olarak ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi’ne görev düşüyor. CHP eğer bürokrasi yoluyla bu yasağın kaldırılmasını başaramıyorsa o zaman fiilen müdahale etmesi gerekmez mi?
En önde Sayın Kılıçdaroğlu, arkasında 100 CHP milletvekili, İstanbul İl örgütü, arkalarında DİSK’e bağlı sendikalar ve sivil toplum örgütleri...
Bu korteji hangi güvenlik gücü sis bombaları, TOMA’lar, coplarla engelleyebilir. Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik böyle bir müdahale dünyayı ayağa kaldırır.
Denemeye değmez mi?
‘Eşit yurttaşlar’ – Ermeniler
Sayın Cumhurbaşkanı Ermenilere yönelik mezalimin başlangıç tarihi olan 24 Nisan 1915’in 102. yıldönümünde yaptığı açıklamada, Türkiye Ermenilerinin sosyal ve kültürel alanda “eşit yurttaşlar” olduğunu söyledi. Buna siyasal alanı da ekleyelim çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde üç Ermeni milletvekili bulunuyor.
Bu “eşitlikler” yeterli midir?
Ermeni yurttaşlarımız milletvekili olabiliyor, sanatçı olabiliyor, yazar ya da gazeteci olabiliyor fakat devlet memuru, örneğin tapu müdürü, mahkemede zabıt kâtibi, polis, subay, diplomat olamıyor.
Bu yurttaşlarımıza yalnızca işadamı, esnaf, üniversitelerde öğretim üyesi, avukat ve hekim olma hakkı verilmiş.
Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklaması eksiktir, gerçeği yansıtmamaktadır. İnandırıcı değildir.
İzmir Kitap Fuarı ve tutuklu gazeteciler
22. İzmir Kitap Fuarı büyük bir coşkuyla sürüyor. Fuar, ilk üç gününde 132 bin kitapseveri ağırladı. Eğer tahmin ettiğimiz gibi son güne kadar bu sayı 400 bini bulursa bu İzmir nüfusunun yüzde 12’sinin fuarı ziyaret ettiği anlamına gelecek. Bu çok önemli bir sayı ve Türkiye’nin “aydınlık yüzü” olan bu kente çok yakışacak.
Uzun yıllar içinde Cumhuriyet’in kitap ekinin yönetmeni Turhan Günay TÜYAP’ın İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Samsun ve Gaziantep’te düzenlediği fuarların simgesi durumuna geldi. Onsuz bir kitap fuarı düşünülemezdi. Hukuk katilleri onu ve diğer 11 arkadaşımızı bizden kopardılar.
Turhan Günay, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Güray Öz, Hakan Kara, Musa Kart, Önder Çelik, Bülent Utku, M. Kemal Güngör 178, Ahmet Şık 117, Y. Emre İper 20 gündür tutuklu.
Fuarda hemen herkes her vesileyle bu arkadaşlarımızı anıyor. Açılış töreninde gazeteci tutuklanmalarını eleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk büyük alkış aldılar. İzmir Kitap Fuarı’ndan yazar, yayıncı hepimizin ortak dileği hukuksuzluklara son verilip arkadaşlarımızın bir an önce özgürlüklerine kavuşmaları.
Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları
Günün Köşe Yazıları
Video Haberler
- Asgari ücret artarsa verimlilik artar
- Yankı Bağcıoğlu'ndan Suriye uyarısı:
- CHP'li Günaydın'dan Bakan Tekin'e tepki!
- Yeni Doğan çetesi davasında çarpıcı itiraflar
- Canlı tarih müzesi Hisart 10. yılında!
- Teğmenler Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk ediliyor
- Tarihçi Yusuf Halaçoğlu'ndan şok iddialar
- TBMM'de 'Etki Ajanlığı' düzenlemesi tartışılacak: Amaç m
- Pera Palas'ta Atatürk Müze Odası
- İmamoğlu’ndan 10 Kasım paylaşımı!
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verdi
- Türkiye'den Şam Büyükelçiliği'ne atama!
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama