Gülengül Altınsay

Kartal emin adımlarla

17 Nisan 2016 Pazar

Bundan sonra her maç zor. Rakip zor olmasa da zor. Finişe yaklaşmış olmaktan gelen psikolojik zorluk bu.
Sivas’ın düşme potasında olması da Beşiktaş için bir başka zorluktu tabi.
Artık çok zor gibi görünse de Kartal şampiyonluğu kaybederse savunma anlayışı yüzünden kaybeder. Atakta da savunmada da takımın savunma anlayışı çok çok önemli.
Bu yüzden “önce 1 puan” diyen Sivas kadar temkinli ve sabırlıydı Beşiktaş. Kolay kaybetmemek için top çevirdiler. Geri dörtlü ne zaman ileri çıkıp oyuna katıldıysa takım olarak pozisyon yarattılar Sivasspor karşısında. Siyah-Beyazlıların pas zinciri pek sık oluşmadı ilk yarı. Oluştuğunda da pozisyonlar geldi.
Bu arada sakatlıklar nedeniyle oyuna uzun aralar verilmesi ve temponun düşmesi de Sivasspor’un işine yaradı. Çünkü Beşiktaş kafaca dağıldı bu duraklamalarla. Tempoyu yeniden kurmakta da zorlandı.

Tipik Beşiktaş golü
2. yarı her iki taraf da daha hareketliydi. Ve tam da Sivaslı taraftarların şov yapmaya hazırlandıkları 58. dakikada dönerek hızlı paslaşmalarla tipik bir Beşiktaş golünü attı Gomez. Golün öldürücü pasını veren Kerim ise yerini kenarda bekleyen Gökhan’a bıraktı. Çünkü karar önceden verilmişti bir kere. Golden 4 dakika sonra yine hızlı bir atak, verilen penaltı ve Oğuzhan’ın vuruşuyla bir anda pozisyonu az oyunda 2 farkı yakalayıverdi Kartal.
Sonuçta sabırlı oynayarak, telaş yapmayarak ve tipik dörtlü beşli ataklarla pozisyonlar yaratarak kazandı Siyah-Beyazlılar. Ayrıca giderek çok daha fazla paylaşımcı bir takım oldular. Mesela Bursa maçında az kalsın penaltı kaçıran Gomez bu kez penaltı atışını Oğuzhan’a bırakarak gösterdi bunu.

Oğuzhan ve Atiba
Oğuzhan demişken Atiba ile birlikte onlara çok ayrı bir parantez açmak gerek. Özellikle son haftalarda takıma katkıları inanılmaz. Yine her yerdeydiler yine çok belirleyiciydiler. Ama bu maçın başrolünde Oğuzhan vardı.
Sivas aslında potansiyeli olan bir takım. Zaten 2-0’dan sonra bu potansiyeli gösterdiler 1 gol de attılar. Küme düşme tedirginliği içinde olmazlarsa kümede kalırlar.
Beşiktaş ise telaşsız oyunuyla Şampiyonluk yolunda bir emin adım attı…
Sözün özü: Kartal kalan 5 maçta 11 puan alırsa Şampiyon.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Umudun meydanı 2 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları