Yazarlar Günün Köşe Yazıları Spor Konuk Yaşam Tüm Yazarlar
Afiyet Olsun
\n\n\n
Son yıllarda her işimiz hallolduğu için sağlıklı yemeğe sardık biliyorsunuz.
\nTelevizyonlarda sabahtan akşama ne yiyelim, nasıl yiyelim, kiraz sapını kaç taşım kaynatalım, yaban mersinini saat kaçta yiyelim türünden programlar yapılıyor.
\nGazeteler, dergiler sağlıklı yaşam için neler yememiz lazım bunu anlatıyor.
\nHemen hemen herkes bu konuda az çok uzman olmuş durumda.
\nHangi yemeğin neresinden elli kalori kesilir, sabah kahvaltıda ne yersek uzun yaşarız gibi konular artık sıradan konuşmalara dönmüş durumda.
\nMemlekette her şey harika olduğundan artık organik meyveler nasıl tüketilir, GDO’lu ürünler nasıl engellenir bunlarla meşgulüz.
\nBen kendimi bildim bileli gazetelerde şöyle haberler yer alır: “Amerikalı bilim adamları açıkladı: Günde bir enginar karaciğeri kurtarıyor.”
\n“Domates yiyin kansere yakalanmayın...”
\n“Mercimek her derde devaymış....”
\n***
\nBizim çocukluğumuzda bu haberlerle dalga geçtiğimiz gibi, “gelelim fasulyenin faydalarına...”
\nBilim dünyasının yaptığı çeşitli araştırmalar, ayrıntılarına pek fazla bakılmadan gazetelerde yer alır.
\nBu araştırmaların sonuçlarından biraz da işimize gelen, herkesin keyfini yerine getirecek haberler çıkınca fazla sorgulanmadan yayımlanır.
\nBir zamanlar örneğin yumurta kolesterol bombasıydı.
\nHerkes korkudan yumurta yemez olmuştu.
\nSonra kalp doktorları çıktı, yumurtadan iyisi yoktur, her gün bir tane yiyin demeye başladı.
\nSon olarak Kanada’da yapılan bir araştırmanın sonuçları geçen gün gazetelerde yayınlamdı. Başlık şöyle: “Yumurta sarısı, sigaradan beter!”
\n***
\nBu programları, doktorların, birtakım araştırmacıların anlattıklarını izleyip dinleyenler, bunları ciddiye alanlar için hayat iyice zorlaşmış durumda.
\nKimine göre günde en az altı, yedi öğün atıştırmanız lazım. Kimine göre, iki öğün yeterli.
\nEğer her söyleneni yapmaya kalkışsanız, iki asistan tutsanız her gün ne yiyeceğinizi yine bilemezsiniz. Kuşburnundan somona, yaban turbundan ısırgan otuna, hindibadan kiraz sapına kadar yüz çeşit bitkiyi son derece bilimsel biçimde tüketmeniz gerekiyor.
\nBunun yanında günde kaç ceviz ve fındık yiyeceksiniz, kuru kayısının hangi türünü haftada kaç kere tüketeceksiniz, yoğurdu neyle karıştıracaksınız, kuşkonmazı nasıl pişireceksiniz gibi ayrıntılara girerseniz işi gücü bırakıp yalnızca yemek konusuyla uğraşmanız gerekir.
\nBenim bildiğim şu ki, bütün bu sağlıklı yaşam reçetelerinin sonunda huzur içinde bir şey yeme şansımız kalmadı. İnsan şöyle deniz kenarında oturup güzel bir balık bile yerken acaba hangi denizden çıktı, içinde civa var mı, kabuğunu soymak lazım mı diye düşünmekten lokması boğazına diziliyor.
\n\n\n
Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları
Günün Köşe Yazıları
Video Haberler
- Asgari ücret artarsa verimlilik artar
- Yankı Bağcıoğlu'ndan Suriye uyarısı:
- CHP'li Günaydın'dan Bakan Tekin'e tepki!
- Yeni Doğan çetesi davasında çarpıcı itiraflar
- Canlı tarih müzesi Hisart 10. yılında!
- Teğmenler Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk ediliyor
- Tarihçi Yusuf Halaçoğlu'ndan şok iddialar
- TBMM'de 'Etki Ajanlığı' düzenlemesi tartışılacak: Amaç m
- Pera Palas'ta Atatürk Müze Odası
- İmamoğlu’ndan 10 Kasım paylaşımı!
En Çok Okunan Haberler
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- Esad'a ikinci darbe
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- 6 asker şehit olmuştu
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- ‘Toprak bütünlüğü’ masalı ve Suriye: İmkânsız bir ülke