Hilmi Türkay

Kadıköy Kalesi!

19 Aralık 2011 Pazartesi
\n

\n\n\n

Herkes çok iyi biliyordu ki F.Bahçe-Trabzon karşılaşması, gergin, tansiyonu yüksek, sinir kat sayısının tavan yapacağı bir maç olacaktı. Oysa son birkaç yıl öncesine kadar iki takım arasında dostluk rüzgârları esiyordu. Peki bir anda ne oldu, ne değişti ? Trabzonspor Başkanı Sadri Şenerin F.Bahçenin şampiyonluğu sonrası yaptığı bazı açıklamalar dikkatleri çekti. Sarı - Lacivertliler, 18 maçı üst üste kazandı, “Kazanamazlar dedi. F.Bahçe şampiyon oldu, Bizim hakkımızdışeklinde görüş belirtti. Şenerin söyledikleri F.Bahçede bardağın taşmasına neden oldu, o güne kadar açıklama yapmayan Sarı - Lacivertli kulüp sessizliğini bozdu ve camia Trabzonspor Başkanıhedef adam gösterdi.

\n

F.Bahçe İstanbulda önceki sezon Trabzonsporla berabere kalıp şampiyonluğu kaybettiği gün Sarı - Lacivertlilerden hangi yönetici çıkıp, Trabzon aleyhine konuştu? Bursa o sezon şampiyon oldu, Trabzonspor, onlar kadar sevindi. Benim bildiğim başkan, sadece kendi kulübünün başarısıyla sevinen başkandır. Ama nerede, çünkü başkanın işi başka. Gazeteleri karıştırırken Sadri Şenerin Suçu olmayanlar cezaevinden çıkıyor açıklaması gözüme çarpıyor. Yine imalı bir söylem... Trabzonspor Başkanı yoksa Beşiktaş Başkanının yerine de mi konuşuyor? Nedir bu, neyin intikamını almaya çalışıyorsunuz? Lütfen daha fazla germeyin iki kulübün arasını. Medyayı meşgul etmeyin. Dün seyircinizi getiremediniz Kadıköye, yarın da F,Bahçe taraftarı Trabzona gidemeyecek. Bunda suçlu kim? Biliyorsunuz değil mi? Başkanlar hep yapıcı olmalıdırlar ama siz tam tersine, özellikle F.Bahçe karşıyıpratıcı rolünü üstleniyorsunuz. Bugün F.Bahçesiz bir lig istiyor musunuz sorusunu yöneltseler biliyorum ki defalarca evet dersiniz. Yanılıyor muyum? Olmaz. Yapmayın. Zaten herkes yeterince stresli. İnsanları boş yere ateşe atmayın. Trabzonun en son şikâyeti; PFDK Başkanı F.Bahçeliymiş. Bundan F.Bahçeye ne ki! Bu dostluk kolay kolay pekişmez.. Yazık!...

\n

Mehmet Topuz nihayet

\n

Baktım sahadaki oyuna F.Bahçenin gözle görülür üstünlüğü vardı, neredeyse bütün toplara sahip oldular; inanmışlar. Mehmet Topuz nihayet golünü attı. Uzun zamandır gergindi. Artık bu sorunu da ortadan kaldırdı. Gol sevincinde Alexin topluluğun içine girmemesine bir anlam veremedim. Ne o, yine yoksa Aykut Kocamanla mı problem yaşıyor? Haftalardır yok zaten, dün gece de vasattı. Sanki bazı şeyleri kafasında bitirmiş. Semihin yeri kulübe; onunla başlamak eksik oynamak demektir. Serdar Kesimal yıldızlaştı, forma hasreti bu olsa gerek. 2 haftadır inanılmaz işler yapıyor. Geleceği parlak, yeter ki şımarmasın.

\n

Bordo - Mavili takım ilk yarıda yeterli derecede baskı kurmaktan çok oyunu kendi alanında kabullendi ve zaman zaman F.Bahçenin hatalarını bekledi. Alanzinhonun aşırı çalımcılığı zarar; Burak eski formundan uzak, bir forvetle nereye kadar? İnsan metabolizması gün gelir iflas eder. Buraktaki görüntü de öyle.

\n

F.Bahçe 31 maçtır evinde kaybetmiyor. Bu, istikrarın eseri. Alınan 3 puan yine çok değerli. Şenol Hocayı çok seviyorum ama Trabzonspor her hafta bir bir eriyor...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yanlış karar! 23 Nisan 2024
Yazık oldu! 19 Nisan 2024
Uyanış 15 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları